به گزارش مشرق، روزنامه وال استریت ژورنال با استناد به نظرسنجی یک شرکت مشاوره در زمینه صنعت کشاورزی که روز پنجشنبه منتشر شد، اعلام کرد که انتظار می رود تولید گندم و سایر غلات در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال جاری میلادی به شدت کاهش یابد.
طبق این گزارش، فصل بد برداشت در اتحادیه اروپا می تواند فشار بیشتری به بازار غلات وارد کند. انتظار میرود این اتحادیه امسال تقریباً ۵ درصد گندم کمتری نسبت به سال ۲۰۲۱ تولید کند.
همچنین پیشبینی میشود که در فصل کشت ۲۰۲۲-۲۰۲۳، به دلیل کمآبی ۲۷۸.۸ میلیون تن غلات تولید شود که بیش از ۴ درصد کمتر از سال گذشته است.
در این گزارش آمده است که تولید در فرانسه که پنجمین تولیدکننده بزرگ گندم در جهان است، بیش از ۵ درصد کاهش خواهد یافت.
به گفته وزارت کشاورزی فرانسه، این کشور حدود ۱۸ درصد از محصولات کشاورزی اروپا را تولید میکند. فرانسه همچنین چهارمین صادرکننده بزرگ گندم در جهان است.
علاوه بر کمآبی، زمینهای کشاورزی این کشور نیز دچار طوفانهای شدید شده که به گندم، میوه و تاکستان آسیب وارد کرده است.
به گفته شرکت مشاوره "استراتژی گرینز" Strategie Grains، دمای بسیار بالاتر از میانگین فصلی بر وضعیت همه محصولات غلات در اروپا در طول مراحل حیاتی کشت تأثیر منفی گذاشته است.
این پیشبینی تلخ در حالی رخ میدهد که بحران غلات در سراسر جهان به شدت احساس میشود، چرا که قیمت گندم در دو ماه اخیر به بالاترین رقم خود رسیده است.
بازار جهانی مواد غذایی که قبلاً تحت تأثیر آب و هوا و همهگیری کرونا قرار گرفته بود، به دلیل جنگ روسیه و اوکراین و تحریمهای غرب علیه مسکو باز هم دچار آسیب شده است.
روسیه و اوکراین روی هم رفته بیش از یک چهارم گندم جهان را صادر می کنند. روسیه همچنین بزرگترین صادرکننده کود در جهان است.
این باعث ترس از ناامنی غذایی و گرسنگی جهانی شده است. دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد، پیشتر گفته بود که در حال حاضر ۴۹ میلیون نفر در ۴۳ کشور جهان در معرض خطر قحطی هستند.