کد خبر 1340210
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۱
دو نوع آنتی بیوتیک در درمان کووید ۱۹ موثرند

یک مطالعه کوچک نشان می دهد که درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ متوسط یا شدید با سفتازیدیم یا سفپیم، به علاوه استروئید دگزامتازون، به اندازه مراقبت های استاندارد مؤثر است.

به گزارش مشرق، محققان در مطالعات خود مشاهده کردند درمان آنتی بیوتیکی به همراه استروئید در مقایسه با مراقبت‌های استاندارد که می‌تواند شامل هفت داروی مختلف یا بیشتر باشد، با عوارض جانبی کمتری همراه بود.

آزمایش‌های آزمایشگاهی و شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای نشان دادند که هر دو آنتی‌بیوتیک، آنزیم کلیدی مورد استفاده توسط کروناویروس را مهار می‌کنند.

این مطالعه شامل ۳۷۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ متوسط یا شدید بود که در بیمارستان دانشگاه بنی صوف مصر بستری شدند.

محققان به طور تصادفی بیماران را به سه گروه تقسیم کردند:

• درمان با سفپیم به علاوه دگزامتازون: ۱۲۴ بیمار

• درمان با سفتازیدیم به همراه دگزامتازون: ۱۳۶ بیمار

• درمان استاندارد کووید ۱۹، طبق دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی، با هفت دارو یا بیشتر: ۱۱۰ بیمار

میانگین زمان بهبودی برای بیمارانی که تحت درمان با سفپیم یا سفتازیدیم قرار گرفتند به ترتیب ۱۲ روز و ۱۳ روز بود، در حالی که میانگین زمان بهبودی با درمان استاندارد ۱۹ روز بود.

محققان تاکید می‌کنند که این مطالعه یک کارآزمایی بالینی نبود و تعداد بیماران در هر گروه برای نتیجه گیری قطعی کافی نیست.

آزمایش‌های آزمایشگاهی و شبیه‌سازی رایانه‌ای نشان می‌دهد این دو آنتی‌بیوتیک از فعالیت آنزیم پروتئاز به نام Mpro جلوگیری می‌کنند. Mpro بخش مهمی از چرخه زندگی ویروس است؛ کاهش فعالیت آنزیم سرعت تکثیر ویروس را مختل می‌کند.

با این حال، در حال حاضر هیچ مدرکی از کارآزمایی های بالینی مبنی بر مؤثر بودن آنتی بیوتیک ها در برابر ویروس وجود ندارد و کارشناسان هشدار می‌دهند که استفاده بیش از حد باعث افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی می‌شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • پیروز IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
    0 0
    در درمان بیماریهای تنفسی که با ویروس عفونت تولید شده ، فی نفسه آنتی بیوتیک در روزهای ابتدائی کاربرد و درمانی ندارد ، در این نوع عفونت های تنفسی ، درکنار ویروس ، باکتریهایی همچون استاف و استرپتوکوک ها هستند که باعث عفونت باکتریایی میشوند و این نوع باکتری ها هستند که نسبت به آنتی بیوتیک ها چنانچه مقاوم نشده باشند ، مصرف آنتی بیوتیک ها میتوانند موثر واقع شوند
    • مجتبی IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
      0 0
      برخی گیاهان خصوصیت ضد میکربی دارند و میکرب ها نمی توانند نسبت یه آنان مقاوم شوند. هیچ کس تحقیق نکرده چرا خام گیاه خواران بیماری ویروسی نمی گیرند؟ بنده حدود پانزده سال است دچار بیماری ویروسی نشده ام و تب هم به سراغم نیامده البته بنده فقط گیاه خوار هستم یعنی گیاه بخار پز و آب پز هم مصرف می کنم!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس