به گزارش مشرق، نیمه نخست فروردین امسال بود که روزنامه لو پاریزین به نقل از وزیر بهداشت فرانسه از شناسایی دست کم ۱۵ بیمار آلوده به سالمونلا در این کشور خبر داد؛ آماری که در ادامه به ۲۴ مورد افزایش یافت.
محققان سالمونلوز را یک عفونت علامتدار معرفی می کنند که توسط باکتریهایی از نوع سالمونلا ایجاد میشود و یک بیماری منتقله از طریق مواد غذایی است و به عنوان بیماریهایی تعریف می شود که معمولاً ماهیت عفونی یا سمی دارند.
سالمونلوز توسط عواملی ایجاد میشوند که از طریق خوردن غذا وارد بدن می شوند و در انسان، شایعترین علائم این بیماری اسهال، تب، گرفتگی عضلات شکم و استفراغ است.
علائم این بیماری معمولاً بین ۱۲ ساعت تا ۳۶ ساعت ظاهر میشوند و بین ۲ تا هفت روز طول میکشد.
گاهی اوقات بیماری میتواند منجر به کمآبی بدن شود و افراد مسن، جوان و سایر افراد با سیستم ایمنی ضعیف احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری شدید دارند و انواع خاصی از سالمونلا میتواند منجر به تب حصبه یا تب پاراتیفوئید شود.
بر اساس گزارش لو پاریزین، فراخوانی برای جمع آوری محصولات کیندر در فرانسه منتشر شد و افرادی که محصولات کیندر را در اختیار دارند باید از بستهبندی عکس گرفته و بیدرنگ آنها را دور بریزند.
اما این آغاز یک رسوایی بزرگ برای شرکت فررو بود چراکه نمونههایی از این مسمومیت در دیگر نقاط اروپا نیز به سرعت شناسایی شد و کشورهایی همچون انگلیس، سوئد و هلند نیز گزارش های مشابهی ارایه کردند.
شرکت صنایع غذایی ایتالیایی فررو که در سال ۱۹۴۶ راهاندازی شده است و در زمینه تولید انواع فراوردههای قندی، مواد غذایی، شکلات و شیرینی فعالیت میکند، هم اینک دارای ۱۶ کارخانه تولیدی در کشورهای ایتالیا، ایرلند، آلمان، بلژیک، کانادا، استرالیا، برزیل، آرژانتین، پورتوریکو، اکوادور، هند، روسیه، ترکیه و ایالات متحده آمریکا است.
دفتر مرکزی این شرکت در ایتالیا و دفتر عملیاتی آن در لوکزامبورگ قرار دارد و مالک شمار زیادی برند مشهور همچون نوتلا، کیندر و تیکتک است.
شاید جای بدشانسی برای این شرکت صنایع غذایی باشد اگر بگوییم که تمام این رویدادها و مسمومیتها با عید پاک و افزایش مصرف شیرینی و شکلات به ویژه برای قشر کودک و نوجوان مصادف شد و آمارها نیز نشان میداد که کودکان بیش از بزرگسالان به این مسمومیت دچار و بستری شدند.
خشم والدین از کیندر
در این زمان خانوادهها به دنبال برگرداندن شکلاتهایی شدند که ممکن است به سالمونلوز آلوده باشند و این موضوع ضربه سختی به اعتبار این برند اروپایی و از دست رفتن اعتماد خانوادهها به کیندر منجر شد.
برای مثال اگر سال گذشته، آنائیس ۳۴ ساله، مجبور شد پنج سوپرمارکت را در فرانسه جستجو کند تا یک تخممرغ شانسی که دختر شش سالهاش دوست دارد، بخرد، اما امسال بسیاری از والدین فرانسوی تمایلی به خرید محصولاتی از برندی ندارند که اکنون توسط یک سری عفونتهای سالمونلا از شکلات های تولید شده در کارخانه بلژیکی در آرلون آلوده شده است.
از همین رو گروه ایتالیایی فِرِرو که پیشتر مجبور به انتشار فراخوانی در اروپا برای جمعآوری برخی از محصولات تولید شده این در شرکت در کارخانه بلژیکی خود شده بود، در یک بیانیه مطبوعاتی "عذرخواهی صمیمانه" خود را ارائه کرد.
آغاز تحقیقات قضایی در بلژیک
در ادامه نیز آژانس ایمنی مواد غذایی بلژیک (FASFC) دستور توقف تولید کارخانه شکلات کیندر در آرلون واقع در والونیا را صادر کرد.
روزنامه لو فیگارو نیز خبر داد که در فرانسه، تیمی متشکل از ۵۰۰ نفر مسئول بررسی و جمعآوری محصولات این شرکت در چهار هزار و ۲۰۰ نقطه فروش این محصولات شدهاند.
همچنین گروه ایتالیایی فررو یک خط تلفن راهاندازی کرد که با هجوم تماسها از دسترس خارج شد و در نهایت با بسیج چند صد نفر برای پاسخگویی، همچنان زمان انتظار طولانی گزارش میشود.
سوی دیگر این ماجرا، البته تحقیقاتی است که توسط یک قاضی بلژیکی پس از فراخوان شکلات کیندر آغاز شده و ممکن است گروه کیندر را با سرعت بیشتری در گرداب این رسوایی و بیاعتباری غرق کند.
دفتر دادستانی لوکزامبورگ در این زمینه اعلام کرد که دادگاه بلژیک تحقیقاتی را برای تعیین مسئولیتهای احتمالی در کارخانه شکلات سازی کیندر متعلق به گروه فررو واقع در آرلون، جایی که مبدا پروندههای اخیر سالمونلوز در چندین کشور اروپایی بوده، آغاز کرده است.
گفته میشود که کارخانه واقع در آلون بلژیک حدود هفت درصد از حجم کل محصولات کیندر تولید شده در سراسر جهان را طی یک سال تولید میکند و حال باید منتظر ماند و دید که ابعاد این رسوایی تا کدام نقطه از جهان کشیده شده است.