غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی - کراپ‌شده

یک وکیل‌الدوله در مجلس دهم و از حامیان سوء مدیریت‌های مدعیان تدبیر می‌گوید؛ اقدام دولت در زمینه ساماندهی یارانه‌ها، برای درآمدزایی است و ...

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت: جعفرزاده ایمن‌آبادی، از جمله نمایندگان مجلس دهم بود که به شکل افراطی، سوء مدیریت در دولت سابق را توجیه و تحسین می‌کرد. اما اکنون در گفت‌وگو با روزنامه شرق و درباره حذف ارز ترجیحی ادعا می‌کند: «اگر بخواهم با صراحت در این‌باره حرف بزنم، باید بگویم که دولت دراین‌باره صرفاً خودش را دیده و این اقدامی برای تامین کسری بودجه است. دولت برای حذف رانت و قاچاق، راحت‌ترین راه، حذف صورت مسئله را انتخاب کرده است. البته من مخالف حذف ارز ترجیحی نیستم اما اجرای آن با این سرعت را دارای تبعات زیادی می‌دانم.

من لیستی بلندبالا از ابرچالش‌های دولت در حوزه اقتصاد تهیه کرده‌ام اما چطور می‌شود که یکباره به سراغ مشکل صدم که همان حذف ارز ترجیحی است، می‌روند.»

وی می‌افزاید: «همه دنیا برای رفاه مردم خود، یارانه پنهان می‌پردازند؛ این اقتصاد باز و لیبرالی است. البته این دولت خودش را جدای از اقتصاد لیبرالی و آزاد می‌داند؛ اما به آن عمل می‌کند و این تناقض اصلاً خوب نیست.

اقتصاد آزاد بد نیست؛ اما تا زمانی که «نظام تامین اجتماعی» ایجاد نکرده‌اید و فقیر، بدسرپرست، معلول، جامانده، سالخورده، بازنشسته و رهاشده در کشور وجود دارند، به نتیجه خوب و موفقی نمی‌رسید. 

دولت با حذف ارز ترجیحی این کار بین۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برای خودش درآمدزایی کرده؛ اما درنهایت فشار به مردم تحمیل خواهد شد. هدفمندی یارانه‌هایی که در سال ۱۳۸۹ تصویب شد، آن زمان دلار هزارو صد تومان بود و ۴۵هزار و ۵۰۰ تومان معادل ۴۱ دلار و ۳۷ سنت برای هر نفر در نظر گرفته شد. اگر آن رقم را بخواهیم امروز بپردازیم، باید دولت معادل یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان به جای ۴۵هزار و ۵۰۰ تومان به هر نفر بدهد، نه ۳۰۰ هزار تومان! متاسفانه در این‌باره هم شفافیت وجود ندارد. اگر دولت می‌خواهد توان خرید آن روز مردم را برگرداند، باید آن رقم را بر اساس نرخ تورم دلار یا اونس طلا محاسبه کند و به مردم بپردازد. ۳۰۰ هزار تومان یک‌چهارم پولی است که باید به هر نفر پرداخت شود. البته من بین آقای رئیسی با کابینه‌اش تفاوتی قائلم و معتقدم خود ایشان فرد سالم و پاک‌دستی است و هیچ شائبه‌ای درباره او وجود ندارد؛ اما درباره راهبرد قوه مجریه بحث‌هایی مطرح است. ماهیت قوه مجریه با قوه قضائیه فرق دارد و یک نهاد کارکردی است که گاهی به آن توجه نمی‌شود.

اشتباه دیگری که دولت با گران‌کردن قیمت کالا مرتکب شده است، به‌خطر انداختن امنیت غذایی و سلامت و بهداشت جامعه است. اقلامی که ارز ترجیحی آنها برداشته شده است، مواد پروتئینی هستند که مانع از سوءتغذیه می‌شوند و لازمه سلامت انسان هستند. وقتی دولت قیمت کالایی را بالا می‌برد، قدرت خرید مردم کاهش می‌یابد، در نتیجه مصرف آن پایین می‌آید و این امر باعث سوء‌تغذیه جامعه می‌شود. در نتیجه دولت باید قبل از دست‌زدن به چنین کار مهمی، فاکتورهای زیادی را درنظر بگیرد، نه اینکه به جای مردم، به فکر تأمین کسری بودجه خود باشد».

آنچه در اظهارات این وکیل‌الدوله سابق مفقود است، چند نکته است. اولاً آقای ایمن‌آبادی، عمداً اشاره نمی‌کند که کسری بودجه فعلی دولت از کجا آمده است؟ درست در زمانی که برخی وکیل‌الدوله‌ها در مجلس نهم و دهم، و به تبعیت از دولت روحانی، برجام را مایه رونق اقتصاد کشور می‌دانستند، دولت در حال افزایش نقدینگی بلاپشتوانه و هزینه‌های هنگفت و انباشت کسری بودجه و بدهکاری بود. بنابراین، وضعیت خزانه و کسری، میراث دولت متبوع آقای جعفرزاده و امثال اوست.

ثانیاً این چه منطقی است که یک فعال سیاسی در دولتی، از انباشت کسری و بدهی جانبداری کند و سپس در دولت بعدی که میراث‌دار آن فاجعه است، زبان به طلبکاری بگشاید و با وجود اطلاع از سوءمدیریت انجام گرفته در گذشته، مدعی شود که به جای ۴۰۰-۳۰۰ هزار تومان یارانه، باید ۳ تا ۴ برابر آن را پرداخت کنید؟!

ثالثاً حذف بی سر و صدای ارز ترجیحی ۲۳  قلم کالا از مجموع ۲۷ قلم کالا، در دولت روحانی اتفاق افتاد و آقای جعفرزاده آن روز نمی‌پرسید که چرا این ارز با یارانه آن حذف شده است! دولت دوازدهم حتی در ۴ ماه پایانی، تمام ارز اختصاص یافته برای کل سال ۱۴۰۰ را هم هزینه و پیش‌خور کرد و خزانه خالی به علاوه بدهی و کسری را به رئیسی تحویل داد.

رابعاً نتیجه  ۴-۵ سال سوء مدیریت دولت سابق، واگذاری سردرگم و رانتی ۶۰ میلیارد دلار ارز است که عمده آن به جیب رانت‌خواران رفته و فقط تورم‌اش سر سفره و معیشت مردم آمده است. دولت رئیسی در مقابل این روند فاجعه‌بار و غیرقابل تداوم، همت ورزیده تا یارانه واردات کالاهای اساسی را به جای تقدیم به رانت خوارانی که یا اصلاً کالا وارد نمی‌کردند و ارز می‌گرفتند و یا با ارز دولتی کالا وارد می‌کردند اما به قیمت آزاد می‌فروختند، به خود مردم ارائه کند.

خامساً برخلاف ادعای نماینده سابق، بخش مهمی از دهک‌های پایین درآمدی به واسطه یارانه دریافتی می‌توانند قسمتی از کسری‌های هزینه تأمین کالاهای اساسی را که در دولت قبل دچار شدند و در تأمین حداقل‌ها بازماندند، جبران کنند.

و نهایتاً این سخن که «قیمت دلار در سال ۸۹، حدود ۱۱۰۰ تومان و ۴۵ هزار تومان یارانه پرداختی آن زمان می‌شود معادل ۴۱ دلار و بنابراین باید دولت معادل این پول (یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان) را به عنوان یارانه به هر نفر بپردازد»، نه به نفع گوینده بلکه اسباب محکومیت او و ولی نعمت‌هایش در دولت روحانی است؛ چه این که اعتراف به ۹ برابر کردن قیمت ارز خارجی (کاهش ارزش پول ملی به یک نهم قبل)، اعتراف به مجرمیت مدعیان اعتدال و اصلاحات در دولت و مجلس وقت است. آقای ایمن‌زاده که گویا از روی دیکته دیگران اظهار نظر کرده اعتراف می‌کند که در دوره مدیریت دوستان وی، ارزش پول ملی را با خاک یکسان کرده‌اند!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 33
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۰۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    18 4
    اصلاحات تماما سرمایه های آمریکامی باشند
    • US ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
      1 0
      ایشون و رفیقای اصلاح طلبشون تو اوج سادگی هستند.
  • خسرو IR ۰۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    5 2
    ما اینطور اقتصاد دانانی مثل جعفر زاده در کشور داریم چرا دولتها از وجود شان برای بهبود وضع اقتصاد مردم استفاده نمیکنند دولت قبل کوتاهی کرده دولت سیزدهم از وجود مبارک این افراد حتما استفاده کند و سپس آنها را به دانشگاههای بزرگ دنیا جهت تدریس و استفاده معرفی کند حیف است خانه نشین باشند
    • IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
      3 0
      آره والا خخخخخخخخ
  • IR ۰۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    14 3
    آخه آی کیو، مگه دولت تدبیری شما، چیزی هم در خزانه گذاشت؟
  • آرش IR ۰۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    2 7
    قبول کنید .بی سواد هستید!!!
  • IR ۰۳:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    1 2
    در حالی که دهک بندی شما 50 درصد خطا دارد چگونه میخواهید در تعیین و توزیع عادلانه یارانه ها به آن تکیه کنید
  • IR ۰۳:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    4 0
    خب بنده خدا اون کارهای درستی که میگی رئیسی باید انجام میداد رو خب خودتون انجام می دادید.شما ۲۰ ۳۰ میلیون رای دارید.انصراف بدید از یارانه ها،میدونید چقدر تورم و نقدینگی کاهش میابد.
  • نصیر IR ۰۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    10 0
    لااقل آزاده باشید آقای نماینده
    • US ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
      0 0
      ایشون نماینده نیست - فعلا حافظ منافع دولتهای غربی هستند
  • IR ۰۶:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    5 0
    ایشون بهتره ساکت بشه
  • IR ۰۶:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    7 0
    زمان روحانی چکار میکردی خب
  • علی IR ۰۶:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    10 0
    پررویی نجومی اصلاحات
  • حسن IR ۰۶:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    4 0
    لیست بلند بالای شما در دولت قبل کجا بود آقای جعفر زاده از نظر شما دولت قبل گل وبلبل بود پس انصاف کو......!!!!!!
  • IR ۰۶:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    7 6
    نظر اقای ایمن ابادی کاملا درست و واقع بینانه است 8689
    • US ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
      1 0
      فریاد ایشون در مجلس در دفاع از برجام را در پخش زنده از مجلس شنیدم. چه فریاد هایی میکشید- برای دفاع از چی ؟ حالا که برای دفاع از برجام خسارت محض اینقدر فریاد کشیده چرا از مردم عذر خواهی نمی کنه؟
  • غلامرضا IR ۰۶:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    4 0
    چراافردی که با بی تدبیری و یا سوء نیت ضربه به این مردم و مملکت زدندمحاکمه و موءاخذه نمیشن و چرا هرازگاهی پیرامون مشکلات و مصائبی که باعث و بانی اش بودن با کمال پررویی و دهن کجی نظر میدن و ملت هم فقط نظاره گر . گویی هیچ اتفاقی نیافتاده .
  • IR ۰۷:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    3 0
    تازه فهمیده، دوران روحاتي کجا بود؟ چرا نگفت باید یارانه چنر برابر شود، دروغ هم دروغ ای قدیم، لااقل یه جوری ادعای حمایت از فقرا کنید که زود شرمنده نشید. ايمن آبادی!
  • احمدی IR ۰۷:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    4 0
    این واضح است مگه میشه رانتخوار طرفدار حذف ارز ترجیحی بشه
  • IR ۰۷:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    0 2
    اصلا مردم چیکار دارند که کسری بودجه از کجا آمده ملت با رای خود به رئیسی اعتماد کردتد تا وضعیت اقتصادی را سامان بده متاسفانه چیزی که مشهوده این دولت داره تندتر ار دولت قبلی به مردم فشار میاره
  • US ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    3 2
    جالبه وقتی روحانی همه چیر را گردن دولت احمدی نژاد می انداخت همین شما میگفتید نه ربطی نداره!!!!!!!!
  • SE ۰۸:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    4 5
    نیاز به تیمارستان ویژه سیاستمداران الزائل العقل اصلاحاتی شدیدا در حال افزایش است تا افراد جامعه از شر اراجیفشان در امان باشند
  • سید IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    3 4
    ایمن آبادی نماد کسانی که از عاقبت به خیری محروم شده اند!!
  • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    4 0
    خدا رو شکر دشمن هم به پاک دستی ایشون اعتراف می کنه همین کافیه ایشون همه چیو ورست کنه
  • IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    1 0
    کاری که رییسی برای این مردم کرد روحانی نکرد... ولی خب روحانی تنها نبود
  • IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    1 2
    اولین کلمات این متن کلمه وکیل الدوله! رو با لحن استهزا آمیزی آوردید! توهین و تمسخر نشون می ده خبرگزار احتمالا بیطرف و صادق نیستید و توانایی نقد جدی نداره. ادبیاتتون رو اصلاح کنید
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    1 1
    اگر بخواهید اینطوری در مورد چرخش مواضع یقه گیری کنید که کلاه همه تان پس معرکه است! معلومه که این آقا صداقت ندارد اما به منطقی خودش را آویخته که شما پاسخش را ندارید و ندادید!
  • IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    6 0
    این اقا دارد با پایش کاسبی می کند باشعار اصولگرایی ملت غیور گیلان را فریب داد الیوم طرفدار سکولارها غربگرایان و معاندین نظام شده پادوی نو نه بخت شده
    • US ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
      0 0
      ایشون تا حالا بجای خدمتگزار مردم و نظام بودن ثابت کرده که در خدمت منافع افساد طلبان غربگرا بوده و لیاقت نماینده بودن را نداشته
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    3 0
    اینکه شکم خودش سیر است!!!!!!!!
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    1 0
    همین آقای جعفر زاده به اندازه کل این مجلس شعاری میفهمه
  • NL ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    0 0
    وقتی یکی می خواد مدیر یه کارخونه ای بشه میاد کارخونه رو مورد تحلیل قرار می ده که ببینه اوضاع کارخونه به چه صورت هست سودده هست زیان ده هست دچار رکود هست با چی بعد میاد بررسی می کنه که اگه زیان ده هست چه شکلی میشه به سوددهی رسوند و خیلی تحلیل های دیگه دست آخر اگه دید مدیریت کارخونه از دستش بر میاد قبول می کنه و میاد میگه ظرف فلان مدت من این کارخونه رو به سوددهی می رسونم یعنی با علم و اشراف کامل بر اوضاع نابسمان کارخونه اون رو تحویل میگیره حالا اگر این مدیر موفق نشه کارخانه رو از رکود و زیان خارج کنه که هیچ بدتر هم زیان ده بشه بعدش در مجمع عمومی در جواب سهامدارها بگه تقصیر مدیر قبلی هست به نظرتون سهامدارها این عذر رو می پذیرند؟ هرگز!
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۳
    2 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هم هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! مذاکره‌ی فرسایشی برای کشور مضر است؛ آمریکا نمی‌خواهد مذاکره کند تا حرف حقی را قبول کند؛ بلکه می‌خواهد مذاکره کند تا حرف باطلی را تحمیل کند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم بازگشت به مذاکرات، و کوبیدن شجره‌ی خبیثه‌ی برجام بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس