به گزارش مشرق، عبد الباری عطوان تحلیلگر سرشناس عرب اقدام عربستان، امارات و بحرین به ایجاد ائتلاف چهارجانبه با رژیم صهیونیستی با هدف مقابله با پهپادهای لبنان و یمن را به معنای از چاله در آمدن و افتادن به چاه دانست و نوشت آنچه این روزها امنیت و ثبات بیشتر کشورهای خلیج فارس را تهدید میکند اقدام آنها به عادی سازی روابط و سازش با رژیم صهیونیستی و سپس ایجاد ائتلاف با این رژیم اشغالگر است.
عطوان در ادامه نوشت: پس از موفقیت یک پهپاد شناسایی در نفوذ به حریم هوایی فلسطین اشغالی و پرواز بیش از ۴۰ دقیقه در مسافت ۷۰ کیلومتری بدون اینکه موشکها و سامانههای دفاعی و یگان توپخانهای و هواپیماهای اسرائیل موفق به سرنگونی آن شوند و بازگشت سالم این پهپاد به پایگاههای خود بدون هیچ آسیبی، آن هم مملو از اطلاعات و تصاویری بسیار مهم در مورد پایگاههای نظامی دشمن؛ چندی روزی است باعث شده است سخن از پهپادها بیش از هر زمانی در میان مقامات سیاسی و نظامی نه تنها در رژیم شوک زده اشغالگر بلکه در میان متحدان جدید آن، به ویژه در منطقه خلیج (فارس) افزایش یابد.
برای اینکه در کلیات غرق نشویم، دو اتفاق مهم وجود دارد که صحت آنچه را در بالا میگوییم نشان میدهد:
اول: فراخوان امارات از طریق عمر سلطان وزیر مشاور در امور هوش مصنوعی، طی سمیناری در نمایشگاه یومکس که در ابوظبی برگزار شد، برای همکاری ارتشهای کشورهای هم پیمان جهت ایجاد سپری که آنها را در برابر خطر پهپادها محافظت کند. گفتنی است این فراخوان امارات پس از اینکه این کشور در معرض حملات موشکی جنبش انصار الله در آغاز ماه جاری قرار گرفت مطرح میشود.
دوم: منابع امنیتی اسرائیل در گفتگو با کانال ۱۲ تلویزیون این رژیم فاش کردند: یک ائتلاف چهارجانبه شامل اسرائیل و کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و امارات تشکیل شده است؛ که هدف از این ائتلاف چهارجانبه نیز مقابله با تهدید این پهپادها علیه امنیت و منافع این ائتلاف است.
عطوان در ادامه این مقاله آورده است: این پهپادهای ارزان قیمت و با قدرت هدفگیری و آسیب زنی بالا (با ارزش حدود هزار دلار) برای متحدان آمریکا در منطقه عربی، به ویژه کشورهای توسعه یافته، به یک معضل و دردسر تبدیل شده است چرا که شناسایی این پهپادها با رادارهای پیشرفته و در نتیجه رهگیری و سرنگونی آنها دشوار است. موفقیت چند روز پیش پهپاد وابسته به حزب الله در نفوذ به آسمان شهر اشغالی الجلیل و بازگشت با اطلاعات بسیار مهم و با خیال بسیار آسوده، به خوبی بیانگر این معضل است.
مهمتر از آن و با مشخص شدن این نفوذ، بر اساس اظهارات رسمی سخنگویان ارتش اسرائیل؛ بالگردها، جنگندهها و موشکهای رژیم صهیونیستی نتوانستند این پهپاد را سرنگون کنند. حتی اگر موفق به سرنگونی آن میشدند هزینه رهگیری آن بسیار زیاد است به ویژه اگر از سامانه پاتریوت یا سامانه تاد که پیشرفتهترین سامانه در زرادخانه نظامی آمریکا به شمار میرود، استفاده شود؛ هزینه هر فروند موشک از یک میلیون تا پنج میلیون دلار است و اگر در نظر بگیریم که حزبالله لبنان بیش از دو هزار پهپاد در اختیار دارد، بر اساس گزارش نظامی که روزنامه جروزالم پست به آن استناد کرده است -، که درصد زیادی از آنها بومی و ساخت کارگاههای مستقر در کوههای جنوب لبنان است؛
این مسائل نگرانی اسرائیل را بسیار بیشتر میکند، به ویژه آنکه ما در اینجا هنوز درباره زرادخانه موشکهای بالستیک متعلق به حزب الله سخنی نگفتیم و جریانها و محافل اسرائیلی آنها را بیش از ۱۵۰ هزار فروند موشک تخمین میزنند که بخش زیادی از آنها از نوع دقیق و نقطه زن هستند که با دقت بالایی به اهداف خود اصابت میکنند و احتمال خطای آن بیش از حدود ده متر نیست.
اگر اخبار اسرائیلی که از ائتلاف چهارجانبه اسرائیل، امارات و عربستان و شاید بحرین چهارمین کشور باشد صحت داشته باشد، وضعیت این کشورهای حاشیه خلیج (فارس) مانند کسی است که از چاله در آمده و به چاه افتاده است، زیرا مشارکت با رژیم اشغالگر اسرائیل در این ائتلاف خطراتی را که این کشورهای شرکت کننده در ائتلاف میخواهند آن را دفع کنند تشدید میکند، همچنین اسرائیلی که نتوانست با پهپاد حزب الله مقابله کند، چگونه در کمک رسانی به متحدان خود در خلیج (فارس) موفق خواهد شد؟ خطری که این رژیم را در دو جبهه محاصره کرده است.
جبهه اول در شمال عراق (گردانهای ناشناخته الوعد عراق که پنج پهپاد در اوایل ماه جاری به سمت آسمان ابوظبی فرستاد) و جبهه دوم در جنوب غربی که جنبش انصار الله یمن آن را اداره میکند.
البته ما هنوز در اینجا درباره پهپادهای ایرانی در جبهه شرقی اسرائیل سخن نگفته ایم. پهپادهایی که تعداد آنها دهها هزار فروند تخمین زده میشود و کارشناسان نظامی در غرب این نوع پهپادها را به عنوان یکی از پیشرفتهترین پهپادهای جهان توصیف میکنند.
دوران جنگندههای پیشرفته آمریکایی که اسرائیل در اختیار داشت و باعث شد جنگ علیه رژیمها و ارتشهای عربی را ظرف چند ساعت به نفع خود به پایان برساند، به لطف پهپادهای مدرن و موشکهای بالستیک خودساخته در غارهای غزه، صعده، و جنوب لبنان به پایان رسیده و دیگر برنمی گردد.
آنچه این روزها امنیت و ثبات بیشتر کشورهای خلیج (فارس) را تهدید میکند عادی سازی روابط آنها با رژیم صهیونیستی و سپس ایجاد ائتلاف با این رژیم اشغالگر است. بهترین و کم هزینهترین راه حل، بازگشت به آغوش ملی عربی و کنار گذاشتن این متحد اسرائیلی است که قادر به محافظت از خود نیست و هدف موشکها و پهپادهای عربی و اسلامی، چه از سوی جنوب لبنان و چه از سوی جنوب فلسطین و چه از سوی یمن خواهد بود. شاید یادآوری آن چه در حال حاضر در اوکراین اتفاق میافتد، مفید باشد چرا که واکنش آمریکا و اروپا به اقدامات روسیه تنها محکوم کردن و بررسی اعمال تحریمها علیه روسیه بود؛ تحریمهایی که امکان پذیر هم نخواهد بود و آثار معکوسی خواهد داشت. عاقل کسی است که از حوادث و اتفاقات دیگران درس بگیرد.