کد خبر 1347603
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۰
دلایل ایستادگی دمشق در کنار مسکو در بحران اوکراین

معاون وزیر خارجه سوریه به دلایل قرار گرفتن دمشق در کنار مسکو در جنگ اوکراین اشاره کرد.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری سوریه، «بشار الجعفری» معاون وزیر خارجه سوریه تأکید کرد که سوریه به دلیل صحت مواضع اصولی روسیه و حق قانونی آن برای دفاع از امنیت ملی خود در برابر سیاست‌های خصمانه‌ غرب در کنار روسیه ایستاده است.

الجعفری توضیح داد: غرب از نئونازی‌ها در اوکراین و از گروه‌های تروریستی در سوریه برای تحمیل هژمونی خود حمایت می‌کند.

وی درباره انتقال تروریست های داعش، جبهه النصره، اویغورها و مزدوران ترکیه از جمله گردان های سلطان مراد و سایر گروه های تروریستی به اوکراین هشدار داد.

معاون وزیر امور خارجه سوریه اعلام کرد: آنچه که دستگاه پروپاگاندای رسانه ای غرب علیه روسیه و رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین انجام می‌دهد تکرار همان کاری است که همان دستگاه تبلیغاتی علیه سوریه، مردم و دولت آن انجام داد.

الجعفری خاطرنشان کرد: کاری که روسیه امروز در اوکراین انجام می‌دهد اصلاح و بازگرداندن تعادل در روابط بین‌الملل به دوران قبل است.

وی افزود: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان دوران چندقطبی، ایالات‌متحده آمریکا بر تصمیمات جهانی و سیاست‌های کنونی مسلط شد و هدف سیاست‌های کنونی آمریکا و کشورهای هم‌پیمان آن نگه‌داشتن تاریخ در مکان اشتباه و حفظ هرج‌ومرج و مشروعیت بخشیدن به سیاست‌های تهاجمی غرب است.

الجعفری بیان کرد: درحالی‌که روسیه به غرب به‌عنوان یک شریک نگاه می‌کند، غرب تصور می‌کند که روسیه یک دشمن است.

معاون وزیر امور خارجه سوریه ادامه داد: غرب در تلاش است تا ناتو را به شرق گسترش دهد و قصد دارد تسلیحات هسته‌ای را در اوکراین مستقر کند و آمریکا صد و پنجاه بمب هسته‌ای در آلمان، ترکیه، هلند، بلژیک و ایتالیا مستقر کرده است. مسکو برای پرهیز از سناریوی خصمانه غرب در اوکراین و حل مسالمت‌آمیز بحران از طریق گفتگو و مذاکره همه اقدامات ممکن را انجام داد.

الجعفری بیان کرد که روسیه برای جلوگیری از جنگ خونین و هسته ای و محافظت از غیرنظامیان و جلوگیری از افتادن اوکراین به دست نازی ها مجبور به مداخله نظامی شد چون رژیم اوکراین به توافقات مینسک پایبند نبود.

معاون وزیر امور خارجه سوریه تأکید کرد که سوریه به دلیل صحت مواضع اصولی روسیه و حق قانونی آن برای دفاع از امنیت ملی خود در برابر سیاست‌های خصمانه‌ای غرب در کنار روسیه ایستاده است.

الجعفری به اقدامات ایالات‌متحده آمریکا در سوریه، افغانستان، عراق، لیبی، کوبا و غیره اشاره و بیان کرد: حفاظت از امنیت ملی همه کشورهایی که سیاست‌های تجاوزکارانه غرب را رد می‌کنند، امروز به یک ضرورت تبدیل‌شده است، چون امنیت این کشورها یکپارچه و به هم‌پیوسته است و پیروزی آنها بر هژمونی غرب تنها گزینه حفظ حاکمیت و استقلال و کرامت ملت‌هایشان است.

معاون وزیر خارجه سوریه افزود: گروهی متشکل از بیست و یک کشور مخالف هژمونی غرب در اجلاس قبلی مجمع عمومی سازمان ملل متحد تحت عنوان گروه دوستان منشور سازمان ملل تشکیل شد و کشورها این گروه در کنار هم برای مقابله با سیاست غرب برای دست‌کاری قوانین بین‌المللی و مفاد منشور ایستادگی می‌کنند.

هدف غرب از ارسال سلاح به اوکراین تشدید بحران است

«حسام الدین آلا» نماینده سوریه در دفتر سازمان ملل و سازمان های بین المللی در ژنو تاکید کرد: هدف از ارسال سلاح و موشک های کشنده غرب به اوکراین و اعمال اقدامات اجباری یکجانبه علیه روسیه تشدید بحران و اعمال فشار بر آن است.

کشور سوریه ,

در جلسه بررسی فوری درباره اوکراین در چهل و نهمین جلسه شورای حقوق بشر، سفیر آلا گفت: نقش این شورا در ترویج و حمایت از حقوق بشر باید مبتنی بر همکاری و گفتگو و پایبندی به اصول جهانی و عدم گزینش پذیری به دور از استانداردهای دوگانه و سیاست زدگی باشد.

سفیر آلا تصریح کرد: هدف از برگزاری جلسه گفتگوی فوری در مورد اوکراین پس از سال ها سکوت در مورد نقض حقوق بشر که ساکنان دونباس در معرض آن قرار گرفته‌اند و سکوت در مورد محکومیت حملات اوکراین که محله های مسکونی در این منطقه را هدف قرار داد و باعث تلفات جانی شد و غیرنظامیان و هزاران نفر را وادار به مهاجرت به  روسیه کرد، نه تنها به خاطر نگرانی‌های حقوق بشر، بلکه از سوی منافع و برنامه‌های سیاسی که به دنبال تشدید اوضاع و فشار بر روسیه هستند.

«حسام آلا» اشاره کرد که توسل به اعمال تحریم یکجانبه اجباری غیرقانونی علیه روسیه، نادیده گرفتن نگرانی های امنیتی مشروع این کشور و ارسال سلاح ها و موشک های مرگبار به اوکراین، موید تمایل کشورهای غربی برای تشدید بحران و ایجاد پوشش برای ادامه تهدید امنیت ملی روسیه است.

وی گفت که سوریه در این نشست و پیش نویس قطعنامه سیاسی حاضر مبنای معتبری برای رسیدگی به نگرانی های حقوق بشر در اوکراین به شیوه ای جامع و عادلانه نمی‌بیند.

آلا از کشورهای عضو خواست که این رویکرد سیاسی که با مأموریت و نقش شورای حقوق بشر و مسئولیت آن برای کمک به یافتن حل و فصل مسالمت آمیز بحران ها در تضاد است، را متوقف کنند.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس