اژه‌ای: همه باید در اجرای قانون «حمایت از جوانی جمعیت» یاری رسانند/ دستور دوباره قوه قضائیه به سازمان بازرسی

رئیس دستگاه قضا گفت: مقوله جمعیت و تحدید نسل از جمله موضوعاتی است که چنانچه هر چه زودتر در قبال آن اقدامات عاجل انجام ندهیم، دیگر فرصت از دست می‌رود و جبران مافات ممکن نخواهد بود.

به گزارش مشرق به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، با روند کنونی کاهش جمعیت، کشور در ۳۰ سال آینده با ابربحرانی جدی مواجه خواهد شد؛ این گزاره‌ای است که جامعه‌شناسان، جمعیت‌شناسان و آینده‌پژوهان بر روی آن تاکید دارند؛ مقام معظم رهبری نیز طی سال‌های اخیر به کرّات خطر کاهش و پیری جمعیت را گوشزد کرده‌اند؛ معظم‌له در آذرماه سال ۹۲، در دیدار رئیس و اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، در بخشی از بیاناتشان اشاره داشتند که «یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر می‌کند، تن او می‌لرزد، این مسئله‌ جمعیت است».  

در آبان‌ماه سال گذشته، قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» ابلاغ شد؛ قوه قضائیه در راستای عمل به مسئولیت‌های قانونی خود، نحوه اجرای این قانون را از سوی دستگاه‌های مسئول پیگیری می‌کند؛ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای ریاست دستگاه قضا در همین زمینه دستوراتی را خطاب به رئیس سازمان بازرسی کل کشور و معاونت پیشگیری قوه قضائیه صادر کرده و در این راستا نشستی را با طراحان قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و فعالان حوزه خانواده و جمعیت در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری برگزار کرده است.

در راستای موضوعات مطرح شده در جلسه مشترک میان مسئولان قضایی و طراحان قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در مجلس، ظرف تنها دو هفته در راستای رفع موانع اجرای کامل این قانون اقداماتی ترتیب داده شد؛ از جمله آنکه ابلاغ ویژه تشکیل شعب اختصاصی دادگاه تجدیدنظر در همه استان‌های کشور وفق تبصره یک ماده ۵۶ قانون مزبور (ناظر بر شرایط مجاز بودن سقط جنین) صادر شد؛ همچنین رئیس سازمان بازرسی کل کشور مکلف شد تا بر نحوه اجرای مفاد این قانون از ناحیه دستگاه‌های مختلف و تدوین آیین‌نامه‌های ناظر بر آن نظارت کند.

اما در کمتر از یکماه، دومین جلسه پیگیری نحوه اجرای قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با حضور«سید کاظم فروتن» دبیر ستاد ملی جمعیت و اعضای شورای عالی قوه قضائیه برگزار شد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در جریان این نشست با تاکید براهمیت مقوله «جمعیت» به عنوان یکی از مؤلفه‌های قدرت و اقتـدار ملی، اظهار کرد: مقام معظم رهبری طی سال‌های اخیر به کرّات بر اهمیت موضوع جمعیت و تکثیر نسل تاکید داشته‌اند و اخیراً نیز در پیامی از تعبیر«آینده‌ هولناک پیری جمعیت» استفاده کرده‌اند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به تصویب قانون«حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و اهمیت اجرای دقیق و همه‌جانبه این قانون توسط دستگاه‌های مسئول، بیان داشت: همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها باید به اجرای هر چه بهتر و مطلوب‌تر قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» یاری رسانند و دستگاه قضایی نیز در اجرای این مهم، آماده ارائه هر نوع کمک و مساعدتی می‌باشد.  

رئیس دستگاه قضا با اشاره به احساس تکلیفی که در بین دستگاه‌های مختلف برای اجرای همه‌جانبه قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» ایجاد شده است، تصریح کرد: مقوله جمعیت و تحدید نسل از جمله موضوعاتی است که چنانچه هر چه زودتر در قبال آن اقدامات عاجل انجام ندهیم، دیگر فرصت از دست می‌رود و جبران مافات ممکن نخواهد بود.    

قاضی‌القضات تاکید کرد: ما امروز در بحث جمعیت و تکثیر نسل با یک امر ولایی، یک قانون و یک نظر جامع کارشناسی و متقن مواجه‌ایم؛ لذا همه باید به تکالیف قانونی خود در این عرصه با جدیت عمل کنیم و تمام تلاش و جهد خود را برای اجرای قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» بکار ببریم.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه با یادآوری تکالیفی که برعهده سازمان بازرسی و معاونت پیشگیری قوه قضائیه در راستای پیگیری اجرای قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» گذاشته است، مجدداً به مسئولان سازمان و معاونت مزبور دستور داد با تمام توان و جدیت مضاعف، نحوه اجرای قانون مربوط به جمعیت را پیگیری و دنبال کنند و درصورت نیاز، مراتب را جهت صدور دستورالعمل یا بخشنامه از ناحیه رئیس قوه قضائیه، اعلام دارند.    

رئیس عدلیه در جریان این نشست خطاب به خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: سازمان بازرسی همچنان با اهتمام بر نحوه انجام وظایف و مسئولیت‌های قوه قضائیه و سایر دستگاه‌ها در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت نظارت ویژه کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
    1 3
    باید تابلو خیابونا بزنید , فرزند بیشتر زندگی بهتر ,جز این راهی نیست
    • IR ۲۳:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
      2 1
      اخه با تابلو کار درست می شه . ریشه تو گرانی ها و سخت گرفتن بانوان است . طرف چهل سالشه توقع دختر بیست ساله رو داره . هزینه های بچه که به کنار .
    • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
      1 1
      چطور برای تبلیغ نزاییدن مردم کار به تابلو تو خیابونا رسید ولی برای زاییدن نه؟؟؟
    • IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
      1 1
      چطور برای کاهش جمعیت تابلو خیابون زدن برای افزایش نمیشه؟
  • نیما IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
    2 2
    دقیقا
  • ابوالفضل IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
    2 0
    همین فرمون خوبه
  • IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
    1 1
    فقط یه قلم از زحمات غریق استخر کوشک تحدید جمعیت بود .بقیه اش بماند!
  • بابا IR ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
    2 0
    مملکت با شعار جلو نمیره از صفر تا صد هزینه ها از آزمايشات و هزینه‌ های پزشکی و هزینه زایمان و شیر خشک و پوشک رو دولت تقبل کنه حالا ببین جوونا بچه دار میشن یا نه بخوای بشینی کنار و فقط تشویق کنی وقت همه رو تلف میکنین
  • IR ۲۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
    3 0
    شما معیشت مارو درست کنید من 50ساله قول میدم 5تا بچه دیگه بیارم.هر آنکس که دندان دهد نان دهد مال قدیما بود.الآن برای اجاره خونه و نان خالی بی اغراق در عذابی الیم گرفتاریم.
  • DE ۲۱:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۳
    2 0
    امنیت، اشتغال و رفاه ایجاد شود به چشم.
  • IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
    0 0
    نظارت نظارت داشته باشید
  • DE ۰۴:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
    2 1
    چطور ؟؟؟ با حاملگی اجباری ، بروزن حجاب اجباری ؟؟؟
  • IR ۰۴:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
    3 0
    پوشک بسته ای 150هزار تومن، شیر خشک یک قوطی 50هزازتومن، لباس بچه هر تیکه حداقل 50 هزار تومن، هزینه زایمان حداقل بیست میلیون تومن، هزینه سیسمونی، هزینه درمان و بهداشت نوزاد، هزینه لوازم بهداشتی نوزاد و..... حالا دولت و سیستم چ خدماتی میدهد صفر، بعد انتظار داره با این سلاخی اقتصادی ملت بچه هم بیارن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس