به گزارش مشرق به نقل از راشاتودی، کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بینالمللی پول (IMF) روز جمعه هشدار داد که ایالات متحده ممکن است برای مهار تورم افسارگسیخته، مجبور شود «درد» شدیدی را تحمل کند و رکود اقتصادی ممکن است بهای لازم برای بهبود شرایط باشد.
وی روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی در گفتگو با خبرنگاران پیشبینی کرد که اقتصاد آمریکا با تورم بیسابقه طی دهههای اخیر همراه با افزایش قیمتها برای تعدادی از کالاهای اساسی مواجه است.
وی پس از اینکه صندوق بینالمللی پول پیشبینی خود را برای رشد اقتصادی ایالات متحده به ۲.۹ درصد کاهش داد، گفت: موفقیت (در پایین آوردن قیمتها) در طول زمان برای رشد جهانی مفید خواهد بود، اما مقداری درد برای رسیدن به این موفقیت میتواند بهای لازم برای آن باشد که باید پرداخت شود.
جورجیوا افزود که ایالات متحده با "مسیری باریک برای اجتناب از رکود اقتصادی" روبرو است، اما مقابله با تورم باید "اولویت اصلی" باشد، حتی اگر به معنای کاهش رشد اقتصادی باشد.
نایجل چالک، یکی از مقامات ارشد صندوق بین المللی پول نیز در مورد خطر رکود اقتصادی در آمریکا هشدار داد، اما با اشاره به پس انداز قوی و بازار کار در این کشور پیشبینی کرد که هر گونه رکود کوتاه مدت خواهد بود.
اظهارات این وام دهنده بین المللی پس از آن بیان شد که فدرال رزرو (بانک مرکزی) آمریکا در هفته گذشته بالاترین افزایش نرخ بهره را در ۲۸ سال گذشته اعلام کرد؛ اقدامی که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، آن را تلاشی برای مقابله با تورم توصیف کرد.
با این حال، وی از آن زمان تا کنون اذعان کرده است که بانک مرکزی کنترلی بر قیمتهای بسیاری از کالاهای کلیدی، از جمله غذا و گاز ندارد، و توضیح داد: در واقع درباره افزایش هزینههای نفت و غلات، هیچ کاری نمیتوانیم انجام دهیم.