کد خبر 1366507
تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۲
واکنش رئیس صداوسیما به کاهش مخاطبان تلویزیون/ همه ما مقصریم

رئیس رسانه ملی در ضیافت افطاری با جمعی از هنرمندان بیان کرد که باید از خودمان بپرسیم چرا احساس علاقه‌ای که مخاطب به هنرمندان و آثارشان داشت، کاهش یافته است؟

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، پیمان جبلی رئیس صداوسیما در دیداری که با جمعی از هنرمندان در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیما برگزار شد با ابراز خرسندی از میزبانی هنرمندان، آن را جلسه‌ای در خانواده صداوسیما خواند و گفت: همه ما، چه شما به عنوان هنرمند، چه ما به عنوان مسئولین صدا و سیما، باید از خودمان بپرسیم چرا احساس علاقه‌ای که مخاطب به هنرمندان و آثارشان داشت، کاهش یافته است؟ چرا بعضی آثاری که در گذشته با هزینه‌های کمتر ساخته می‌شد، ماندگارترند؟ همه مان مقصریم و نمی‌توانیم خودمان را تبرئه کنیم.

بیشتر بخوانید:

پربیننده‌ترین برنامه افطار رمضان ۱۴۰۱ کدام است؟

رئیس سازمان صداوسیما با پرسیدن این سئوال که در اصالت دادن به ذائقه مخاطب و مرجعیت و محتوای رسانه کدام را ارجح دانسته‌ایم، گفت: به عنوان یک مخاطب، همکار و فردی که ۳۰ سال در رسانه کار کرده معتقدم ما توالی و ترتیب بین مرجعیت و جذابیت و محتوا را فراموش کرده‌ایم. دغدغه برخی سازندگان، صرفاً درصد مخاطب بوده و درباره محتوا، دغدغه‌ای نداشته‌اند. اما می‌خواهم بر این نکته تاکید کنم که در دوران جدید، محتوا هم اولویت دارد. چه قدر توانسته‌ایم در یک شبانه روز، خوراک خوب به مخاطب بدهیم.

قصد ما اصلاح محتوا و فرآیند تولید است و نه متوقف کردن آنها

وی تکرار آثار بدون محتوا را به دادن پی در پی آب شور دریا به فردی تشنه تشبیه کرد و گفت: متاسفانه برخی‌ها این نگاه را توقف تولیدات تعبیر کرده‌اند و گفته‌اند جبلی دستور توقف ساخت سریال‌ها را داده است تا بین ما و شما که صاحب اصلی آنتن هستید، اختلاف بیاندازند. چنین چیزی نیست و من بارها با حضور در پشت صحنه سریال‌ها، بر این نکته تاکید کردم که قصد ما اصلاح محتوا و فرآیند تولید است و نه متوقف کردن آنها.

جبلی با اشاره به شعار تحول در دوران مدیریت جدید سازمان، اولویت این تحول را محتوا، رویکرد، فرآیند و در صورت لزوم، ساختار دانست و گفت: ما در کشوری هستیم که به اذعان جهانیان بر قله فرهنگ و هنر و تمدن است و همین باید محور تولید محتوای سالم براساس داشته‌های هویتی باشد. پس از خودمان بپرسیم ما چقدر از این ظرفیت‌ها و نقاط اقتدارمان رادر قالب‌های مختلف، رسانه‌ای کرده‌ایم؟

جبلی، هنرمندان را صاحب واقعی آنتن خواند و گفت: در سازمان به روی شما باز است. من سال پیش به دوستان گفتم به همه شما اطلاع بدهند ما از الان برای سال آینده با همه شما کار داریم.

رئیس رسانه ملی تاکید کرد: تولیدات باید با پژوهش به جزئیات قصه و به فیلمنامه برسد و فشار آنتن نباید ما را از اهمیت فیلمنامه غافل کند. ما و شما باید به نقاط مشترک برسیم چون هیچکدام به تنهایی نمی‌توانیم این راه را طی کنیم.

جبلی از تهیه کنندگان خواست با کشف استعدادهای جوان، مومن و انقلابی، آنها را پای تجربیات پیشکسوتان بنشانند. وی ساخت کار پرهزینه را الزاماً دلیل موفقیت یک اثر ندانست و گفت: چه بسا کارهای ارزانی که به واسطه محتوا و قصه مناسب، تاثیر بیشتری می‌گذارند.

رئیس رسانه ملی با اشاره به ادبیات داستانی قوی کشور آن را پشتوانه‌ای قوی برای اقتباس دانست و گفت: با همین پشتوانه می‌توان استخوان بندی فیلمنامه‌ها را محکم کرد. وی خواهان شناسایی افتخارات و معرفی آنها به مخاطب در قالب‌های متنوع شد و گفت: در برهه‌ای که مردم ما با مشکلاتی معیشتی مواجه هستند، باید امید بدهیم.

ساخت شهرک سینمایی ویژه شهری، تجهیز و آماده سازی شهرک سینمایی غزالی

وی در پایان با ابراز امیدواری برای استمرار جلسات با هنرمندان، از ساخت شهرک سینمایی ویژه شهری، تجهیز و آماده سازی شهرک سینمایی غزالی و نظم و نسق نظام برآورد و پرداخت به برنامه سازان، خبر داد.

در ابتدای این نشست که وحید جلیلی قائم مقام رئیس سازمان در امور فرهنگی، شاه آبادی معاون سیما و رمضان نژاد رئیس مرکز سیما فیلم هم حضور داشتند، هنرمندان به بیان نکات خود پرداختند.

داوود میرباقری کارگردان، به اهمیت کار بر روی محتوا برای تولید جذاب اشاره کرد و گفت: اگر استانداردهای فنی و محتوایی مان را با همان دقت اولیه ادامه می‌دادیم، تولیداتمان درجه یک می‌شد.

محمدرضا شفیعی تهیه کننده، خواهان شفافیت در مدیریت و تصمیم گیری‌های سازمان برای رهایی برنامه سازان از سردرگمی‌شد.

مهدی فرجی تهیه‌کننده، از محاسن بومی‌کردن تلویزیون مانند ساخت «پایتخت»، «نون خ» و «نجلا» گفت و خواهان ساماندهی دستمزد بازیگران شد.

مسعود ده نمکی تهیه کننده و کارگردان، با اشاره به حجم بالای تولیدات سریالی که حدوداً برابر با ۱۰۸۰ فیلم سینمایی در سال است، خواهان ایجاد نظام جزا و پاداش و حقوق معنوی سازنده شد.

هادی مقدم دوست کارگردان، به اهمیت اقتباس اشاره کرد و محسن علی اکبری تهیه کننده، از محاسن همکاری‌های بین‌المللی گفت. همچنین مرجان اشرفی زاده کارگردان، خواهان خوانش درست متن‌ها در سازمان و دفاع از حقوق معنوی کارگردان شد و سیروس مقدم نیز از سازمان خواست حواسش به هنرمندان و ویژندهایی مانند «پایتخت» باشد.

هادی حجازی فر کارگردان، نیز با انتقاد از تعدد مراکز تصمیم‌گیری، برخی دلسوزی‌های بی مورد را باعث حذف جذابیت‌ها دانست. جواد شمقدری کارگردان، از اهمیت ساخت شهرک انقلاب و تولید و پژوهش در این زمینه گفت. احمد میرعلایی تهیه کننده به بازمهندسی آثار مناسبتی برای تاثیر بیشتر اشاره کرد.

محمدرضا شفاه تهیه کننده، گفت: امیدوارم فشارها، شما را از مسیر جذب منطقی استعدادهای جوانان خارج نکند.

ابوالفضل صفری تهیه‌کننده، خواهان ایجاد نظم نرخ برنامه سازی و سریال سازی با توجه به وجود اسپانسرها شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 20
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    15 3
    علت کاهش مخاطب ، نمایش اشرافیتی است که بازندگی مردم فاصله داره
  • IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    13 1
    خودصدا وسیما منبع ترویج تجمل گرایی و اسراف شده
    • عمر فاروق IR ۱۷:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
      2 8
      تهمت نزن فردای قیامت باید پاسخگو باشی
    • IR ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
      10 0
      و البته مروج فحشا و روابط غیر اخلاقی
  • بشار عبدالواحد IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    2 6
    زنده باد صدا و سیما با فیلم های درجه یکش
    • اسماعیل IR ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
      0 0
      بعضی ازرسانه های سراسری صدا نظیررادیوفرهنگ هم دربرنامه های زنده اش یک گروه مخاطب ثابت دارند که هرروز وهرشب همون ها را صداشون پخش میشه وبه ندرت مخاطب جدیدی صداش پخش میشه شبکه های رادیویی استانی اینطوری نیستند
  • عمر فاروق وهابی IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    2 13
    فیلم خوب بسازید تا مخاطب میخکوب تلویزیون شود مثل سریال ستایش و نرگس و فاصله ها و دلنوازان و ...
    • IR ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
      9 0
      یه مشت سریال بدردنخور رو مثال زدی .
  • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    16 2
    20 کانال رو 20 بار پایین بالا میکنی 19 تاش میزگرده . آخه چنین سیمایی مخاطب داره ؟!!
    • IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
      2 2
      همشم مجری شون روحانی شده جدیدا
  • نیما IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    0 0
    به عمرفاروق توصیه می کنیم که کتاب تکفیر اهل شهادتین را بخوانید بهتر است بیشتر راجبعه عقیده خود تحقیق کنید
  • IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    1 0
    حقوقتونو اندازه مردم عادی بگیرین , تا باقیشیو بعد بگیم
  • IR ۱۷:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    1 2
    وقتی مجری را یک آخوند میزارید جسارتا آخوندها جایگاه روحانیت و ارشاد را ول کردن و بدنبال میز دولتی و دودبینن
    • IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
      1 0
      خب اون آخوند مجری داره از طریق رسانه کار ارشادش رو انجام میده دیگه
  • IR ۱۷:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    2 8
    یکم به ورزش زنان هم در تلویزیون اهمیت بدین بد نیستا. تا حالا یکبار فوتبال و والیبال بانوان رو در تلویزیون ملی پخش کردین؟ فقط همه چی واسه اقایونه؟خانما وقتی با حجاب میرن واستون مدال میگیرن همه جا میگید حجاب محدودیت نمیاره و ازشون استفاده تبلیغاتی به نفع خودتون میکنید یعنی حق بانوان این مملکت پخش شدن بازیهاشون در تلویزیون ملی مملکت خودشون هم نیست؟ بعد میگید ما فرق نمیذاریم
  • IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    8 0
    فقط میخوای بدونی چرا مخاطب نداره ، سریالهای ماه رمضونو نگاه کنید شبکه یک ادبیات چاله میدونی شبکه دو اصلا معلوم پیست چی به چیه همش افسردگی و غم وناراحتیو وشکست سه که اصلا نگم داغون. هیم نشون میدن .خب از مخاطب بپرس که خوبه دوباره نجلارو تو ماه رمضون نشون بدم ?! اونوقتا روز شماری میکردیم ماه رمضون بشه دوتا سریال خوب و طنز و یه سریال معنوی ببینیم . الان افطار میکنم میخوابم . یه دوتا سریال خوب بذار تا ملت نگات کنند . فقط کارمند زیاد کردند
    • IR ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
      6 0
      چند سالی هست یاد گرفتند در فیلم ها رقاصی کنند و روابط نامحرم ها را عادی جلوه دهند و فکر کردن با این کارها مخاطب بیشتر می شود
    • IR ۱۹:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
      8 2
      داداش عمرت رو با تلویزیون هدر نده. کتاب بخون. یک کار تخصصی یاد بگیر. اون دنیا به خاطر دیدن این سریال های شر و ور باید پاسخگوی خدا باشیم
  • IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    1 0
    وقتی مسیولین منوتو نگاه میکنن جناب مسیول خواستی عکس توخونه ایی در اینستاگرام بزاری اون تلویزیون رو روی شبکه وطنی بزار هاهاهاهاهاهاها
  • بهروز IR ۲۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    8 0
    انتظار داری مخاطب میلیونی هم داشته باشی بااین برنامه های مفت گران ومزخرف تلویزیون پخش سریالهای صدبارتکرارشده فیلمهای عهدبوقی این همه اکهی بازرگانی ک کلا رومخه سریالهاتو فیلماتون همش عذاداریو توسرزدن سرقبرستان تو بیمارستانه مردمو دقکش کردین

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس