سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** دشمن با فناوری می تواند قدرت موشکی ایران را نابود کند!
روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: «تجربه دکتر ظریف و تیم دیپلماسی ایران در کاهش دامنه بحران ارزشمند، کارآمد و کارساز بوده است و نادیده انگاشتن آن به دلیل ناآگاهی یا رقابتهای داخلی، نابخشودنی است... از برجام انتظار حداکثری نداشته باشید؛ همین که رخنهای در ائتلاف آنان پدید آید، کافی است.»
در ادامه این مطلب آمده است: «در کنار قدرت موشکی، باید به این مهم توجه کرد که قدرت اصلی در آن است که سیاست داخلی با اجماع شکل گیرد. حذف نیروهای سیاسی در داخل، مغایر با امنیت ملی است. دشمنان در پی تجزیه ایران هستند. دامنزدن به اختلافات داخلی و حذف «سیستماتیک» نیروهای سیاسی که هریک اسباب دلبستگی گروههایی از مردمان به این آب و خاکاند، جز خسران، نتیجه دیگری ندارد. مهمترین دلیل حذف «سیستماتیک» این نیروها به باور من ناآگاهی و سادهلوحی افراطیونی است که روز به روز قدرت میگیرند.»
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «نباید حفظ و تقویت قدرت موشکی به معنای سبکسری و بیپروایی در منطقه و در روابط بینالملل باشد. این روزها برخی افراد سادهلوح که تجربه اجرائی کشورداری ندارند یا نمیتوانند کوچکترین واحد اداری را مدیریت کنند، بر مرکب مدیریت و مشاوره سوارند. اینان روی صفحات کاغذ یا در سخنسراییهای پوچ، طرحهای بهظاهر شجاعانه میدهند. هیهات که دولت بر بیراهه اینان برود. فرصتی برای آزمودن بیتجربگان نیست و دشمن در کمین است... در نظر بگیرید اگر دشمن توان موشکی ما را با فناوریهای خود ناکام و ناکار کند، چه فاجعهای در انتظار ماست. جنگ ششروزه را همگان به خاطر دارند که چگونه قدرت هوایی اسرائیل توانست نیروهای اعراب را زمینگیر کند.»
جریان اصلاح طلب هر چند وقت یکبار تاکید می کند که دچار یک بیماری تحت عنوان «خودتحقیری حادّ» است. قدرت نظامی و دفاعی ایران به عنوان عاملی بازدارنده، از گستاخی و دست درازی دشمن جلوگیری کرده است، با اینحال طیف تندروی اصلاح طلب با کوچک نمایی این «مولفه قدرت ساز» و بزرگ نمایی توان دشمن، مدعی است که طرف مقابل می تواند به راحتی با استفاده از فناوری، قدرت موشکی ما را نابود کند.
همین چند سال پیش بود که وزیر خارجه دولت روحانی در اظهارنظری تأمل برانگیز گفت: «آمریکا می تواند با یک دکمه تمام توان دفاعی ما را نابود کند»! اما مواردی از جمله اسقاط پهپاد فوق پیشرفته و گرانقیمت «ترایتون» و موشک باران پایگاه «عین الاسد» و موارد مشابه دیگر، بیش از پیش ثابت کرد که گزینه حمله نظامی به ایران سالهاست که از روی میز مقامات آمریکایی کنار رفته است.
این روزنامه اصلاح طلب مدعی شده است که «تجربه دکتر ظریف و تیم دیپلماسی ایران در کاهش دامنه بحران ارزشمند، کارآمد و کارساز بوده است»؛ گویا از نگاه این روزنامه اصلاح طلب، ۲ برابر شدن تحریم ها در دوره وزارت ظریف، کاهش دامنه بحران است! یا شاید هم صعود دلار از ۳ هزارتومان به ۳۲ هزارتومان در دوران وزارت ظریف، مصداق کاهش دامنه بحران است! و شاید بتن ریزی در قلب راکتور هسته ای از نگاه جریان اصلاح طلب مصداق کاهش دامنه بحران است.
جریان اصلاح طلب مدت هاست که با دوگانه دروغین «میدان-دیپلماسی» و «توان دفاعی-معیشت» در پی تضعیف مولفه های قدرت ایران است.
اکنون اسرائیل هم در داخل خاک سرزمین های اشغالی و هم در منطقه غرب آسیا دچار بحران های روزافزون است. ارتش اسرائیل اکنون از بادبادک های آتش زای جوانان فلسطینی هم وحشت دارد. رژیمی که شعار از نیل تا فرات را سر می داد، اکنون با بزدلی و وحشت، به دور خود دیوار حائل کشیده است، با اینحال این روزنامه اصلاح طلب به تحسین قدرت نظامی اسرائیل پرداخته است.
کم بیراه نبود که مقام های رژیم صهیونیستی در فتنه ۸۸ از افراطیون اصلاح طلب به عنوان سرمایه های اسرائیل در ایران نام بردند.
** پروژه اصلاح طلبان برای سانسور اقدامات مثبت دولت
روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «حواله به دولت قبل» نوشت: «نوع خاصی از فرافکنی است که دولتها در ایران از آن بهره میبرند تا بهزعم خود پاسخی برای انتقادات فزاینده افکار عمومی داشته باشند و نقش خود را در مشکلات اقتصادی و نزول مستمر شاخصها انکار کنند. دولت سیزدهم نیز خیلی زود متوجه شد که بهترین دستاویز و بهانه برای فرار کردن از پاسخگویی به مردم و رسانهها، حواله دادن مشکلات به دولت قبل است.»
در ادامه این مطلب آمده است: «باید بگویم با گذشت بیش از ۹ ماه از تشکیل کابینه، هنوز برنامه و راهبردی توسط دولت ارایه نشده است. بنابراین اگر قرار باشد، یک دلیل برای بروز مشکلات جدید معرفی شود، فقدان برنامهریزی کاربردی توسط دولت سیزدهم است... دولت نه تنها در مهار تورم توفیق نداشته، بلکه به دلیل فقدان برنامهریزی اصولی، بر آتش تورم در اقتصاد نیز دمیده است.»
دولت سیزدهم در حدود ۸ ماه اخیر اقدامات بسیار خوبی انجام داده است. اما جریان اصلاح طلب با بی انصافی در پی سانسور و انکار موفقیت های دولت است. این طیف همزمان میراث نامطلوب دولت قبل را هم سانسور می کند.
برای مثال در دولت روحانی در حدود ۱۹ میلیون دز واکسن کرونا وارد کشور شده بود. با شروع کار دولت سیزدهم تا پایان اسفند ۱۴۰۰ مجموع واکسنهای وارد شده به کشور به حدود ۱۵۸ میلیون دز رسید. یعنی در حدود ۸ ماه تقریبا واردات واکسن کرونا به کشور ۸ برابر افزایش یافت.
در تابستان ۱۴۰۰ و در پایان دولت روحانی میزان فوتیهای روزانه کرونا به بیش از ۷۰۰ نفر افزایش یافت. اما اکنون با اقدامات شبانه روزی دولت سیزدهم، تعداد فوتی ها به ۱۳ نفر در روز کاهش یافته است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، نرخ تورم در تابستان ۱۴۰۰ و در پایان دولت دوازدهم به حدود ۶۰ درصد رسید. این در حالی است که در حداقل ۴۰ سال گذشته میزان تورم هیچگاه بالای ۵۰ درصد نبوده در روزهای گذشته رئیسجمهور گفته بود: «چهار سال تورم بالای ۴۰ درصد و رشد اقتصادی نزدیک به صفر، علت اصلی گرانیهاست...اتخاذ تصمیمات مهم پولی و مالی در این ۸ ماه موجب شد که نرخ تورم دوازده ماهه از حدود ۶۰ درصد در شهریور ۱۴۰۰ به حدود ۴۶ درصد در اسفند ۱۴۰۰ رسیده؛ یعنی بیش از ۱۳ واحد درصد کاهش داشته است.»
در ۸ ماه اخیر بخشی از پولهای بلوکه شده ایران نیز آزاد شده اما به گفته سخنگوی دولت، منابع ارزی آزاد شده هنوز هم خرج بدهی دولت روحانی میشود. دولت سیزدهم ماهیانه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت قبل را تسویه میکند.
در یک نمونه دیگر در دولت قبل بیعملی در حوزه مسکن، مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرد. در حدفاصل سالهای ۹۲ تا ۱۴۰۰ قیمت مسکن ۷۲۲ درصد افزایش یافت و به عبارتی بیش از ۸ برابر گران شد. و اما در دولت سیزدهم با کلیدخوردن طرح نهضت ملی مسکن، روند امیدوارکنندهای آغاز شد. براساس گزارشهای منتشر شده، آهنگ رشد قیمت مسکن در تهران در بهمن ۱۴۰۰ حدود ۱۶، ۴ درصد بود که در مقایسه با بهمن سال ۱۳۹۹ که برابر ۹۷، ۲ درصد بود ۸۰، ۸ درصد کاهش داشته است.