کد خبر 1353079
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۲
واکسن کرونا مانع از ابتلا به عفونت شدید در بیماران دیالیزی می شود

مطالعات متعدد نشان داده است که افراد مبتلا به نارسایی کلیه و تحت دیالیز پس از واکسیناسیون کووید۱۹، پاسخ های آنتی بادی ضعیف تری دارند.

به گزارش مشرق به نقل از زی نیوز، حال تحقیقات جدید محققان دانشگاه تورنتو کانادا نشان می‌دهد که پاسخ‌های ایمنی این افراد همچنان قادر به محافظت در برابر عفونت کووید ۱۹ و بیماری شدید است.

نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که تنها یک دوز واکسن کووید دریافت کرده بودند، ۴۱ درصد کمتر به کووید ۱۹ مبتلا شدند و ۴۶ درصد کمتر در معرض ابتلاء به کووید ۱۹ شدید که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشت یا منجر به مرگ می‌شد، قرار داشتند.

افرادی که دو دوز دریافت کرده بودند، به ترتیب ۶۹ درصد و ۸۳ درصد کمتر احتمال داشت که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شوند یا بیماری شدیدی را تجربه کنند.

بیشتر بخوانید:

جغرافیای بیماری در ایران

از سوی دیگر، خطر بستری شدن در بیمارستان در گروه واکسینه نشده ۵۲ درصد و میزان مرگ و میر ۱۶ درصد بود، در حالی که خطر بستری شدن در بیمارستان در گروه ۲ دوز واکسن زده ۳۰ درصد و میزان مرگ و میر ۱۰ درصد بود.

«متیو الیور»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «بیمارانی که تحت دیالیز قرار می‌گیرند اغلب سیستم ایمنی سرکوب شده دارند و بسیاری از آنها نمی‌توانند ایزوله شوند زیرا باید هفته‌ای سه بار در یک مرکز دیالیز تحت دیالیز قرار گیرند.»

وی افزود: «کاهش بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر در این جمعیت بسیار مهم است زیرا تقریباً دو سوم این بیماران در بیمارستان بستری شده بودند و از هر ۴ نفر ۱ نفر بر اثر ابتلاء به کووید ۱۹ در اوایل پاندمی جان خود را از دست دادند.»

برای این مطالعه، سوابق سلامت ۱۳,۷۵۹ فرد تحت دیالیز بین ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۱ بررسی شد.

اولیور گفت: «نتایج ما نشان می‌دهد که ۲ دوز واکسن کووید ۱۹ به طور قابل توجهی از این جمعیت محافظت می‌کند و از بستری شدن و مرگ و میر بسیاری از افراد در بیمارستان جلوگیری می‌کند و بار بیماران، خانواده‌ها و سیستم مراقبت‌های بهداشتی را کاهش می‌دهد.»

وی خاطرنشان کرد: «اثربخشی واکسن‌ها کمتر از آن چیزی بود که در جمعیت عمومی مشاهده شد، اما همچنان محافظت قابل‌توجهی را ارائه می‌کرد.»

در حال حاضر توصیه می‌شود که همه بزرگسالان و نوجوانان، به ویژه آنهایی که دچار نقص ایمنی هستند، دوز سوم واکسن کووید را دریافت کنند تا از پاسخ ایمنی مطلوب اطمینان حاصل شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    1 0
    یعنی واسه تبلیغ واکسن بعید نمیدونم فردا وزارت بهداشت ادعا کنه باعث کاهش قیمت خودرو هم میتونه بشه !
  • جهودشناس IR ۰۸:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    1 0
    از فوایدش مرگ زرودرس و خلاص شدن از دیالیز است تا بیمه‌ها از شر آنها خلاص شوند. واکسن نزنید
  • CA ۱۳:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۷
    1 0
    بعضی از واکسنها باعث بیماری ام اس در افراد بین بیست تا چهل سال میگردد که البته هفتاد و پنج درصد خانم می‌باشند .مناطق سردسیر و یا افراد با تنش مستمر طولانی که دخانیات مصرف میکنند و از ژنتیکی مستعد هستند و در تماس با مواد شیمیایی مضر باشند و البته ویروس اپستاین بار به بدنشان وارد شده و یا بقولاتی مصرف کرده اند و ریزوم آنها دارای گره های باکتریایی هست همه میتواند باعث این بیماری لاعلاج گردد. البته تزریق ب12 از ادرونوکوبالامین در مقابله با این بیماری کوثر نشان داده.ذخر چند دانشمندان در حال ساخت واکسن برای این بیماری مهلک و عذاب آور هستند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس