به هیچ وجه از خطوط قرمز خود عقب نشینی نمی کنیم

وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: به هیچ وجه از خطوط قرمز خود که مبتنی بر منطق و واقع بینی است، عقب نشینی نخواهیم کرد.

به گزارش مشرق، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده ارشد مذاکرات وین و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) ۲۵ بهمن ماه در خصوص آخرین وضعیت گفت‌وگوهای جاری در وین بحث و تبادل نظر کردند.

* مذاکرات به مرحله حساسی رسیده

بورل ضمن تقدیر از تلاش هیأت جمهوری اسلامی ایران و سایر هیأت‌ها در مذاکرات وین، با اشاره به تلاش‌های زیاد همه طرف‌ها در جریان این مذاکرات، خاطرنشان کرد که مذاکرات وین به مرحله حساسی رسیده و لازم است همه طرف‌ها با انعطاف و در نظرداشت مقدورات و محدودیت‌های یکدیگر به پیشرفت مذاکرات کمک کنند.

امیرعبداللهیان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ضمن تشکر از تلاش‌های جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام و انریکه مورا مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات وین اظهار داشت: برخی شتاب زدگی‌ها، بازی تکراری با متن و عدم نمایش اراده جدی برای حصول به توافقی خوب و قابل اتکاء در وین از سوی طرف غربی باعث تطویل غیرضروری مذاکرات شده است.

گفتنی است دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریم‌های آمریکا بین ایران و گروه ۱+۴ از روز سه‌شنبه ۱۹ بهمن ماه و بعد از توقفی ۱۱ روزه برای مشورت هیأت‌ها با پایتخت‌هایشان از سرگرفته شد و کماکان در جریان است. در همین خصوص نیز امروز علی باقری با انریکه مورا هماهنگ کننده گفت‌وگوها نشستی دوجانبه داشت. علاوه بر این، جلسه‌ای با حضور مذاکره کنندگان ایران، اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی برگزار شد.

* در هرگونه پیشنهادی، حقوق و مطالبات مشروع ایران باید لحاظ شود

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تلاش‌های جدی علی باقری مذاکره کننده ارشد کشورمان و ارائه ابتکارات واقع بینانه هیأت مذاکره کننده ایران، تأکید کرد که ضروری است در هرگونه پیشنهادی، حقوق و مطالبات مشروع جمهوری اسلامی ایران لحاظ شود.

امیرعبداللهیان  و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده ارشد مذاکرات وین توافق کردند تا رایزنی و مشورت‌های نزدیک‌ بین طرفین برای پیشبرد روند مذاکرات ادامه یابد. طرفین روند مذاکرات را در مجموع مثبت ارزیابی کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد که ما به هیچ وجه از خطوط قرمز خود که مبتنی بر منطق و واقع بینی است، عقب نشینی نخواهیم کرد.

گفتنی است امیرعبداللهیان و بورل ۱۶ بهمن ماه نیز تلفنی گفت‌وگو کرده بودند. امیرعبداللهیان در این گفت‌وگو با اشاره به برخی تحولات مثبت در مذاکرات و این‌که هنوز انتظارات ما را برآورده نمی‌کند، گفت: با قاطعیت و صراحت به دنبال توافق خوب هستیم، اما با همین صراحت و قاطعیت بر حراست از خطوط قرمز و منافع ملی خود تاکید داریم.

 وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست خبری مشترک با «سایمون کاوونی» همتای ایرلندی با بیان اینکه رسیدن به یک توافق خوب و در کوتاه مدت در دسترس است، گفت: تهدید و هشدار طرف‌های مقابل تعیین کننده نقطه پایانی مذاکرات نخواهد بود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • محمد IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
    2 0
    شما و دولت جديد هم از روز اول و ابتداي كار به دفعات و بارها اعلام كرديد هيچ مذاكره جديدي در كار نيست اول آمريكا بايد تمام تحريم ها را لغو كند راستي آزمايي بشه بعدأ ما اقدام خواهيم كرد چه شد ؟؟؟ يكدفعه با سرعت نور و برق و باد رفتين براي مذاكره آنهم چه مذاكره اي خيمه زدن در وين حالا هم اينگونه ميفرمائيد و البته در صورت تقاهم معلوم خواهد شد چه خبره
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۶
    1 0
    باید به طرف‌های غربی اعلام کنیم که مذاکرات فرسایشی و تمام تعهدات هسته‌ای برجامی را تا زمان لغو تمام تحریم‌ها و راستی‌آزمایی دقیق آن به حال تعلیق در خواهیم آورد و چنانچه تا شش ماه دیگر این سیاست قطعی نظام محقق نشود از برجام خارج خواهیم شد و صرفاً به مقاوم‌سازی اقتصاد و خنثی‌سازی و بی‌اثرسازی تحریم‌ها و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با بالاترین سطح و سرعت ممکن خواهیم پرداخت.
  • IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۶
    1 0
    امام خامنه‌ای فرمودند: «سیاست کشور را ما اعلام کردیم و به مسئولین هم گفته‌ایم؛ هم از نزدیک گفتیم، هم با نوشته گفتیم، هم در جلسات گفتیم، هم در صحبت عمومی گفتیم؛ سیاست کشور معلوم است که چه کار باید بکنند. خب حالا تشخیص‌ مسئولین ما این است که برویم مذاکره کنیم تا همین سیاست را اِعمال کنیم؛ ما بحثی در این زمینه نداریم، منتها باید مراقبت بشود که مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این را هم توجّه داشته باشید اینکه آمریکایی‌ها دائم اسم مذاکره را می‌آورند و مذاکره‌ی مستقیم با ایران را ما حاضریم و مانند این حرف‌ها، این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقّی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند! اصلاً کار او این جوری است، وَالّا اینکه حالا یک حرف حقّی را بشنوند، تصدیق کنند، قبول کنند، این جوری نیست؛ کما اینکه همین آقایان اروپایی‌ها هم در بعضی از جلسات خصوصی که گزارشش را مسئولین ما، مأمورینِ ما به ما می‌دهند، اقرار می‌کنند که حق با ایران است. ما گفتیم که باید اوّل تحریم‌ها برداشته بشود، چون ما خاطرجمع نیستیم به اینکه آن‌ها وعده بدهند که تا حالا ده‌ها بار به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند و ضدّ وعده عمل کرده‌اند، و حالا هم همین کار را خواهند کرد، لذا بایستی آن‌ها کاری را که ما می‌گوییم اوّل انجام بدهند تا ما خاطرجمع بشویم که انجام گرفت، بعد ما آنچه تکلیفمان است انجام خواهیم داد. این مذاکره‌کنندگان اروپایی گاهی در جلسات خصوصی تصدیق می‌کنند که همین سیاست، درست است و حق با ایران است امّا در مقام تصمیم‌گیری خب تابع آن‌ها هستند و خودشان واقعاً هیچ استقلالی ندارند. آمریکا هم زورگو و تحمیل‌کننده است و مسئله‌اش این است؛ بنابراین پیشنهادهایی هم که میکنند، غالباً پیشنهادهای متکبّرانه و تحقیرآمیزی است که حتّی قابل نگاه کردن نیست.»

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس