فرانسه

وزارت خارجه فرانسه با صدور بیانیه‌ای در خصوص توقف مذاکرات وین گفت که نباید فکر کنیم که برجام برای مدت نامحدود روی میز باقی خواهد ماند.

به گزارش مشرق، در حالیکه ایالات متحده در روند مذاکرات وین برای لغو تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران اخلال ایجاد کرده است، وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «اشتباه جدی و خطرناکی» است که فکر کنیم که توافق هسته‌ای ایران، «برای مدت نامحدود روی میز باقی می‌ماند».

بنا بر گزارش روزنامه «لوفیگارو»، وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای از طرف‌های برجام درخواست کرد تا اقداماتی را برای نهایی کردن توافق هسته‌ای ایران صورت دهند و گفت: «فرانسه همچون شرکای خود نمی پذیرد که ایران به ظرفیت تسلیحات هسته‌ای دست یابد. ما از طرف‌ها می خواهیم که یک رویکرد مسئولانه اتخاذ کنند و هرچه سریع‌تر تصمیمات لازم برای نهایی کردن این توافق را اتخاذ کنند».

فرانسه که همچون دیگر شرکای اروپایی عضو برجام خود به همراه ایالات متحده سعی می‌کند توپ را به زمین ایران بیاندازد، اعلام کرد: «اشتباه جدی و خطرناکی است که فکر کنیم می‌توانیم این توافق را به طور نامحدود روی میز باقی نگه داریم و این در حالی است که پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای ایران با سرعت پایداری در حال تداوم است و خطر محرومیت از مزایای عدم اشاعه را به همراه دارد».

از طرف دیگر، «راب مالی» نماینده ایالات متحده در امور ایران در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا ضمن تکرار ادعاهای اثبات‌نشده گفت «به دلیل مطالبات زیاده‌خواهانه ایران» شانس شکست مذاکرات وین بیشتر از اتمام موفقیت‌آمیز آن است.

او همچنین در پاسخ به یک سوال درباره رفع تحریم سپاه گفت: «برای ایرانی‌ها روشن کرده‌ایم که اگر خواستار امتیاز غیرهسته‌ای مانند رفع تحریم سپاه هستند لازم است یک امتیاز متقابل بدهند.»

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی شده بود قصد دارد از طریق مذاکرات وین، آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است. این مذاکرات از چند ماه پیش دچار وقفه شد.

بیشتر بخوانید:

انگلیس خواستار جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات وین شد

مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.

یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرف‌های آمریکایی در مذاکرات وین مخالفت‌های نماینده‌های کنگره با سیاست‌های دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. از جمله انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزه‌های اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران نمی‌پردازد.

کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در ادامه عملیات‌های رسانه‌ای و روانی خود بعد از وقفه مذاکرات وین به توجیه‌های متفاوتی برای مقصرنمایی ایران به جای عمل به تعهداتشان جهت احیای برجام متوسل شده‌اند.

این کشورها ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفت‌وگوها شده است. بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری‌ با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه گفت‌وگوها نیست، کشورهای غربی به برجسته‌سازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بن‌بست کشانده است.

ضرورت گزارش‌دهی به رژیم صهیونیستی یکی دیگر از عواملی بوده که روند حرکت رو به جلوی مذاکرات را کند کرده است. دولت بایدن بارها اعلام کرده نظر این رژیم را در مذاکرات وین در نظر می‌گیرد. رژیم صهیونیستی بارها اعلام کرده که با احیای برجام مخالف است، هر چند که برخی از مقام‌های اطلاعاتی این رژیم اکنون تصریح کرده‌اند که بازگشت به برجام را به نفع خود می‌دانند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    2 7
    رئیسی وامیر عبدالهیان برجام را بلاتکلیف رها کرده اند که این بی تعهدی وبی مسئولیتی انها هر روز وهر ساعت به نظام واقتصاد کشور خسارت وارد می کند ومرتکب ترک فعل شده اند، رئیسی اگر می خواهد باجهان توافق کند تیم مذاکزه کننده را برای امضا توافق برجام به وین اعزام کند تا تحریم ها رفع شود واگر هم رئیسی نمی خواهد با جهان توافق کند ختم برجام وشکست مذاکرات برجام را اعلام کند تا برجام تعیین تکلیف شود.بزرگترین خطا وظلم ابراهیم رئیسی بلاتکلیف گذاشتن ورها کردن برجام توسط وی است که هر روز خسارت روی اقتصاد نظام می گذارد. یا توافق برجام یا شکست برجام را رئیسی اعلام کند،تا ابد که نظام واقتصاد کشور ومردم را نمی توان معطل تصمیم امریکا وابراهیم رئیسی وامیر عبدالهیان گذاشت.
    • عبدالله IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
      3 1
      علّت بلاتکلیفی ، آمریکاست نه ما! جناب 12:45
    • SE ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
      0 0
      ببند دهان یاوه کویت را! توافق با یانکی فوافق با جهان نیست، جیگر!
    • SE ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
      0 0
      برجام متعفن نباید دفن و نه احیا شود. بله باید این جنازه متعفن بر روی زمین بماند تا اساحطلبان با بوی تعفنش حال کنند.
    • محمود IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
      0 0
      برجام یک معامله دوسر باخت است که عده ای به ظاهر متفکر با چند ترفند ریاکارانه به نظام اسلامی و مردم ایران تحمیل کردند.ودر خوشبینانه حالت هم در صورت اجرا نه تنها نفعی برای ایران ندارد قدرت چانه زنی و فشار متقابل به طرفهای مقابل را از ایران میگیرد.خود طراحان امریکایی به صراحت اعلام میکند در صورت اجرای کامل ایران همچنان در فشار خواهد بود و نفعی از ان نخواهد برد.حالا شماها هی دولت فعلی را زیر سوال ببرید و از بدعهی اروپا و امریکا غافل باشید.مگر شما ها تازه متولد شدید.در جهان امروز قانون جنگل حگم فرما است.اگر قوی نباشی محکوم به فنا و برده گی جدید.مستکبران عالم خواهیم بود.کی از خواب غفلت بیدار می شوید .
    • مهدی ظ IR ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
      0 0
      عامو کوتاه بیو.. برجام برجام... بچسب به توانایی‌های خودت
    • سید فروزان CH ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
      0 0
      جهان شامل انکلیس و فرانسه و امریکا نیست گوگول، جهان امروز چین و روسیه و امریکای جنوبی و آفریقا و آسیا است گوگولی ، این حرفهای خسن ریش رنگ کن را تکرار کردی
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    3 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هم هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! مذاکره‌ی فرسایشی برای کشور مضر است؛ آمریکا نمی‌خواهد مذاکره کند تا حرف حقی را قبول کند؛ بلکه می‌خواهد مذاکره کند تا حرف باطلی را تحمیل کند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم بازگشت به مذاکرات، و کوبیدن شجره‌ی خبیثه‌ی برجام بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.
  • حمید IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    0 0
    صدمه اش به ملت بدبخته تا دلار گرون می شه گروونی هم بیشتر میشه وارزش پول ملی میاد پایینتر پولدارا خوشحالند
  • US ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    0 0
    امریکا و اروپا چرا اینهمه ایران را ازنظر هسته ای موردفشار قرار می دهند ؟ ایا گناه ایران این است که پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای را پذیرفت ؟ چرا درزمان قبل از انقلاب ۵۷ این فشارها وجود نداشت ؟ چرا دولت فعلی ایران باید بخاطر یک پیمان که توسط دولت شاهنشاهی گذشته پذیرفته شده ( فارغ از خوب یا بد بودن ) تحت فشارو تحریم ( ان هم بخاطر بمب اتمی که هنوز ساخته نشده ) قرار داشته باشد ؟ چرا باید فقط ایران پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای را بپذیرد و هندو پاکستان و دیگران نپذیرند ؟ وقتی دولت امریکا به راحتی از توافق هسته ای خارج می شودایا ایران حق ندارد از پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای خارج شود ؟ دولت سابق امریکا ازبرجام خارج شد چون نظرش این بود که این توافق باعث فریب و ضرر امریکاست حالا اگر ایران از ان پی تی خارج شود بخاطر اینکه برای ایران باعث اذیت و فشار است ایا می توان به ایران ایراد گرفت ؟ هردودولت امریکا و ایران هم می تواند بهانه برای خروج از برجام و ان پی تی این باشد که ان پیمان و توافق ها درزمان دولت ما نبود که به ان پای بند باشیم چنانکه بهانه امریکا برای خروج از برجام همین بود این بهانه می تواند برای خروج از ان پی تی دردست ایران هم باشد .
  • IR ۱۶:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۵
    0 0
    شرایط دنیا متغیر است. ایران و آمریکا که بدون اختلاف نظر نمی شوند. شاید پس از لغو کامل تحریمهای برجامی و بعد آن، امریکا تحریمهای دیگری وضع کند. همه را نمی توان به برجام گره زد. درباره خود برجام اگر اختلافی نیست توافق کنند و مسائل غیر برجام و بعداز برجام را جداگانه مذاکره کنند. کشور قوی بشود می تواند از موضع بهتر مذاکره کند. مردم هم کمتر سختی می کشند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس