به گزارش مشرق، علیاکبر محرابیان، ضمن تشریح دستاوردهای سفر دو روزه رئیسجمهور به قطر اظهار داشت: سفر به قطر در راستای افزایش اعتماد متقابل و همکاری همسایگان با محوریت ارتقای سهم ایران در اقتصاد و تجارت منطقه انجام شد و خوشبختانه اهداف از پیش تعیین شده این سفر، مطابق انتظار محقق شد.
* تشکیل کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و قطر پس از ماه رمضان
وزیر نیرو که ریاست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و قطر را نیز بر عهده دارد، در بیان این مسئله که سفر به قطر شروع فعالیت اعضای هیئت دولت برای پیگیری توافقات انجام شده به حساب میآید، تاکید کرد: با توجه به اسناد همکاری چهاردهگانه مصوب شده، مقرر شد پس از ماه مبارک رمضان، کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و قطر برای پیگیری توافقات تشکیل شود.
بیشتر بخوانید:
دیدار وزیر نیرو با مقامات انرژی کشورهای صادرکننده گاز در دوحه
وی برقراری ارتباط تجار ایرانی و قطری را یکی از اهداف این سفر عنوان کرد و افزود: بر اساس توافقات صورت گرفته بنا شد پیش از برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی میان دو کشور، اجلاسی به گردهمایی تجار و بازرگانان ایران و قطر با محوریت اتاق بازرگانی برگزار شود.
محرابیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این سفر برای مردم دستاورد قابل لمسی در پی دارد؟ گفت: یکی از توافقاتی که در طی این سفر پیگیری شد، مسئله اتصال شبکه برق ایران به قطر و از سمت شمال به روسیه و آذربایجان در قالب توسعه دیپلماسی انرژی بود که تاثیر قابل توجهی بر افزایش اطمینان پذیری شبکه برق کشور دارد.
* ارتقای اطمینانپذیری شبکه با اتکا به ابزار دیپلماسی انرژی
وزیر نیرو در تشریح نکات مثبت اتصال شبکه برق کشور به همسایگان تاکید کرد: اوج بار به معنای زمانی که بیشترین تقاضای برق وجود دارد، در کشورهای مختلف به دلیل اختلاف موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی متفاوت است، برای مثال اوج بار در کشور ما در فصل تابستان قرار گرفته است اما در کشوری نظیر روسیه اوج بار در فصل زمستان رخ میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به مثال ذکر شده، اگر اتصال بین شبکه برق کشور با همسایگان برقرار باشد، امکان تبادل برق در مواقعی نیاز مهیا شده و صادرات و واردات این حامل انرژی امکانپذیر خواهد شد.
این مقام مسئول بیان کرد: افزایش قابلیت اطمینان شبکه به معنای ایجاد ابزارهای متعدد برای تامین برق به خصوص در فصل تابستان مسئلهای است که منتهی با افزایش آسایش مردم میشود.
* دولت مردمی ایران را به قطب برق منطقه تبدیل میکند
محرابیان در توضیح سایر دستاوردهای اتصال شبکه برق کشور به سایر کشورهای همسایه گفت: توسعه کریدورهای برقی که درگاه اتصال شبکه برق ایران به سایر کشورها است، منجر به مهیا شدن شرایط برای صادرات برق و به دنبال آن تسهیل شرایط توسعه صنعت برق در کشور خواهد شد.
عضو کابینه دولت با اشاره به موقعیت راهبردی ایران گفت: امکان تبدیل شدن ایران به قطب برق منطقه با اتکا به موقعیت جغرافیای سیاسی کشور در کنار ظرفیت عظیم تولید و توزیع برق مهیا است و دولت مردمی بالفعل کردن این ظرفیت را در دستور کار خود قرار داده است.
روز دوشنبه ۲ اسفند سال ۱۴۰۰، رئیس جمهور همراه با یک هیئت عالیرتبه ایرانی به قطر سفر کرد. در جریان این سفر ۱۴ سند همکاری در زمینههای مختلف به امضا رسید. از میان این ۱۴ سند امضاشده، ۶ سند همکاری توسط وزیر نیرو بهعنوان رئیس ایرانی کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و قطر و مابقی نیز توسط وزرای حاضر در هیئت عالیرتبه ایرانی امضا شد. بر این اساس، سندهای امضا شده مرتبط با موضوعاتی نظیر اتصال شبکههای برق ایران و قطر و همکاری در حوزههای استاندارد، ورزش و جوانان، مناطق آزاد، آموزش عالی و فرهنگی و هنری بوده است.