دادگاه نیویورک قانون پیگرد قضایی تشکیلات خودگردان و ساف در آمریکا را باطل کرد

تشکیلات خودگردان فلسطین از غیر قانونی خواندن قانون پیگرد قضایی تشکیلات خودگردان و سازمان آزادیبخش فلسطین در آمریکا توسط دادگاهی در نیویورک خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری رسمی فلسطین، تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد دادگاه ناحیه جنوبی نیویورک طی حکمی قانون مصوب کنگره در سال ۲۰۱۸ را مغایر با قانون اساسی آمریکا اعلام کرد.

طبق این گزارش، این قانون امکان محاکمه تشکیلات خودگردان و سازمان آزادیبخش فلسطین در خاک آمریکا را فراهم می‌کرد.

تشکیلات خودگردان فلسطین در این باره گزارش داد؛ کنگره آمریکا این قانون را تصویب کرده بود تا در پی آنچه به پرونده "سوکولو" معروف است، این امکان برای شهروندان آمریکایی و اسرائیلی فراهم شود که علیه سازمان آزادیبخش فلسطین و تشکیلات خودگردان در خاک آمریکا طرح شکایت کنند.

پرونده سوکولو در چارچوب درخواست پرداخت غرامت بیش از یک میلیارد دلاری به تعدادی از شهروندان آمریکایی و دوتابعیتی علیه تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان آزادیبخش فلسطین مطرح شد. افراد مذکور مدعی هستند که از عملیات مسلحانه در قدس اشغالی طی انتفاضه دوم فلسطین در سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ متضرر شده‌اند.

مارک سوکولو، شاکی اصلی این پرونده، مدعی است که او و خانواده‌اش در بمب گذاری سال ۲۰۰۲ در قدس مجروح شده‌اند.

کنگره آمریکا ۱۷ سال پیش اصلاحاتی را در قانون به اصطلاح "مقابله با تروریسم" ایجاد کرد که به موجب آن مقامات قضایی آمریکا می‌توانند احکامی را صادر کنند که تشکیلات خودگردان فلسطین را به پرداخت غرامت سنگین به خانواده‌های آمریکایی ملزم کند که در عملیات مقاومتی در جریان انتفاضه دوم فلسطین در سال ۲۰۰۰ کشته یا زخمی شده بودند. تمام این افراد شهرک‌نشینانی هستند که ساکن شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری هستند.

به دنبال این اتفاق، شهروندان آمریکایی شکایت‌هایی را علیه تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) درباره صدها میلیون دلار ارائه کردند و همین مسئله کنگره را واداشت تا قانونی را در این باره تدوین کند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس