کد خبر 1352080
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۷
دکمه‌ «توقف» مذاکرات وین را چه کسی فشار داد؟

مذاکرات ایران و اعضای ۱+۴ به علت زیاده‌خواهی و طرح خواسته‌های جدید از سوی آمریکا در چند روز گذشته تقریبا متوقف شده است و فرجام احیای برجام دچار ابهام شده است.

به گزارش مشرق، در هفته‌های اخیر که طرف‌های مختلف خارجی حاضر در مذاکرات وین بر دسترس بودن حصول توافق تاکید داشتند و به دنبال ایجاد خط رسانه‌ای مثبت به جهت فشار به تیم مذاکره‌کننده کشورمان برای پذیرش عجولانه‌ی توافق، بدون دستیابی به تمامی مطالبات اصلی کشورمان بودند که پس از مقاومت فعال و ناکامی در این بازی رسانه‌ای، طرف آمریکایی با طرح خواسته‌ی جدید و بزرگنمایی مطالبات روسیه به دنبال انداختن توپ در زمین ایران و روسیه است.

از این روی، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه با انتشار توئیتی از توقف در مذاکرات وین به دلیل برخی عوامل خارجی خبر داد و سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به این توئیت گفت: مکث در مذاکرات می‌تواند حرکتی برای حل هر مشکل باقی مانده و بازگشت نهایی باشد. هیچ عامل خارجی بر اراده مشترک ما برای پیشبرد توافق جمعی تاثیر نمی‌گذارد.

دکمه‌ی «توقف» مذاکرات وین را چه کسی فشار داد؟

امیرعبداللهیان: توافق در دسترس است اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه رفتار کند

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان نیز روز جمعه در صفحه شخصی خود ضمن اعلام خبر گفتگو با بورل، گفت: ‌با آقای جوزپ بورل گفتگوی مفید و سازنده‌ای داشتم. تلاش‌ها برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار در جریان است. توافق در دسترس است اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه رفتار کند. نتیجه مذاکرات وین را توافق جمعی مبتنی بر منطق و خرد تعیین می‌کند و نه رویکرد یک جانبه!

در همین راستا سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در جریان برگزاری نشست خبری خود با خبرنگاران در تشریح چرایی توقف مذاکرات و ارتباط آن با طرح خواسته‌های جدید از سوی آمریکا گفت: متاسفانه دولت بایدن در مذاکرات وین هر روز یک کنشی از خودش نشان داد. به طول انجامیدن این مذاکرات برای ماه‌ها به این خاطر است که اشتباه واشنگتن این بود که فکر می‌کند می‌تواند با طرح ضرب الأجل و هیجانات رسانه‌ای و روایت‌های غلط، ایران را از منافع و اهداف حقه ملت محروم کند.

دکمه‌ی «توقف» مذاکرات وین را چه کسی فشار داد؟

وی افزود: دو آسیب در شناسایی تحولات در وین این روزها احساس می‌شود. آسیب اول فروکاستن موضوعات به یک یا دو موضوع هیجانی است که جریان رسانه‌ای بین‌المللی مایل است این موضوع را به یک یا دو عامل خاص فروبکاهد. نکته دوم ساده سازی بیش از حد آن چیزی است که در وین اتفاق افتاده است.

روابط اقتصادی با روسیه از اهداف برجام است

به نظر می‌رسد استدلال روسیه این است که عادسازی روابط اقتصادی با ایران یکی از اهداف برجام است و روسیه به عنوان یکی از شرکای تجاری ایران باید بتواند با ایران روابط عادی تجاری داشته باشد. این موضع روسیه که به تازگی در مذاکرات مطرح شده است، از سوی طرف‌های غربی موضعی بی‌ارتباط با برجام توصیف شد. جمهوری اسلامی ایران نیز تأکید دارد که چیزی نباید مانع از اجرای مفاد توافق احتمالی در وین باشد و در این زمینه مفاد توافق احتمالی، برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ باید مبنا قرار گیرد. اصولاً در طول مذاکرات نکات هر یک از کشورها در چارچوب برجام و مفاد آن و قطع نامه ۲۲۳۱ به عنوان ملاک و سنجه، مورد ارزیابی و مذاکره قرار می‌گیرد. آنچه که مهم است این است که منافع ملی و حقوق ملت ایران تنها عامل تعیین‌کننده موضع ایران در مذاکرات است.

نباید فراموش کرد آمریکا به عنوان طرفی که از ابتدا باعث بروز مشکل در اجرای برجام شد و اکنون نیز با دبه کردن‌های متعدد، حصول توافق را با کندی و سختی‌های جدی روبرو کرده است مسئولیت اساسی برای ادامه مسیر را دارد و باید در روزهای آینده برای مطالبات به حق کشورمان در تامین حقوق ملت ایران پاسخ لازم را ارائه کند.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • محمد IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۳
    0 0
    بایدن عمرش به دور دوم ریاست جمهوری نمیکشه جمهوری خواهان هم گفتن اگه دور بعد ریاست جمهوری به دست بگیرن از برجام خارج میشن، خلاصه تنها کسی که از این شل کن سفت کن زیان میبینه ایرانه امیدوارم دولت این مسائل رو مدنظر داشته باشه به فکر یه چاره اساسی باشن
  • IR ۲۲:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۳
    1 0
    توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، توافق نکردن شرف دارد بر یک چنین توافق کردنی.
  • IR ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۳
    1 0
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای تعلیق کنیم؛ چنانچه تا آن تاریخ تمام تحریم‌ها لغو شد و این امر راستی‌آزمایی گردید و تمام مطالباتمان هم وصول شد، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌ صورت در همان روز این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس