کد خبر 1361490
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۱

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: تارنمای نشنال‌اینترست در یادداشتی به بررسی پیامدهای نبرد اوکراین در خلیج فارس پرداخته و نوشته است دولت بایدن «از عربستان و امارات دورتر شده ولی قطر را در آغوش گرفته است».

 در این یادداشت آمده است که امارات از تلاش بایدن برای احیای برجام و حذف انصارالله از فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» وزارت خارجه آمریکا ناراضی است. بن‌زاید این نارضایتی را با رأی ممتنع به قطعنامه آمریکا در شورای امنیت درباره حمله روسیه به اوکراین، عدم موافقت با افزایش تولید نفت و هم‌چنین دعوت از بشار اسد برای سفر به ابوظبی، نشان داد.

ریاض نیز از خروج سامانه‌های پاتریوت از عربستان و هم‌چنین حساسیت دولت بایدن نسبت به جنگ یمن و مسائل حقوق‌بشری ناراحت است. افزایش فروش نفت به چین با ارز یوآن و مخالفت با افزایش تولید نفت پس از بحران اوکراین، دو اقدام واکنشی عربستان بوده است.

اقدامات سعودی‌ها و اماراتی‌ها نشان می‌دهد که در تلاش هستند تا دولت بایدن را به سمت اولویت‌های خود سوق دهند. فایننشال تایمز و بلومبرگ فاش کرده‌اند که این دو دولت خواهان «تعهد امنیتی نهادینه‌تری» هستند. مثلاً یک معاهده امنیتی مورد تایید کنگره و یا اعلام به عنوان متحد اصلی غیرناتویی آمریکا که به قطر اعطا شد.

طبیعی است که دولت بایدن به قطر نزدیک‌تر شده باشد. تسهیل مذاکرات آمریکا با طالبان، میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن و اعلام آمادگی برای ارائه گاز به اروپا پس از حمله روسیه به اوکراین، از جمله دلایلی است که بایدن سیاست خارجی دوحه را مورد ستایش قرار داد.

علاوه بر رویکرد میانجی‌گرانه قطر در منطقه، افزایش قدرت نرم دوحه که در برگزاری جام جهانی فوتبال در این کشور نمود یافته، از جمله مواردی است که دولت دموکرات بایدن را به این بازیگر نزدیک‌تر ساخته است. در حالی که تلاش‌های بن‌سلمان برای ارائه وجهه‌ای اصلاح‌طلب و مدرن از عربستان به دلیل تداوم جنایات در یمن و هم‌چنین علیه شیعیان این کشور، مؤثر نبوده است.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • نیما IR ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۲
    5 1
    روابط آمریکا با آل سعود آل نهیان به مشکل خورده است
  • IR ۱۱:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
    0 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هم هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! مذاکره‌ی فرسایشی برای کشور مضر است؛ آمریکا نمی‌خواهد مذاکره کند تا حرف حقی را قبول کند؛ بلکه می‌خواهد مذاکره کند تا حرف باطلی را تحمیل کند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم بازگشت به مذاکرات، و کوبیدن شجره‌ی خبیثه‌ی برجام بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس