کد خبر 1384464
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۲
بانک مرکزی

یک مدیر بانک مرکزی اعلام کرد: بانک مرکزی قصد ندارد مردم را برای تمدید کارت‌هایشان به شعب بکشاند و یا کارت‌های آنها را مسدود کند.

به گزارش مشرق، تمدید اتوماتیک تاریخ انقضای کارت‌های بانکی از جمله اقدامات بانک مرکزی در زمان شیوع کرونا بود تا از حجم مراجعات مشتریان به بانک ها کاسته شود.

برهمین اساس نیز بانک‌های دولتی و خصوصی بدون مراجعه مشتریان، نسبت به تمدید تاریخ انقضای کارت‌های بانکی اقدام می کردند و به تازگی نیز البته یکی دو بانک خصوصی در اطلاعیه ای به مشتریان خود اعلام کردند برای یک سال دیگر کارت‌های بانکی را تمدید کردند.

اما بخشنامه‌ای که از سوی بانک مرکزی در روزهای گذشته به بانک‌های دولتی و خصوصی ابلاغ شد، بیانگر آن است که تمدید اتوماتیک تاریخ انقضای کارت‌های بانکی حداکثر تا پایان خردادماه ۱۴۰۱ دوام خواهد داشت و بعد از آن مشتریان باید حضوری به بانک‌ها مراجعه و اقدام کنند.

در نامه بانک مرکزی به بانک‌ها آمده است که: "نظر به اعلام ستاد ملی مبارزه با کروتا مبنی بر عبور کشور از شرایط بحرانی، اقدامات مقتضی به منظور درج سررسید کارت‌های بانکی تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۱ انجام پذیرد.

باتوجه به تمدید تاریخ انقضا کارت‌های بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری مشتری از زمستان ۱۳۹۸ تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۱ ضروری است طرح و تدوین برنامه زمان بندی متناسب با تعداد مشتریان متاثر از این تغییر، به منظور اطلاع رسانی به‌هنگام، پیشگیری از تقارن مراجعه حضوری و تجمع مشتریان شبکه بانکی و به تبع آن حفظ آرامش و نظم شعب در پاسخگویی به مراجعین، در دستور کار آن بانک قرار گیرد."

* بانک مرکزی: قصد مسدود کردن کارت‌های بانکی را نداریم/ نیازی به مراجعه حضوری نیست

با این حال اما محمدبیگی مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، در توضیحاتی درباره این بخشنامه اعلام کرده که کوتاه بودن این بخشنامه موجب بروز برخی سوءتفاهم شده و بانک مرکزی بعداً توضیحات تکمیلی را به بانکها ارسال کرده است.

او با تأکید براینکه هدف اصلی بخشنامه بانک مرکزی، اطلاع‌رسانی به بانک‌ها بود، گفت: خلاصه بودن بخشنامه باعث برداشت‌های اشتباه درباره تصمیم‌های بانک مرکزی شد. بانک مرکزی قصد ندارد مردم را برای تمدید کارت‌هایشان به شعب بکشاند و یا کارت‌های آنها را مسدود کند. در واقع بانک مرکزی از بانک‌ها خواسته از مردادماه در یک بازه زمانی یک‌ساله، کارت‌ها را به‌نظام استاندارد باز گردانند.

او تأکید کرد: منظورمان در ابلاغیه الزام حضور مشتری در شعب نبوده اما باتوجه‌به توضیحات فوق برداشت این بوده که مردم نیازمند مراجعه حضوری هستند. به همین منظور مجدداً توضیحات تکمیلی برای شبکه بانکی ارسال شد و در آن تاکید شد که  بانک‌ها می‌توانند احراز هویت را به‌صورت غیرحضوری انجام دهند و باتوجه‌به الگوی رفتاری مشتری نسبت به تمهید راهکار مناسب او اقدام کنند.

طبق اعلام مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، بانک‍‌ها می‌توانند کارت‌های جدید را برای مشتریان صادر و برای آدرس پستی  ارسال کنند و یا شرایطی را ایجاد کنند که اگر اتفاقی مسیر مشتری به شعبه و یا خودپرداز افتاد، نسبت به اصلاح تاریخ انقضا مندرج در کارت یا صدور کارت جدید برای او اقدام کنند. البته در این حالت تاریخ قطعاً سه‌ساله خواهد بود. برای مشتریانی که اصولاً از خدمات با حضور کارت استفاده نمی‌کنند و نیازی هم به جسم کارت ندارند می‌توانند از کارت مجازی بهره‌مند شوند.

محمد بیگی تصریح کرد: این تغییرات به‌تدریج در شبکه بانکی اعمال می‌شود و مشتریان در دریافت خدمات کارتی با هیچ‌گونه مشکلی مواجه نخواهند شد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۷
    1 0
    همین امروز تاریخ کارت یکی از اشنایان تمام شده بود کارتش مسدود شده
    • نیما IR ۰۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۹
      5 4
      منم الان زمان اعتبارش تموم شد. راهی برا تمدید بدون نیاز به رفتن بانک هست یا مراجعه لازمه.
  • رضا IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۷
    16 0
    وقتی که کارت نشکسته یا گم نشده چه لزومی هست واسه تعویضش؟جز هزینه الکی و از همه مهمتر یه نصف روز توباجه بانک علاف شدن چیز دیگه ای مگه داره؟
  • IR ۲۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۷
    3 0
    کارت رو مثل قبل تمدید اعتبار کنید هزینه اش رو هم بگیرید. دلتون تنگ شده برای شلوغی بانکها؟
  • IR ۱۹:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    1 0
    ظاهراً بر اساس بخشنامه‌ی ابلاغی بانک‌ها به شعب، تمدید خودکار تاریخ انقضای کارت‌های بانکی از تیرماه ۱۴۰۱ لغو می شود و مشتریان باید برای تمدید انقضای کارت خود، به صورت حضوری به شعبه مراجعه کنند. در حالی‌که عمر مفید یک کارت بانکی می‌تواند خیلی بیشتر از مدت انقضای آن باشد، چرا باید مردم برای انجام این کار مهمل، زمان صرف کنند و با مراجعه‌ی حضوری به بانک هزینه‌ای را برای صدور کارت جدید بپردازند؟! آیا این کار اسراف و اتلاف منابع کشور برای ایجاد یک اشتغال کاذب نیست؟! به‌علاوه، با توجه به اینکه حجم خیلی زیادی از کارت‌ها مشمول این امر می‌شوند و به‌طور ناگهانی از کار می‌افتند، ضربه‌ی شدیدی به روح و روان مردم و اقتصاد کشور وارد می‌شود، که حتی ممکن است منجر به اعتراضات گسترده و مشکلات امنیتی و سوءاستفاده‌ی دشمنان گردد. لذا از بانک مرکزی درخواست می‌گردد که از این کار بیهوده و مضر چشم‌پوشی نموده و یا این کار را با استفاده از سامانه‌ی هوشمند، بدون اتلاف وقت و هزینه‌ی مردم انجام دهند، مثلاً وقتی فردی فوت می‌کند با اتصال سامانه‌ی بانکی به سامانه‌ی ثبت احوال کارت وی مسدود شود، یا کارت‌های اجاره‌ای که تراکنش‌های مشکوک به پول‌شویی یا فرار مالیاتی دارند قفل گردد؛ در غیر این‌صورت حداقل علت در نظر گرفتن تاریخ انقضاء برای کارت‌های بانکی را دقیقاً تبیین کنند، و مدت زمان انجام آن را به گونه‌ای مدیریت کنند که ازدحام ناگهانی مردم در بانک‌ها ایجاد نشود، مثلاً به تاریخ اصلی انقضای همه‌ی کارت‌ها سه سال اضافه شود، تا مراجعه مردم به بانک‌ها تدریجی گردد.
  • حسین اداوی IR ۰۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۱
    1 1
    تمدید کارت سپه
  • مهسا IR ۰۶:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۸
    4 2
    همسرم 96سالشه بخاطر کهولت سن نمیتونه بانک بره اعتبار عابربانکش چطور تمدید کنه
  • علی IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۸
    1 0
    واقعا مسخره اس>>>>>>>>این سیستم به قول خودتان آنلاین
  • صفیه بالاپور IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۳
    2 2
    تمدید کردن کارت
  • موسی بلوچ محمد نژادی IR ۲۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
    4 1
    کارت من تاریخ انقضاء تموم شده
  • شقایق قاسمی IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
    4 1
    تمدید کارت صادرات چجوری انجام میشه؟؟
  • سامی فرجپور ES ۲۰:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۰
    2 0
    من در خارج از کشور زندگی میکنم و اعتبار کارت بانک صادرات تموم شده چطوری اینو تمدید کنم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس