به گزارش مشرق به نقل از مدیسن نت، مطالعه جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد افراد مسنی که در طول روز چرت میزنند ممکن است بیشتر در معرض ابتلاء به آلزایمر باشند، چراکه چرت زدن ممکن است نتیجه پیشرفت آلزایمر باشد.
بیشتر بخوانید:
اینفوگرافیک/ تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
دکتر «یو لنگ»، محقق ارشد این مطالعه، میگوید: «به نظر میرسد که چرت زدن در طول روز و بیماری آلزایمر تغییرات یکدیگر را به روشی دو جهته هدایت میکنند. از اینرو سالمندان و به خصوص افراد مبتلا به آلزایمر باید به رفتارهای چرت روزانه خود توجه بیشتری داشته باشند.»
چندین راه بالقوه وجود دارد که چرت زدن در طول روز و آلزایمر ممکن است مرتبط باشد.
به گفته لنگ: «این ارتباط میتواند بازتابی از آسیب شناسی زمینهای آلزایمر در مرحله پیش بالینی باشد که بر شبکه ترویج بیداری تأثیر میگذارد و به افزایش خواب آلودگی در طول روز منجر میشود.»
«از سوی دیگر، چرت زدن بیش از حد در طول روز نیز ممکن است بر خواب شبانه تأثیر بگذارد و با آن تداخل داشته باشد و منجر به تغییر ریتم شبانه روزی ۲۴ ساعته شود که با افزایش خطر ابتلاء به آلزایمر نیز مرتبط است.»
برای این مطالعه، بیش از ۱۴۰۰ آمریکایی مسن، با میانگین سنی ۸۱ سال، هر سال به مدت دو هفته از یک مانیتور فعالیت شبهساعت استفاده کردند. هر دوره طولانی بدون فعالیت از ساعت ۹ صبح تا ۷ بعد از ظهر چرت محسوب میشد. شرکت کنندگان همچنین هر سال یک سری آزمایشات عصبی را انجام دادند.
هنگامی که مطالعه شروع شد، بیش از سه چهارم شرکتکنندگان هیچ نشانهای از هیچ گونه اختلال شناختی نداشتند، ۱۹.۵ درصد اختلال شناختی خفیف داشتند و کمی بیش از ۴ درصد به بیماری آلزایمر مبتلا بودند.
چرت زدن روزانه در میان افرادی که در طول تقریباً ۱۴ سال پیگیری دچار اختلال شناختی نشدند، حدود ۱۱ دقیقه در سال افزایش یافت. یافتهها نشان داد هر چه تعداد چرت زدنها بیشتر باشد، حافظه و مهارتهای فکری سریعتر کاهش مییابد.
نتایج نشان داد میزان افزایش چرت زدن پس از تشخیص اختلال شناختی خفیف دو برابر و پس از تشخیص بیماری آلزایمر تقریباً سه برابر شد.
محققان همچنین دریافتند افراد مسنی که بیش از یک ساعت در روز چرت میزنند، ۴۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به آلزایمر قرار دارند.
به گفته محققان، مطالعات بیشتری برای درک بهتر رابطه بین چرت زدن و بیماری آلزایمر نیاز است. اما این امکان وجود دارد که بهبود خواب راهی برای اصلاح روند بیماری آلزایمر باشد.