مخبر: تلاش می کنیم تعداد فوتی‌های کرونا به صفر برسد - کراپ‌شده

مخبر گفت: اقتصاد کشور مشکل دارد اما لاینحل نیست و اگرچه اصلاح اقتصادی کاری زمان‌بر است اما با همراهی و همدلی قوا و مردم و همه دلسوزان حتماً نتایج خوبی در پی دارد.

به گزارش مشرق، محمد مخبر جمعه شب در برنامه تلویزیونی «صف اول» شبکه خبر با تشریح اقدامات دولت سیزدهم برای مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها، چالش امنیت غذایی و گرانی‌های اخیر در جهان را موضوعی چند وجهی دانست و به تبیین علل آن پرداخت.

وی از خشکسالی در مناطقی که عمدتاً محل تولید کالاهای اساسی بوده‌اند، جنگ اوکراین که تولیدکننده ۷۰ درصد دانه‌های روغنی و ۳۰ درصد غلات جهان بوده و همچنین جمع‌آوری عجیب کالاهای اساسی در نقاط مختلف دنیا به عنوان عامل کمبود کالا و گرانی یاد کرد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه مقام معظم رهبری با اشراف کامل به مسائل در ۱۵ سال اخیر را با عناوین اقتصادی نام‌گذاری فرمودند که اجرای کامل آنها ما را از چالش‌ها عبور می‌دهد، پیگیری جدی و تحقق شعارهای مقام معظم رهبری را از مأموریت‌های اصلی دولت سیزدهم عنوان کرد.

مخبر افزود: دشمنان بعد از شکست نظامی به‌ویژه در جنگ تحمیلی هشت ساله میدان جنگ را عوض کردند و به جنگ اقتصادی با ملت ایران روی آوردند که خطرناک‌تر است.

وی ادامه داد: گستره جنگ اقتصادی فراگیرتر از جنگ نظامی است و دشمن تلاش کرد همه ملت ایران را درگیر این جنگ کند اما با رهنمودهای هدشمندانه‌ و تذکرات مقام معظم رهبری نتوانست به موفقیت برسد.

معاون اول رئیس جمهور در خصوص اقدامات جمهوری اسلامی برای مقابله با تحریم‌های دشمنان و بازدارندگی راهبردی در حوزه اقتصاد گفت: رهبر معظم انقلاب از یک سو راهبرد خنثی‌سازی تحریم‌ها و از سوی دیگر اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و توفیقاتی که در این عرصه داشتیم ناشی از عمل به توصیه‌های ایشان بوده است که کشور را از تکانه‌های شدید اقتصادی مصون کرد.

مخبر افزود: در گذشته با کوچک‌ترین موضع‌گیری رئیس جمهور آمریکا، شاخص‌های اقتصادی تغییر می‌کرد اما امروز آنها متوجه شده‌اند که تحرکات و موضع‌گیری‌های آنها چالش‌آفرین نیست.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت سیزدهم اقدامات خوبی در عرصه خنثی‌سازی تحریم‌ها داشته، اظهار داشت: در آغاز به‌کار دولت فروش نفت حدود ۶۰۰ هزار بشکه بوده و امکان دسترسی مناسب به منابع حاصل از فروش نفت نداشتیم.

مخبر افزود: همچنین منابع مالی زیادی از کشور بلوکه شده بود و وضعیت کالاهای اساسی نیز در شرایط نامناسبی قرار داشت که می‌توانست مشکل‌آفرین باشد.

وی ادامه داد: دولت بدون استقراض و با همان منابعی که در اختیار داشت ظرف سه تا چهار ماه توانست وضعیت کالاهای اساسی را به نقطه مناسب برساند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مرگ و میر روزانه ۷۵۰ نفر در اثر کرونا در روزهای آغاز کار دولت سیزدهم گفت: اگرچه در گذشته تلاش‌هایی شده و هزینه‌هایی هم پرداخت شده بود اما کشورها به ایران واکسن نمی‌فروختند.

مخبر افزود: دولت سیزدهم با همان منابع در اختیار خود ۱۵۰ میلیون دوز واکسن تولید کرد و بسیاری از امور کشور را با همین درآمدها و درآمدهای حاصل از فروش نفت مدیریت کرد.

وی همچنین با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای خنثی‌سازی تحریم‌ها گفت: طرف‌های غربی در مذاکرات فهمیدند که جمهوری اسلامی محتاج مذاکره و نتایج آن نیست، اگرچه دولت سیزدهم همه تلاش خود را برای رفع تحریم‌ها به‌کار گرفت اما اقدامات انجام شده از موضع عزت بوده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برخی اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کردند که قیمت دلار به ۴۰ هزار تومان برسد، اما با اقدامات دولت و گشایش‌های مالی که صورت گرفت، شاخص‌های اقتصادی ثبات پیدا کرد.

مخبر افزود: در اوایل کار دولت سیزدهم نرخ تورم ۵۰ درصد رشد داشته اما این رقم در پایان سال گذشته به حدود ۳۵ درصد رسید.

وی در خصوص افزایش قیمت برخی اقلام در هفته اخیر منشأ گرانی برخی کالاها را الزامات قانونی بودجه و طرح موضوع حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی عنوان کرد.

مخبر افزود: برای سال ۱۴۰۰، ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شده بود که این رقم در مدت سه تا چهار ماه مصرف شد.

وی ادامه داد: دولت یک لایحه دو فوریتی برای ساماندهی و جهت‌بخشی به ارز ترجیحی ارائه کرد که مجلس با فوریت آن مخالفت کرد و به سال ۱۴۰۰ نرسید و این مسئله با درخواست دولت و موافقت مقام معظم رهبری تا پایان سال حل شد.

معاون اول رئیس جمهور گفت:‌ در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بحث حذف ارز ترجیحی نبود و از سوی دیگر دولت مجبور بود برای جلوگیری از مفاسد این ارز، آن را اصلاح کند، برای آنکه در ایام نوروز و ماه رمضان مردم متحمل سختی نشوند، این کار در آن مقطع صورت نگرفت.
مخبر افزود: از سویی دیگر گرانی انرژی و افزایش ارزش افزوده کالاها و نیمایی شدن عوارض گمرکی به‌طور طبیعی تورم و گرانی را به بازار تحمیل می‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت کالاهای اساسی در دنیا نیز شرایط را به‌گونه‌ای کرده بود که حتی برخی کشورهای اروپایی برای اولین بار برخی کالاها را سهمیه‌بندی کردند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت در این شرایط بر اساس الزامات قانونی و برای جلوگیری از کمبود کالاهای اساسی و همچنین مقابله با قاچاق و صدور این کالاها، جهت‌دهی به ارز ترجیحی را در دستور کار قرار داد.

مخبر افزود: اینکه یک شرکت ۵۰ هزار میلیارد تومان سود کسب می‌کرد ناشی از آن بود که خدمات ارزان دریافت می‌کرد و آن را به صورت آزاد می‌فروخت یا صادر می‌کرد.

وی ادامه داد: برای نمونه شرکت‌های بزرگ فولادی و پتروشیمی به‌جای استفاده از آب دریا از آب شرب با قیمت ارزان استفاده می‌کردند که ما برای اصلاح این وضعیت هشت خط انتقال آب را عملیاتی کردیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌های تولیدی اقتصادی عمل نکرده بلکه از فرصت‌های رانتی بهره می‌بردند، اظهار داشت: بهره‌مندی از رانت باعث شده بود که سودجویان به درآمدهای کلان برسند اما بخش عمده مردم در مضیقه قرار داشتند.

مخبر در ادامه در خصوص تاثیر گرانی‌ها بر اقشار کم‌درآمد گفت: گرچه گرانی‌ها به همه آحاد ملت فشار می‌آورد اما دهک‌های پایین و بسیار کم‌درآمد بیشترین آسیب را می‌بینند.

وی برای نمونه توضیح داد: سال گذشته ۱۵.۶ دهم میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت شد که برای هر دلار ۲۰ هزار تومان یارانه تخصیص یافت و حاصلضرب این ارقام ۳۱۲ هزار میلیارد تومان می‌شود.

به گفته مخبر، در سایه این اتفاق برخی افراد به درآمدهای سرشار دست یافتند و میلیون‌ها نفر بدون بهره‌مندی از این یارانه‌ها زندگی سختی را می‌گذرانند که برخی آنها حتی در تأمین مسکن مناسب اولیه ناتوان هستند.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمی‌شود، تصریح کرد: برای نان سنتی یارانه‌ای در نظر ‌گرفته شده که طبق مصوبه مجلس باید به صورت کالابرگ‌ الکترونیکی پرداخت شود ‌و برای کالاهای اساسی دیگر نیز مبلغی ماهانه در نظر گرفته شده تا افزایش قیمت‌ها جبران شود.

وی ادامه داد: اقشار با درآمد بالاتر بخشی از هزینه تأمین این کالاها را پرداخت می‌کنند اما اقشار نیازمند و کم‌درآمد جامعه به‌طور کامل از این کمک‌هزینه‌ها بهره می‌برند و پولی که به آنها تعلق می‌گیرد، آرامش آنها را تأمین می‌کند.

معاون اول رئس جمهور همچنین گفت که این کمک‌هزینه‌ها قبل از آزادسازی قیمت‌ها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.

مخبر همچنین افزود: در کنار این تمهیدات برای دهک‌های پایین جامعه سبد سهام نیز در نظر گرفته شده است.

معاون اول رئیس جمهور در خصوص لزوم ساماندهی ارز ۴۲۰۰ تومانی و توزیع عادلانه یارانه‌ها گفت: جراحی اقتصادی باعث فضاسازی از سوی کسانی می‌شود که رانت‌های کلان می‌برند و به همین دلیل برای دولت‌ها هزینه داشته است.

مخبر افزود: دولت‌های قبلی سینه‌شان را برای مقابله با چالش‌ها سپر نکردند اما آیت‌الله رئیسی گفت که من آماده‌ام برای اصلاح اساسی اقتصاد کشور از آبرویم هزینه کنم.

وی ادامه داد: اگر زمانی که نرخ ارز ۱۲ هزار تومان بود، ارز ترجیحی حذف می‌شد، هزینه‌های کمتری داشت اما امروز به دلیل افزایش نرخ ارز حتماً تبعاتی دارد اما اصلاح اساسی اقتصاد تصمیم جدی دولت است.

معاون اول رئیس جمهور از همه دلسوزان و نخبگان خواست که در این اصلاح اقتصادی، دولت را یاری دهند و برای آحاد جامعه تبیین کنند که ارز ۴۲۰۰ تومانی مغایر عدالت بوده و تولید کشور را با چالش مواجه کرده و هیچ سودی برای مردم نداشته است.

مخبر در عین حال از نخبگان و رسانه‌ها خواست که در تبیین مسئله، آحاد مردم خصوصاً طبقات کم‌درآمد جامعه را نگران نکنند و متذکر شد: این کار بزرگی است که به نفع مردم و کشور خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه مسکن بخش عمده هزینه سبد خانوار را تشکیل می‌دهد، از تمهیدات دولت برای کاهش این هزینه نیز سخن گفت و تأکید کرد که این اقدامات نیز موجب افزایش توان اقتصادی خانوارها می‌شود.

مخبر با اشاره به اقدامات دولت در زمینه مدیریت شاخص‌های کلان اقتصادی نیز گفت: یکی از مواردی که تولید نقدینگی می‌کند، استقراض دولت از بانک مرکزی است که همیشه دولت‌ها بدهکار بانک مرکزی بودند اما امروز نه‌تنها دولت سیزدهم استقراض نکرده بلکه از بانک مرکزی بستانکار است.

وی بر لزوم جلوگیری از هدایت نقدینگی به سمت حوزه‌های دلالی تأکید کرد و گفت: نقدینگی باید به سمت سرمایه‌گذاری هدایت شود تا موجب توسعه کشور شود.

به گفته مخبر، دولت مصمم به جهت‌دهی نقدینگی در تولید و جلوگیری از خلق پول توسط بانک‌هاست که قطعاً آثار خوبی برای جامعه خواهد داشت.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بهره‌گیری دولت سیزدهم از دیدگاه‌های نخبگان برای اصلاح ساختارهای اقتصادی به‌ویژه ساماندهی ارز ترجیحی افزود: رئیس جمهور نسبت به مسائل مردم بسیار حساس است و موضوعات را لحظه‌ای پیگیری می‌کند.

مخبر افزود: آیت‌الله رئیسی بسیار به مشورت اهمیت می‌دهد و از جمع‌بندی‌های کارشناسی و نظرات نخبگان با دیدگاه‌های مختلف بهره می‌برد و در موضوع اصلاح اقتصادی و جهت‌دهی یارانه‌ها حدود چهار تا پنج جلسه با کارشناسان اقتصادی داشتند.

وی با بیان اینکه دولت برای حل مشکل اشتغال نیز تدابیر خوبی دیده، یکی از این تمهیدات را استفاده از ظرفیت‌های معطل مانده در کشور عنوان کرد.

معاون اول رئیس جمهور گفت: در کشور کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل زیادی داشتیم که در مدت ۶ ماه با نهضت احیای کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل، بخش عمده آنها به مدار تولید بازگشت.

مخبر گفت فقط در دو ماه گذشته حدود ۱۰۰ کارخانه غیرفعال مجدداً به عرصه تولید بازگشته‌اند و در کنار اینها پیشران‌های توسعه اقتصادی نیز ساماندهی شده‌اند.

وی از دیگر طرح‌های دولت به بحث واگذاری طرح‌های نیمه‌تعطیل اشاره کرد و گفت: خط قرمز دولت در سفرهای استانی کلنگ‌زنی طرح‌های جدید بوده است.

مخبر افزود: اولویت دولت در سفرهای استانی تزریق اعتبار به پروژه‌هایی بوده که بیش از ۶۰ درصد پیش رفته اما بر زمین مانده‌اند.

وی ادامه داد: دولت به دنبال آن است که با تهیه طرحی جدید مردم را در تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام برزمین مانده مشارکت دهد.

معاون اول رئیس جمهور در بخش پایانی سخنانش درباره وضعیت ذخایر کالاهای اساسی کشور از مردم خواست که مطلقاً نگران ذخایر کالاهای اساسی نباشند.

مخبر افزود: اقتصاد کشور مشکل دارد اما لاینحل نیست و اگرچه اصلاح اقتصادی کاری زمان‌بر است اما با همراهی و همدلی قوا و مردم و همه دلسوزان حتماً نتایج خوبی در پی دارد و به آینده نظام و کشور خوشبین هستم.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم مصر است همه از زندگی عزتمندانه بهره‌مند بوده و کسی محتاج و ناتوان در تأمین معاش نباشد و همه منابع به عدالت توزیع شود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه همه قوا در اصلاح نظام اقتصادی همدل و همراه هستند و وحدت نظر کامل و همکاری صمیمانه‌ای با هم دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • داود IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    11 0
    هنوز خرابکاری در واردات واکسن را بیاد داریم
  • Roojaa IR ۰۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    4 2
    لازم نیست به خودت زحمت بدی ، آمار فوتی ها تک رقمی شده ، یه روزی صفر خواهد شد.
  • IR ۰۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    1 7
    الحمدلله.خدا خیرتون بده با توکل بر خدا و استعانت از اهل بیت علیهم السلام به قدرت به پیش برید و دست به اصلاح اقتصاد بیمار بزنید فرهنگ رو هم خواهشا فراموش نکنید
  • ایزا IR ۰۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    12 0
    مدیریت شمارم دیدیم!
  • IN ۰۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    2 2
    خداوند یه قدرتی به مردم بدهد ان شالله کل فساد را جمع کنند
  • کریم IR ۰۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    7 0
    عقلتان نمی رسد اول یارانه را به مردم بدهید بعد ارز ترجیحی را حذف کنید؟؟؟/
  • US ۰۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    12 3
    راه حل مشکلات ایران اینه که روحانی برگرده
  • mojtaba SE ۰۴:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    5 0
    جناب میفرماید ,زمان بر است؟؟اما توضیح نمیده چرا؟؟..اقتصاد کشور ما اینطوری است.دولت(بزرگترین بنکاه اقتصادی کشور) یک پولی از فروش نفت یا منابع دیگر گیرش میاد.این پول رو خرج میکنه تا تمام بشه ,و امیدوار دوباره امسال یک پولی از فروش منابع دوباره گیرش بیاد و دوباره خرج کنه تا تمام شه.و دوباره و دوباره؟؟؟؟دولت توان تولید و گردفتن مالیات از سود رو نداره ,یعنی نه میتونه کنترل پولش رو از سرمایه گذاری برای تولید تا فروش بکنه و نه میتونه بوسیله اجرائی کردن برنامه های تولیدیش بوسیله شرکتهای خصوصی و کنترل تولید و مالیات بر سود ارزش پول ملی رو ثابت نگه داره..و همینطور ارزش پول ملی بی ثباتر میشه..
  • IR ۰۶:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    5 0
    شما بگو مام میگیم صحیح است
  • IR ۰۶:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    7 0
    توی این مملکت "مطلقاً نگران نباشند"! دقیقاً به این معنیِ که "عمیقاً نگران باشند"!!!!!
  • IR ۰۷:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    6 1
    برخی مقامات تیشه به ریشه صله رحم زدند با کوپنی شدن نان و کالاهای اساسی صله رحم به کلی حذف می شود این هم ترویج عملی دین
  • IR ۰۷:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    1 7
    با همدلی مردم همه چی حل میشه
    • IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
      4 1
      مردم همدلی کنند تا مسئولین برن ترکیه خرید!
  • مسعودی IR ۰۷:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    9 1
    مردم نگران ناکارآمدی وناتوانی در اداره کشورهستند
  • IR ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    8 1
    (ارز ترجیحی نان و دارو حذف نمی‌شود/ مردم مطلقاً نگران ذخایر کالاهای اساسی نباشند) پس چرا قیمت نان ماشینی و ماکارونی 4 برابر شده؟!
  • کارشناس IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    1 4
    بله ایت الله رئیسی همه چیز رو دستش گرفته و درست میشه
  • IR ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    1 3
    درود
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    2 1
    خجالت بکش
  • IR ۰۹:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    3 0
    خواهیم دید
  • IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    2 1
    همش حرف و حرف و حرف و ! آقا اصلاح زمان بر است ؟ درست ! خب الان ۹ ماه گذشته از دولت شما ! چه اقدامی در شروع روند از بین بردن گندکاری های بانک های خصوصی در نظام مالی کشور انجام دادید؟
  • علی IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    2 0
    مردم نگران نیستند ولی جانشان دارد با این تدبیر شما نااهلان و نا بخردان در می اید
  • علـی IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    0 3
    خدا قوت. ما شاهد تلاش شبانه روزی شماهستیم و ممنونیـم و دعاتون میکنیم که موفق باشید ان‌شاالله. حالا هرکس هرچی میخواد بگه. به امید خدا اونا هم متوجه خواهند شد
  • برزو IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    3 1
    هروقت این میگه نگران نباشید، من بیشتر میترسم
  • سیف IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    3 4
    همینقدر که از توی رختخواب و با دورکاری کارها رو انجام نمیدید و دارید تلاش میکنید و مثل بعضی‌ها زخم بستر نگرفتید ما شاکریم
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    0 0
    بیشترین یارانه مستقیم دولت دارو ونان است.
  • IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    2 0
    راه‌کارهای حل معضل گرانی: حفظ ارزش پول ملی با تصویب قانون ایجاد واحد جدید پولی معادل یک میلی‌گرم طلا، استفاده‌ی حداکثری از واحد جدید پول ملی، و حداقلی از سایر ارزها به‌ویژه دلار آمریکا در تبادلات بین‌المللی؛ جایگزین کردن نظام بانکی ربوی با بانک‌داری اسلامی بر اساس قرض‌الحسنه، برخورد قانونی با نزول‌خواران و قماربازان و دلالان مسکن، خودرو، ارز، طلا و کالاها به‌ویژه کالاهای اساسی؛ ایجاد اشتغال مولد و پایدار، سوق دادن سرمایه‌ها به سمت تولید دانش‌بنیان، افزایش تولید یا خدمات مفید سرانه‌ی ملی، ایجاد رقابت سالم و حفظ بهره‌وری؛ مبارزه‌ی با قاچاق، اصلاح نظام توزیع، کنترل و نظارت بر بازار با سامانه‌ی هوشمند و یک‌پارچه، جلوگیری از تبانی در قیمت‌گذاری‌ها، ایجاد بازار سیاه و احتکار، حذف مدیران فاسد در بدنه‌ی دولت، جلوگیری از فساد در نظام توزیع با نظارت دائمی دولت و قوه‌ی قضائیه؛ کاهش هزینه‌های جاری دولت، جلوگیری از کسری بودجه، استقراض از نظام بانکی، خلق پول و افزایش تورم، گسترش عدالت در نظام مالیاتی؛ فرهنگ‌سازی انصاف و توجه به حلال و حرام، امر به معروف و نهی از منکر و تذکر به تقوی در بین اصناف، آموزش اقسام بیع در کتب فقهی، جلوگیری از مرابحه، دروغ، گران‌فروشی و کم‌فروشی در معاملات؛ اجرای احکام الهی و پیش‌گیری از منکرات شرعی و معصیت خداوند، برخورد با بدحجابی، بی‌حجابی، بی‌عفتی، بی‌حیایی، ولنگاری، استفاده‌ی ابزاری از بانوان و سایر عوامل ایجاد فساد، رخوت و تنبلی در جامعه و جوانان.
  • حميد TR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۸
    1 0
    الكي تعريف كردن از مسؤلين مشكلات رو حل نميكنه مشرق…بزارين بفهمن مردم ناراحتن از تصميمات اشتباه..مثل نظرات قبليم اينم سانسور كن
  • ایزا IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    0 0
    همراهی از ما خوشگذرونی از شما!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس