به گزارش مشرق، رژیم اسرائیل در روز پس از عملیات استشهادی در تل آویو، شوکه و مجروح به نظر میرسید، زیرا منتظر عملیاتهای بیشتری بود که بر دوش شهرک نشینان صهیونیست سنگینی میکرد و آنها را مجبور میکرد از ترس آنچه پیش میآید در خانههای خود بمانند.
آنها به تدریج احساس امنیت خود را از دست می دهند و اعتماد آنها به مسئولان خود کاهش مییابد، در حالی که دستگاه امنیتی و به تبع آن نهاد سیاسی ابزارهای تضمین کننده جلوگیری از این حملات را از دست می دهد، اما در مقابل، فلسطینیها با موفقیت در شهرهای اسرائیلی عملیات استشهادی انجام می دهند.
در ادامه بخش هایی از گفتگوی حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل با جهان نیوز را در این باره میخوانید:
این عملیاتها در واقع با دو هدف صورت گرفته است؛ نخست پاسخ کوبنده به عملیات سرکوب گرانه ارتش رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و کرانه غربی که در طول ماههای گذشته به شدت افزایش یافته و صهیونیستها با اهانت به مقدسات و توهین به مسجد الاقصی سعی کردند مردم فلسطین را به انزوا کشانده و تحقیر کنند و موضوع دیگر نشست اخیر وزرای خارجه کشورهای سازش کار عرب مصر، مغرب، بحرین و امارات با وزیران خارجه آمریکا و رژیم صهیونیستی در صحرای نقب است.
برگزاری این نشست در کنار قبر بن گورین اولین نخست وزیر رژیم صهیونیستی پیام مهمی به همراه داشت؛ اینکه اسرائیل اکنون به عمق جامعه عربی نفوذ کرده و قصد دارد یک مجموعه نظامی علیه محور مقاومت ایجاد کند. همزمان با این نشست عملیات شهادت طلبانه حیفا و بعد از آن جنوب تل آویو و عملیاتهای دیگری به صورت زنجیرهای در اراضی اشغالی شکل گرفت.
انتفاضههای گذشته یک خیزش مردمی بود و انتفاضههای شهادت طلبانه در واقع یک پاسخ عملیاتی به ارتش رژیم صهیونیستی است که برای اولین بار در طول سالهای اخیر تمام نیروهای مهم ارتش خود را به حال آماده باش درآورده و این نوع سلسه عملیات شهادت طلبانه با شدت بیشتری ادامه خواهد یافت و این آغازی برای فروپاشی رژیم صهیونیستی خواهد بود.
نزدیک به ۸۰ سال است که اراضی فلسطین اشغال شده و جامعه جهانی هم سکوت اختیار کرده است. بنابراین ملت فلسطین با توجه به سازشکاریهای کشورهای عربی به این نتیجه رسیدند که از طریق امکانات خودشان و از طریق ساز و کارهای مبارزاتی رژیم صهیونیستی را از فلسطین اخراج کنند و قدس را آزاد کنند. اکنون در محور مقاومت و ملت فلسطین یک به هم پیوستگی بیشتری در مقایسه با گذشته بوجود آمده است.
ملت فلسطین مجبور هستند با هر وسیلهای که میتوانند، دزدی را که با حمایت آمریکا و غربیها اراضی کشورشان را اشغال کرده اخراج کنند و این حق طبیعی و مشروع فلسطینیان است و قوانین بین المللی هم این را تایید میکند.
اگر اراضی اشغالی ناامن بشود صهیونیستهای ترسو ناچار خواهند شد که آنجا را ترک کنند، همچنان که در جنگ ۳۳ روزه لبنان به خاطر پرتاب موشک ۲۷۰ هزار یهودی در آن سالها مهاجرت کردند و با سلسله عملیاتهای استشهادی اخیر هم این مهاجرت معکوس باردیگر شدت خواهد گرفت.
نوع و مکان این عملیاتها هم بسیار مهم است. اتفاقات اخیر در جنوب تلآویو که یک منطقه کاملا امنیتی است و بیشتر صهیونیستهای افراطی در آنجا ساکن هستند، نشان میدهد که ملت فلسطین با ساز کارهایی که دارند ناامنیها را در سراسر فلسطین اشغالی گسترش خواهند داد.
گاهی مسئولان اسرائیلی یک کلیدواژه هایی را به کار میبرند که از عمق واقعیتهای موجود در اراضی اشغالی حکایت دارد. در جنگ ۳۳ روزه با لبنان روزنامه هاآرتص یک تیتر معنادار و پرمفهوم زد که «حزب الله برای اولین بار اشک ژنرالهای اسرائیل را درآورد».
اکنون هم رئیس ستاد ارتش اسرائیل اعلام میکند که از راه رفتن در خیابانها میترسیم و این نشان میدهد که اسرائیل به سمت ناامنی حرکت میکند.