به گزارش مشرق، زلنسکی به شبکه سی بی اس نیوز گفت که دیدار چهره به چهره او با ولادیمیر پوتین همتای روسش، حتی اگر در باره همه مسائل توافق وجود نداشته باشد و شاید تنها بر سر برقراری آتش بس موافقت کنند، ارزشمند خواهد بود.
مذاکرات هیئت های نمایندگی ۲ کشور تاکنون نتوانسته به توافقنامه صلح منجر شود، هر چند با ایجاد راهروهای انسان دوستانه برای تخلیه شهروندان غیرنظامی، موافقت شده است.
ولادیمیر پوتین در ۲۴ فوریه (۵ اسنفد ماه) با اعلام عملیات ویژه به نیروهای نظامی روسیه دستور داد به چند شهر بزرگ اوکراین شامل کی یف پایتخت حمله کنند. اما با ناتوانی ارتش روسیه برای تصرف شهرهای بزرگ اوکراین و کی یف، حملات متوجه بخش شرقی اوکراین شده است.
زلنسکی افزود: ما آماده از دست دادن کشورمان نیستیم. ما تاکنون جان های زیادی را از دست داده ایم، بنابراین باید تا هنگامی که می توانیم یایداری کنیم. با اینکه یکی از شرط های روسیه همیشه شناسایی کریمه به عنوان بخشی از خاک خود بوده، اما ما قطعا اجازه چنین کاری را نخواهیم داد.
زلنسکی در بخش دیگری از سخنانش گفت که روسیه در پی تصرف بخش های جنوبی اوکراین مانند شهر بندری ماریوپل است که از آغاز جنگ زیر حملات سنگین نیروهای روسیه قرار داشته است. مسکو در مذاکرات احتمالا ادعای مالکیت بر بخشی از این سرزمین را مطرح خواهد کرد. اما ما از ابتدا مایل به از دست دادن سرزمینمان نبودیم و چنانچه برای این کار آمادگی داشتیم، اصلا جنگی آغاز نمی شد. من درک می کنم که روس ها نه تنها از کریمه خارج نخواهند شد، بلکه خواستار مالکیت آن یا دونباس در جنوب کشورمان خواهند شد.
وی در باره معنی پیروزی برای خود گفت: ابتدا احساس پیروزی مردم و سپس بازگشت پناهجویان و آوارگان که مانند خون برای بدن اوکراین هستند، پایان حملات هوایی و دستیابی دوباره ما به خاکمان و خروج نیروهای روسیه از سرزمینمان.
از هنگام جدا شدن شبه جزیره کریمه در ۲۰۱۴ از اوکراین و پیوستن به روسیه، نیروها و ساکنان روس زبان شرق اوکراین با ارتش این کشور در این منطقه شرقی درگیر نبرد شده اند.