کد خبر 1384371
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۳
تورم تولید‌کننده کاهشی شد

بررسی آخرین داده‌های آماری مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ تورم تولیدکننده در زمستان ۱۴۰۰ کاهشی شد به این ترتیب که نرخ تورم نقطه به نقطه ۶.۶ درصد، فصلی ۵.۱ درصد و سالیانه ۶.۶ درصد کاهش یافته است.

به گزارش مشرق، مرکز آمار نرخ تورم تولیدکننده در زمستان سال گذشته را منتشر و اعلام کرد:  نرخ تورم تولیدکننده در زمستان ۱۴۰۰ کاهشی شد به این ترتیب که نرخ تورم نقطه به نقطه ۶.۶ درصد، فصلی ۵.۱ درصد و سالیانه ۶.۶ درصد کاهش یافته است.

نرخ تورم تولیدکننده (شاخص بهای تولیدکننده) از جمله شاخص‌های قیمتی است که در بررسی روند سطح قیمت‌ها بررسی می‌شود و یکی از معیارهایی است که برای سنجش عملکرد اقتصادی، از سطح عمومی قیمت‌ها محاسبه و اعلام می‌شود. از این رو، تاثیر قابل‌توجهی بر تصمیم‌گیری صاحبان صنایع، سرمایه‌گذاران و حتی سیاستگذاران خواهد داشت.

هدف از محاسبه نرخ تورم تولیدکننده، اندازه‌گیری تغییرات قیمت‌هایی است که تولیدکنندگان در ازای فروش کالاها و خدمات خود دریافت می‌کنند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که این شاخص، قیمت کالاها در کارخانه و مبدا تولید را در نظر می‌گیرد. با بررسی این شاخص می‌توان از سطح تغییر قیمت‌ها در بازار کالا و خدمات مصرفی یا تورم اطلاع کسب کرد. به بیان دیگر، هر افزایش یا کاهش قیمت در شاخص بهای تولیدکننده با یک وقفه زمانی در شاخص بهای مصرف‌کننده نیز مشاهده می‌شود.

کاهش٦.٦ درصدی تورم نقطه به نقطه تولیدکننده 

براساس گزارش مرکز امار، تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده کل کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) در فصل زمستان ١٤ به ۴۲ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل ۶.۶ واحد درصد کاهش داشته است.

به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان به ازای تولید کالاها و خدماتشان در داخل کشور، در فصل زمستان ١٤ نسبت به فصل زمستان سال ١٣٩٩، ٤٢. درصد افزایش دارد.

در میان بخش‌های مختلف تولیدی کم‌ترین نرخ مربوط به بخش تولید، انتقال و توزیع برق (١ .٦ درصد) و بیش‌ترین نرخ مربوط به بخش معدن (٦٤.٥ درصد) می‌باشد.

نرخ تورم فصلی تولیدکننده ۵.۱ درصد کم شد 

بررسی آخرین اطلاعات بیانگر این است که نرخ تورم تولیدکننده کل کشور نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) در زمستان ١٤ به ۴.۹ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصـل قبل ٥.١ واحد درصـد کاهش داشته است.

در فصل زمستان سال گذشته، در میان بخش‌های مختلف تولیدی کم‌ترین نرخ مربوط به بخش برق با ٢.١ درصد و بیش‌ترین نرخ تورم فصلی تولیدکننده مربوط به بخش صنعت با ٧.٨ درصد بوده است؛ همچنین در این فصل بخش کشاورزی با نرخ تورم منفی ۱۱.۴ درصد  مواجه بوده است.

کاهش ۶.۶ درصدی نرخ تورم سالیانه تولیدکننده 

تغییرات میانگین شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل زمستان ١٤ نسبت به دوره مشابه در سال قبل به ۵۴.۳ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل ۶.۶ واحد درصد کاهش داشته است.

در فصل زمستان ۱۴۰۰، در میان بخش‌های اصلی تولیدی در کشـور، کم‌ترین تورم سالانه مربوط به بخش تولید، انتقال و توزیع برق با ١٩.٤ درصد و بیش‌ترین آن مربوط به بخش معدن با ٩٢.٩ درصد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۷
    0 0
    الحمدلله سیاست کنترل ترازنامه‌ها کم‌کم داره نتیجه میده
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۸
    0 1
    دولت باید بر صنایع یک نظارت هوشمند همه‌جانبه (کیفیت، کمیت، قیمت) داشته باشه.
  • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    0 0
    یک سوال از سیاستگذاران محترم: این وام های دستوری و بخشنامه ای ارزان که تحت عناوین مختلف باید پرداخت بشه و قاعدتا زیان بانک یا موسسه وام دهنده هم از بیت المال جبران می‌شه، آیا باعث تورم بیشتر و بیشتر نخواهد شد؟
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    1 0
    به نظر من نخبه ها و نابغه های ریاضی به جای اینکه برن خارج و یک مهره کوچولو در ماشین جنگی استکبار بشن اینجا بمونن، یک دوره حسابداری کارآگاهی ببینن و این مساله بغرنج رو حل کنن که چه جوری و با چه فرمولی بعضی تولیدکنندگان عزیز همیشه در زیان به سر می برند؟!
  • IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    0 0
    آقای دکتر عبدالملکی به لحاظ تخصص اقتصادی و شهامت کم‌نظیر فسادستیزی وزیر شایسته ای است .
    • IR ۲۳:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
      1 0
      ایشون برای تدریس در دانشگاه خیلی مناسبه . خوب تدریس میکنه و خوب حرف میزنه
  • IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۰
    0 0
    تورم معضل بزرگیه که اگر دولت بطور محسوس و واقعی کنترل نکنه، بعیده در مقابل دندونای تیزی که در کمین نشسته اند، دوام بیاره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس