کد خبر 1348255
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۲:۲۶
ایران و امریکا

غرب باید بداند جمهوری اسلامی ایران در این دوره از حیات خود تحت تأثیر فشار غرب، به سازش تن نمی‌دهد و اگر قرار بر انتخاب بین «توافق بد» و «عدم توافق»، باشد مطمئناً بهترین گزینه «عدم توافق» است .

به گزارش مشرق، کیهان نوشت: بااینکه نتایج هشتمین دور مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ۱+۴ همچنان در هاله‌ای از ابهام است اما برخی اخبار و گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که طرف‌های غربی، تیم مذاکره‌کننده ایران را برای انتخاب نهایی بین «عدم توافق» و «توافق بد»؛ توافقی که موردنظر آمریکا و اروپاست، تحت‌فشار گذاشته‌اند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران از آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای، شروط و مطالبات اصلی خود (لغو تحریم‌ها، راستی آزمایی و ارائه تضمین از سوی آمریکا) را مطرح و برای شکل‌گیری یک توافق خوب اعلام آمادگی کرده‌اند.

خنثی‌سازی تحریم‌ها موضوعیت دارد نه رفع تحریم‌ها

نکته قابل‌تأمل آنکه دولت فعلی جمهوری اسلامی ایران، قطار دیپلماسی را به مسیر اصلی خود بازگردانده و با عملکرد خود نشان داده که دولت و ملت ایران معطل برجام نمی‌مانند و برای حل مشکلات کشور، آنچه بیش از رفع تحریم‌ها موضوعیت دارد مسئله خنثی‌سازی تحریم‌هاست.

عضویت ایران در شانگهای، دیپلماسی منطقه‌ای دولت سیزدهم، گشایش‌های ارزی، بهبود وضعیت فروش نفت ایران (رشد بیش از ۴۰ درصدی)، توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه (چهار برابر شدن روابط اقتصادی با برخی کشورها، افزایش ۳۴ درصدی تجارت خارجی کشور در دولت سیزدهم، افزایش صادرات غیرنفتی، رشد ۷۵ درصدی ترانزیت از کشور)، سفرهای خارجی مقامات کشورمان به چین، تاجیکستان، ترکمنستان، آذربایجان، روسیه، عمان و قطر و ... بخش کوچکی از تغییرات اساسی در اداره کشور است.

تیغ تحریم‌ها علیه ایران کُند شده است

لازم به ذکر است که تیغ تحریم‌ها علیه ایران کند شده و جمهوری اسلامی ایران توانسته بخش قابل‌توجهی از تحریم‌ها را خنثی کند.

نقشه راه ۲۵ ساله با چین، توافق راهبردی با روسیه، امضای قرارداد سوآپ گازی ایران- ترکمنستان و آذربایجان و امکان افزایش صادرات گاز به دیگر همسایگان در شرق یا غرب کشور، توافق چهارجانبه ایران، عمان، ترکمنستان و ازبکستان، امضای تفاهم‌نامه‌های انرژی با ونزوئلا، توسعه کریدورهای برقی و مهیا شدن شرایط برای صادرات برق کشور به قطر، روسیه و آذربایجان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه ایران و سایر کشورها در بازار جهانی نفت و گاز، امضای ۱۴ سند همکاری ایران و قطر و ... واقعیاتی است که حاکی از بی‌اثر شدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران است.

بر اساس همین واقعیات است که می‌توان گفت، وقتی تحریم‌ها و فشار حداکثری آمریکا علیه ایران شکست خورده و خود آن‌ها بارها به آن اعتراف کرده‌اند، خنثی‌سازی تحریم‌ها در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته، روس‌ها، آمریکا و اروپا را در اوکراین به چالش کشیده‌اند، چینی‌ها جنگنده‌های خود را بر فراز تایوان به پرواز درمی‌آورند، آمریکا در پروژه‌های بین‌المللی خود شکست خورده، اختلافات و چالش‌های اروپا و آمریکا در مناسبت فی‌مابین رو به تزاید است و اساساً مناسبات بین‌المللی در حال تغییر و تحول است، جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک کشور در حال ‌توسعه که برگ برنده قدرت بازدارندگی، صنایع هسته‌ای، موشکی و نفوذ راهبردی منطقه‌ای را در اختیار دارد معطل برجام و تصمیمات کشورهای غربی نمی‌ماند؛ آن‌هم کشورهای آمریکایی و تروئیکای اروپا که بارها با خلف وعده، بی‌عملی و دروغ خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به ملت و نظام ایران تحمیل کردند.

«عدم توافق» بهتر از «توافق بد» است

اکنون غربی‌ها باید بدانند دولتی که دنبال سیب و گلابی برجام بود و در نهایت دستاوردی جز «هیچ» و «روی هوا» عایدش نشد، رفته است و جمهوری اسلامی ایران در این دوره از حیات خود تحت تأثیر فشار غرب، به سازش تن نمی‌دهد و اگر قرار بر انتخاب بین «توافق بد» و «عدم توافق»، باشد مطمئناً بهترین گزینه «عدم توافق» است چه آنکه احیای برجام بدون لغو تحریم‌ها، همان خسارت محض است.

یک منبع مطلع: غیر از پادمان ۳ موضوع حل‌نشده دیگر هم باقی است

در پی عملیات روانی برخی مقامات و رسانه‌های اروپایی و آمریکایی مبنی بر اینکه همه مسائل حل‌وفصل شده و نتیجه مذاکرات به سفر گروسی به تهران گره خورده است، یک منبع مطلع تأکید کرد که غیر از موضوع پادمانی، دست‌کم ۳ موضوع دیگر نیز هنوز باقی است و گفتگوها درباره آن ادامه خواهد داشت. وی تأکید کرد: «موضوع پادمان‌ها از مسائل بسیار مهم است که برخورد منطقی آژانس و رفتار معقول ۱+۴ می‌تواند نقش مهمی در نتیجه‌بخشی مذاکرات ایفا کند، بااین‌حال این همه ماجرا نیست و ۳ مسئله دیگر نیز باقی است.»

این منبع مطلع خاطرنشان کرد: «ایران حداکثر انعطاف ممکن را در مذاکرات به خرج داده است و هم‌اینک توپ در زمین ۱+۴ است که با تصمیم منطقی مذاکرات را به نتیجه برسانند.»

به گزارش تسنیم، نماینده‌های کشورهای اروپایی حاضر در مذاکرات در زمان حاضر به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند که احتمالاً این موضوع به‌منظور مشورت آنان با مقامات خود درباره این نکات ایران و ارائه پاسخ مشخص صورت گرفته است.

نشست فوق‌العاده کمیسیون امنیت ملی با موضوع مذاکرات وین

ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسه فوق‌العاده کمیسیون متبوع خود درباره بررسی مذاکرات هسته‌ای ایران و طرف‌های غربی خبر داد. این جلسه فوق‌العاده ظهر دیروز شنبه و در بین دو نوبت نشست علنی مجلس برگزار شد. لازم به یادآوری است که پیش ‌از این، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان روز دوشنبه با حضور در صحن کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، گزارشی از روند مذاکرات وین به اعضای این کمیسیون ارائه کرده بود.

وزیر خارجه و سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران: قطعاً از خطوط قرمز خود عبور نمی‌کنیم

وزیر خارجه روز جمعه در تماس تلفنی بورل با بیان این‌که شتاب و عجله طرف غربی نمی‌تواند مانع رعایت خطوط قرمز ایران شود، تصریح کرد: هر زمانی که طرف‌های غربی خطوط قرمز باقیمانده و اعلام‌شده ما را بپذیرند آماده حضور در وین هستم.

امیرعبداللهیان با استقبال از نهایی کردن هر چه زودتر توافق افزود: لازمه حضور وزرای خارجه در وین و اعلام توافق نهایی منوط بر رعایت کامل خطوط قرمز اعلامی ایران و از جمله موضوع تضمین مؤثر اقتصادی است.

وی همچنین تأکید کرد: دکتر باقری و کارشناسان ارشد جمهوری اسلامی ایران در مشورت مستمر و فعال با همه هیئت‌ها در وین می‌مانند. هیئت ایرانی با جدیت به تلاش برای رسیدن به توافق نهایی و خوب ادامه خواهد داد.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز شب جمعه در پی انتشار اخباری مبنی بر نزدیک بودن حصول توافق در وین در توئیتی نوشت: مذاکرات وین هنوز هم ادامه دارد. اخبار خوب زودرس جایگزین توافق خوب نمی‌شود. هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که توافق انجام شده است، تا زمانی که همه مسائل مهم باقی‌مانده حل‌وفصل شود. تلاش مضاعفی لازم است. اکنون همه بر گام‌های کلیدی نهایی متمرکز شده‌اند.

وی دوشنبه گذشته نیز در نشست هفتگی با خبرنگاران گفته بود: پیش‌نویسی از توافق آماده شده و الآن در نقطه‌ای هستیم که ابهامی برای واشنگتن و اروپا درباره خطوط قرمز ما وجود ندارد و قطعاً از خطوط قرمز خود عبور نمی‌کنیم.

اولیانوف: احتمال دستیابی به توافق در اواسط هفته وجود دارد

مذاکره‌کنندگان ارشد انگلیس و فرانسه روز جمعه درحالی‌که برای دیدار وزرای امور خارجه، راهی کشورشان بودند گفتند که مذاکرات وین به دستیابی به توافق نزدیک است.

استفانی القاق، مذاکره‌کننده ارشد انگلیس در توییتر اعلام کرد: ما (به توافق) نزدیک هستیم. مذاکره‌کنندگان تروئیکای اروپایی وین را برای مدت کوتاهی ترک می‌کنند تا (اطلاعات) وزرا را درباره وضعیت (مذاکرات) به‌روز کنند. آن‌ها به‌زودی آماده بازگشت هستند.

«فیلیپ ارورا» نماینده فرانسه در مذاکرات هم در توییتر نوشت: امیدوارم به‌سرعت برای رسیدن به نتیجه برگردیم، زیرا ما به توافق بسیار بسیار نزدیک هستیم.

طبق این گزارش، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات هم به خبرنگاران گفت: تا آنجا که من می‌دانم، ایرانی‌ها آماده مذاکره مستقیم نیستند. ممکن است در اواسط هفته آینده به توافق برسیم. در مورد آخرین تلاش‌ها قبل از عبور از خط پایان صحبت می‌کنیم.

به نوشته رویترز، اولیانوف روز پنجشنبه هم گفته بود که فکر نمی‌کند مذاکرات به شکست بینجامد و یک نشست در سطح وزرا محتمل است، اما او نمی‌تواند بگوید که آیا این نشست در روز شنبه، یکشنبه یا دوشنبه برگزار می‌شود.

اولیانوف: تیم ایرانی مانند شیر از منافع ملی کشورشان دفاع می‌کنند

میخاییل اولیانوف، سفیر روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی و نماینده این کشور در مذاکرات وین در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ایرنا در پاسخ به سؤالی درخصوص موضوعات باقی‌مانده در مذاکرات نیز گفت که مسائل باقی‌مانده مهم هستند اما در مقایسه با آنچه تاکنون انجام شده، کوچک هستند. 

من فکر می‌کنم که متن کلان توافق به‌صورت غیررسمی مورد موافقت قرار گرفته ولی برخی موارد از جمله مواردی که موردعلاقه هیئت ایرانی است باقی مانده‌اند. همکاران ایرانی برای منافع ملی ایران همچون شیر می‌جنگند و واقعاً همین‌طور است. آن‌ها برای هر ویرگول و کلمه‌ای می‌جنگند و موفق بوده‌اند. من باید این را بگویم که دکتر باقری و تیمش دیپلمات‌های بسیار کارآمدی هستند.

اولیانوف در بخش دیگری از مصاحبه و در پاسخ به سؤالی درباره نحوه تعامل و ارتباط بین تیم ایرانی با هیئت‌های روسی و چینی و ادعا در خصوص متحد بودن سایر تیم‌ها علیه ایران اظهار داشت که من بارها به همکاران غربی خود گفته‌ام که در اینجا یک جبهه واحد علیه ایران وجود ندارد. دست‌کم روسیه از چنین جبهه‌ای بیرون است، همچنین چین. من همیشه به این موضوع اشاره کرده‌ام که همه ما هدف مشترکی داریم و باید باهم همکاری کنیم. جبهه مشترکی علیه ایران وجود ندارد.

نشست هیئت‌های مذاکره‌کننده ایران و روسیه در وین

رایزنی‌ها و جلسات کارشناسی بین ایران و گروه ۴+۱ (آلمان، فرانسه، روسیه، انگلیس و چین) طی روزهای گذشته در وین پایتخت اتریش در جریان بوده است.

در این راستا، نشست هیئت‌های مذاکره‌کننده ایران و روسیه به ریاست علی باقری و میخائیل اولیانوف روز جمعه برگزار شد. علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران ساعاتی قبل از این دیدار با «انریکه مورا» هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها و مذاکره‌کنندگان سه کشور اروپایی دیدار و گفت‌وگو کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۲:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    5 23
    اینجور که مشخصه برادرای روسیتون با توافق مخالفت کردن شرط گذاشتن گفتن باید تضمین بدید که ما میتونیم ایرانو بچاپیم و تحریمهای امریکا جلومونو نمیگیره خخخخخخخخخخ اینجور جاهاست که ذات واقعی اینا مشخص میشه. بهترین فرصته که خودمونو از این متجاوزا جدا کنیم تا هم رشد کنیم هم بدنامی برامون نمونه.
    • IR ۰۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      1 2
      روسیه اتفاقا بیشترین نفع را از برجام بدون تضمین می برد. چون به راحتی نقض می شود و وابستگی ایران به روسیه ادامه می یابد. این ایران است که محتاج تضمین کتبی است.
    • IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      2 2
      گاوچرون یانکیتون این اطلاعاتو بهتون دادن؟؟! باور نکن، اونها یه مشت تروریست و دشمن ایران و ایرانی هستند!!! خخخخخخخخ
    • پری IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      2 2
      اف بر سرت با این نظر سخیفت
    • DE ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      1 1
      خوب اینم از لطف برادرای تو در ناتو و پنتاگون و سی آی ای که در آلبانی نشستی و با عینک ته استکانی و سبیل‌های قصابی پشت یک کامپیوتر 50 دلاری با مانیتور نیم متر در نیم متری عهد بوق نظر میدی. هر چه فکر کنیم چه سرنوشتی در انتظارتونه با 65 سال سن به بالا یا به ماریوپل کمک به زلنسکی یا یک جای آشوب‌زده دیگه در دنیا. اینم شد زندگی؟
    • DE ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      1 1
      پارازیت نوشته.... بهترین فرصته که خودمونو از این متجاوزا جدا کنیم تا هم رشد کنیم هم بدنامی برامون نمونه .اتفاقا نظرت را قبول داریم بهترین فرصته هرچه زودتر خودتون رو از این مسعود لجنی راحت کنید و این ننگ تاریخی را بیشتر برای خودتان نخرید . مریم قجر را ارتقائ ایدولوژی بدهید.
    • تبریزی IR ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۸
      1 0
      راستی تو تیرانای آلبانی طبقه های قبر هاتون شبیه آسمان خراشهای، دشمن سابق و قبله امروزتون شده؟ سعی کنین حتما میتوانید وطن فروش های پادو...
  • IR ۰۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    6 0
    آژانس انرژی اتمی همچنان می‌خواهد پنجره و روزنه هایی رو باز نگه دارد تا هر زمان آمریکایی ها خواستند به راحتی با طرح بهانه های بی مورد بی اساس بتونند از انجام تعهدات خودشان تفره بروند مجددا" تحریم ها رو بازگردانند .. بقول معروف استخوان لای زخم !!! این نشان می‌دهد که غربی ها هنوز صداقت ندارند در حال توطئه و حیله ای جدید علیه ایران هستند
    • IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      4 0
      احسنت، دقيقأ همینطوره!! البته انتظار صداقت از یانکی‌ها و غربی‌ها داشتن خودش بزرگترین اشتباهه!!!!
    • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      5 0
      اگر کسی تا الآن نسبت به درجه صداقت غربیها هنوز بارقه ای از نور امید از انتهای تونل تاریک و طولانی میبیند واقعا میبایستی اول به صداقت خودش شک کرد.
    • پری IR ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      0 1
      طفره درسته بیسواد نه تفره
  • س IR ۰۶:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    5 0
    غربی ها به خودشان هم رحم نکردند با وعده به اوکراین ،یعنی به ما رحم میکنند؟ افلا تعقلون
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    5 0
    اگر اول تحریمها برداشته نشود و ما دوباره دست به بیل ببریم و دانش هسته ای را با سیمان و بتن پر کنیم یعنی فاجعه . دوبار از یک سوراخ گزیده شدن اوضاع اوکراین درس عبرت بشود ، کشور سوم هسته ای جهان کاسه گدایی کمک از غرب در دست گرفته ، دریغ از هیچ کمکی
  • IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    7 0
    غربي ها درست میگن از نظر اونا تمام شده است چون به خواسته هاشان دارند میرسن ولی خواسته های ما کشکه
  • FR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    4 0
    این چیزها فقط حرف است ! تنها مورد پیروزی برداشتن و لغو قوانین توسط سنای امریکا میباشد که عبارتند از قانون یوترن، یانون ایسا و قانون کاتسا و بقیش سعاره و تبلیغاتی بیش نیست البته از برجام شیخ حسن هر چه باشد بهتر خواهد بود اگر خط قرمز ها واقعذ حفظ شوند !
    • محمد ۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      1 0
      دوست عزیز، این حرف شما که پیروزی واقعی لغو قوانینی است که تحریمها مبتنی بر آن قوانین است، حرف درستی است اما راهش این است که مذاکره کنندگانِ ما مستقیماً با سنای امریکا وارد مذاکره شوند.
    • DE ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      0 0
      دوست عزیز، ..... راهش این است که مذاکره کنندگانِ ما مستقیماً با سنای امریکا وارد مذاکره شوند / یعنی ۱۰ سال دیگر زندگی ۸۵ میلیون نفر بشود شرطی مذاکره با سنای ضد بشر سنای ضد آزادی انسانها سنایی که حمله به تمام کشورها و غارت و خونریزی سیاستمداران را مجاز میکند/؟
  • omid IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    2 0
    قبلا هم این همه مذاکره کردید صداقت نشان دادید راکتور اراک را پلمپ کردید. این همه بازرسی انجام شد به توافق رسیدند و برجام در نهایت امضا شد و در نهایت توسط ترامپ پاره شد دیدید که اروپایی ها به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکردند و همواره خواستار این بودند که ایران یکطرفه به این تعهدات عمل کند اما اروپا و آمریکا خیر. دوباره روز از نو روزی از نو... اینا همش بازیه دارند به زبان بی زبانی بهتون میگن ما به هیچ قانونی پایبند نیستیم .به دنبال حقوق خود نباشید حقوق چیزی است که خود غربی ها تعریف کرده اند آن هم فقط جهت دفاع از منافع خودشون.اگر با استفاده از این حقوق که خود آن را تعریف کرده اند منافع خودشان به خط بیفتد هرگز ضمانت اجرایی نخواهد داشت یعنی "جنگله".
    • IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
      1 0
      متاسفانه دقیقا" همینطوره !!! این داستان ادامه دارد ...
  • IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    0 0
    باید بدانیم که دشمن هرگز قدرت و استقلال ما را نمی پذیرد.توان خود را به مذاکره نگذارید و جانب احتیاط را رعایت کنید.مذاکره باید برد برد باشد.
  • IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    2 0
    تیم قوی مذاکره کننده‌ی ایران به غربی‌ها فهماند که ان‌شاءالله دیگر از خطوط قرمز کشور عقب‌نشینی نخواهیم کرد
  • IR ۱۷:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
    0 0
    هر که هر چی بگه ، حز همان شروط اول که رفع تمام تحریم ها و ضمانت و راستی آزمائی بوده و هست . هر گزینه غیر ، خسارت محض هست و از نظر مردم پذیرفتنی نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس