سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** حامیان فساد صندوق ذخیره فرهنگیان، دلواپس معلمان شدند!
روزنامه شرق در واکنش به مطلبی در ستون ویژه های مشرق، در یادداشتی با عنوان «تذکری مشفقانه به مشرق نیوز» به قلم «احسان هوشمند» از عناصر موسوم به ملی-مذهبی نوشت:«در واکنش به یادداشت یکشنبه 26 دیماه نوشته صاحب این قلم با عنوان "اعتراضات و درک واقعبینانه"، درگاه خبری مشرقنیوز و سایر درگاههای همراه، واکنشی با عنوان "آشوب خیابانی در راه است، هوای آشوبگران را داشته باشید!" منتشر کردند. اساس یادداشت اعتراضات و درک واقعبینانه بر این موضوع استوار بود که "کشور در سال جاری بیش از هر دوره دیگری شاهد افزایش شمار تظاهرات و تجمعات اعتراضی با محوریت مشکلات صنفی و حقوقی و اقتصادی" است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«در یادداشت درخواست شده تا در مواجهه با نارضایتیها طبق قانون عمل شده و از برخوردهای سلیقهای، خارج از قانون و تند جلوگیری شود. کجای این درخواست داشتن هوای آشوبگران و اراذل و اوباش است!؟ آیا رواست معلمان دردمند، جانبازان سرفراز و کارمندان عدلیه و دیگر اقشاری که بر اثر تورم و گرانی کمرشان زیر بار مشکلات خم شده و خواهان کنترل تورم و گرانی و نیز اجرای نظام هماهنگ حقوق بهصورت عادلانه هستند و البته از وضع معیشت خود ناراضیاند، با این اوصاف مورد خطاب قرار گیرند؟!».
متاسفانه نویسنده یادداشت مذکور ، با مغلطه خود را حامی معلمان و دیگر اقشار جامعه معرفی کرده است. روزنامه شرق نیز با نشر این یادداشت، در این مغلطه سهیم شده است.
این ادعا از سوی نویسنده و روزنامه مذکور در حالی است که در دولت روحانی- و به عبارتی «دولتِ اصلاح طلبان- روزنامه شرق حداقل در دو شماره، از متهمان صندوق ذخیره فرهنگیان که حقوق معلمان را لگدمال کرده بودند، دفاع کرده بود.
در همین رابطه روزنامه شرق- ۷ اردیبهشت- در گزارشی با عنوان «امامی طلبکار شد» به تطهیر «محمد امامی» تهیه کننده سریال شهرزاد و یکی از متهمان پرونده بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت. در بخشی از این مصاحبه، خبرنگار روزنامه شرق به امامی می گوید: «از ماحصل آنچه شما گفتید اینطور میتوان نتیجه گرفت که پرونده شما با بانک سرمایه صرفا یک اختلاف نظر با نماینده دادستان است»؛ امامی در پاسخ می گوید: «بخش عمدهاش». خبرنگار در ادامه می پرسد: «بخش جزئی آن چیست؟»؛ امامی در پاسخ می گوید: «من مطالباتی از بانک دارم که بانک باید بپردازد و بر مبنای احکام صادره باید مطالبات من را پرداخت کند».
این روزنامه اصلاح طلب، با تطهیر متهم صندوق ذخیره فرهنگیان، اینگونه القاء می کند که پرونده محمد امامی صرفا یک اختلاف نظر با نماینده دادستان است!
این در حالی است که «محمد امامی» در پرونده فساد بانک سرمایه نقشی کلیدی داشته و مهره چینیهای بانک را انجام داده و با همکاری «هادی رضوی» اموال بانک را به غارت برده و از این طریق به تحصیل مال از طریق نامشروع پرداخته است. او از بزرگترین بدهکاران نظام بانکی است که با استفاده شخصی از اموال بانک برای خود خانه و ویلاهای لوکس را خریداری کرده و نقش او در فسادهای مالی صورت گرفته محرز است.
روزنامه شرق در یک نمونه دیگر- ۱۲ تیر ۹۸- در گزارشی با عنوان «من متهم اشتباهی ام» به تطهیر «بهروز ریختهگران» بدهکار چندهزار میلیارد تومانی و متهم دانه درشت پرونده بانک سرمایه پرداخت. این روزنامه اصلاح طلب در مصاحبه مذکور، ریخته گران را صرفا یک تولیدکننده جا زد و اینگونه القاء کرد که قطع دسترسی این فرد به اموالش، به تولیدملی لطمه زده و موجب بحران کارگری میشود!
مسئله اینجاست که جریانی که در سال 88 با دروغ تقلب، فتنه ای به راه انداخته و سفره مردم را کوچک کردند و عنوان «سرمایه های اسرائیل در ایران» را دریافت کردند و از سال 92 تا 1400 نیز با قصور و تقصیرهای خود و پرونده هایی از جمله صندوق ذخیره فرهنگیان و هفت تپه و دلار 4200 تومانی و غائله بنزینی 98 و... باز هم سفره مردم را کوچک کردند، حالا با گستاخی و بی اخلاقی، خود رامدافع مردم جا زده و البته همزمان نسخه «شورش خیابانی» می پیچد.
** «صدای آمریکا» از دیپلمات سابق ایران بلند شد
روزنامه آرمان در مطلبی به قلم «جاوید قربان اوغلو» فعال اصلاح طلب و دیپلمات سابق نوشت:«آمریکایی ها...نگران مسئله کاهش گریز هستهای ایران هستند...برای آمریکاییها مهم است که به چند هفته یا چند ماهی رسیده است و در برجام حداقل یک سال پیش بینی شده بوده که آمریکاییها در چارچوب عدم اشاعه و هدفی که در برجام دنبال میکردند که ایران بتواند به تکنولوژی هستهای دست پیدا کند را مهار کنند... آمریکاییها به شدت مهار ما را دنبال میکنند».
روزنامه آرمان همچنین در مطلب دیگری نوشت:«شاید یک سال پیش میشد با احیای برجام از سقوط بسیاری از بازارها جلوگیری کرد اما امروزه نمیتوان به تاثیر شگرف احیای صرف برجام دل بست... قاعدتا بعد از برجام، نیاز است موضوع FATF حل شود. خروج از لیست سیاه نیازمند اقدامات گسترده داخلی است و تغییر در شرایط بانکی داخلی را میطلبد که احتمالا خود به بازه زمانی یک ساله نیاز خواهد داشت».
مقامات آمریکایی و اروپایی و سران اسرائیل به خوبی می دانند که ایران در پی دستیابی به بمب هسته ای نیست. اما با بیان و تکرار این ادعا در پی آن هستند تا صنعت هسته ای در ایران را برای همیشه متوقف کنند.
رهبر معظم انقلاب- 4 اسفند 99- فرمودند:«آن دلقک صهیونیست بینالمللی (بنیامین نتانیاهو،نخست وزیر سابق اسرائیل) دائم میگوید ما نمیگذاریم ایران به سلاح هستهای دست یابد، در حالی که باید به او گفت اگر جمهوری اسلامی تصمیم به دستیابی به سلاح هستهای داشت، او و بزرگتر از او هم نمیتوانستند مانع شوند. آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هستهای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هستهای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی میشود، ممنوع میداند».
ایشان در بیانات مذکور با یادآوری قتل عام ۲۲۰ هزار نفر در بمباران اتمی آمریکا و همچنین محاصره مردم مظلوم یمن و بمباران بازار و بیمارستان و مدرسه بوسیله جنگنده های ساخت غربیها، گفتند: کشتار غیرنظامیان و مردم بیگناه روش آمریکاییها و غربیها است و جمهوری اسلامی این روش را قبول ندارد و بر همین اساس به سلاح هستهای فکر هم نمیکند.
حالا این دیپلمات سابق با تکرار ادعاهای سران آمریکا و اسرائیل علیه ایران، به گونه ای وانمود می کند که گویا ما به دنبال بمب هسته ای هستیم و آمریکا و اسرائیل و اروپا نیز به حق بابت این تصمیم ایران نگران و دلواپس هستند!
روزنامه آرمان نیز در اقدامی مسبوق به سابقه، رفع مشکلات کشور را به FATF ربط داده است. این در حالی است که همین طیف پیش از این مدعی بود که اگر ایران به FATF نپیوندد و اگر برجام احیا نشود، هیچ خبری از واکسیناسیون سراسری کرونا و افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی و دریافت پول فروش نفت و پیوستن به شانگهای و...نخواهد بود.
اما در دولت رئیسی همه موارد مذکور رخ داد و این در حالی بود که هیچ تغییری در پرونده برجام و پرونده FATF رخ نداده است.
** هوای اروپا و امریکا را داشته باشید، آنها هم دل دارند!
روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت:«تاکید ایران بر نگاه به شرق در صورتی موفقیتآمیز است که به عنوان یک سیاست و تاکتیک در جهت جلبتوجه رقبای جهانی موثر واقع شود، این امر مستلزم داشتن روابط متوازن با دیگر قدرتها و قطبهای جهانی مانند اروپا، امریکا و چین است».
در ادامه این مطلب آمده است:«روسیه مایل به تحمل ایرانی بدون قدرت هستهای و دردسر برای خود است و دور بودن ایران از غرب را فرصت خوبی برای خود میداند. روسیه به تمایل و گرایش مردم ایران به غرب واقف است و روابط خود با ایران را دارای ماهیت استراتژیک نمیداند، ایران نیز باید به دور از احساسات و کینه و کدورتهای گذشته و بر مبنای واقعیتها روابط متوازن و متناسب را نه تنها با روسها بلکه با سایر قطبهای جهانی به ویژه اروپا و امریکا تعریف و پیگیری کند».
جریان غربگرا در هر حالتی به سمت آمریکا و اروپا غش می کند. این طیف در مقطعی که امضای وزیر خارجه آمریکا را تضمین می دانست و رئیس جمهور آمریکا را فردی مودب و باهوش می نامید و برای تماس تلفنی روحانی و اوباما و پیاده روی ظریف و کری غش و ضعف می رفت اصلا در فکر دیپلماسی متوازن نبود.
دیپلماسی متوازن از نگاه جریان غربگرا یعنی نگاه «رعیت-اربابی» به آمریکا و قطع روابط منطقه ای و جهانی و تبدیل شدن به لقمه راحت الحلقوم برای آمریکا و تروئیکای اروپا.
جریان غربگرا مخالف اصلی پیشرفت و توسعه و استقلال کشور است. همان طیفی که مخالف ساخت پالایشگاه و نیروگاه است و خودکفایی را مزخرف می داند و مدعی است که باید از فرق سر تا نوک پا، غربی شد و مدیر از خارج وارد و نخبگان را به خارج از کشور حواله کرده و منتقدان را نیز به جهنم حواله داد.
در حال حاضر دولت سیزدهم، دیپلماسی فعال و با تمرکز بر تعاملات اقتصادی را پی گرفته و تعامل با شرق و گفت و گو با غرب و همکاری های اقتصادی منطقه ای را در پیش گرفته و جریان سیاسی خاص از این دیپلماسی پویا و فعال ناراحت و پریشان است.