کد خبر 1392050
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۱ - ۰۰:۵۹
محسن مهدیان

قدیمی‌ها حداقل با ۷ ایمان و باور اکسیری، امید را در بلا و مشقت رها نمی‌کردند.

به گزارش مشرق، محسن مهدیان طی یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: رهبری فرمودند ناامید کردن مردم دانسته یا نادانسته خدمت به دشمن است. یکی از مرتجعین سابقا انقلابی نوشت پس با این همه بلای اقتصادی چه کنیم؟

گویی هرگونه مشقت و سختی مجوز ناامیدی و ترویج یأس است. سختی را باید در دل حرکت دید. اگر چنین شد هیچ‌گاه یأس مسلط نمی‌شود.

از سیاست عبور کنیم. این نقص جدی را اگر درمان نکنیم زندگی فردی‌مان هم آسیب می‌بیند؛ زندگی سیاسی و اجتماعی‌مان که بماند.

پیشنهاد می‌کنم برای عبور امیدوارانه از دل سختی‌ها پای منبر پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها بنشینیم. در این زانوی ادب زدن، درس‌هاست برای این روزهای ما.

قدیمی‌ها حداقل با ۷ ایمان و باور اکسیری، امید را در بلا و مشقت رها نمی‌کردند.

اول اینکه وقتی با بلا مواجه می‌شدند در کنارش پی نعمت بودند. مثلا می‌گفتند گرچه فلان مشقت رسید، اما خدا را شکر سقف به سر دارم و صحت به بدن.

بلارا می‌دیدند؛ اما در دل حرکت.

دوم اینکه بلا را تجربه می‌دانستند. می‌گفتند رنج کشیدیم اما سبب شد تجربه کنیم. مثلا اگر گرفتار شریک بد می‌شدند، مال‌باختگی را درس آدم‌شناسی و رفیق‌گزینی می‌دانستند.

سوم اینکه اعتقاد داشتند اقتضای رحمت خدا چنین است که مشقت فزون‌تر از توان آنها نیست. لذا یقین داشتند راهی هست برای فائق ‌شدن.

چهارم حکیمانه می‌دیدند. «تا نباشد میل حق، برگی نیافتد از درخت». می‌گفتند در این بلا ، خیری است و می‌گشتند پی حکمتش. حکمت را هم اغلب در هدایت می‌دانستند. بلا برایشان امتحان بود. آن هم آزمونی برای رشد و رفتن و نه ماندن.

پنجم اینکه هر که در این بزم مقرب‌تر است/ جام بلا بیشترش می‌دهند. روشن است؛ با بلا فخر ایمانی داشتند.

ششم اینکه مشهور بود «پایان شب سیه سپید است». پیران منبردیده و حکمت‌چشیده برای نوه‌هایشان قصه یوسف می‌گفتند تا آنجا که خبر تلخ بنیامین به جناب یعقوب رسید و غم ایشان فزون یافت؛ اینجا بود که گلو صاف می‌کردند و از زبان حضرت یعقوب امید می‌دادند که «ولاتیاسوا من روح‌الله» و این غم را پایانی است.

هفتم و آخر اینکه ورد زبان‌شان این بود: ان‌الله معنا. اینکه ورای همه‌چیز قدرت اوست. ایمان داشتند و کمتر از این را شرک می‌دانستند و از اینکه قدرت او برتر از همه اسباب عالم است، آرامش می‌گرفتند. «چو تیر از شست او باشد، خطا نیست...»

و در نهایت اینکه راز معنوی‌تر شدن ملت ایران در کنار حوادث تلخ در همین حکیمانه‌های روائی و عرفانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۶
    1 0
    آقا بورس را درست کن اقتصاد درست کن همه چیز درست میشه هم با ایمان هم با خلاق هم خوش برخورد و.......
  • IR ۰۰:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
    0 0
    بلاهای تحمیلی دشمنانه ، بیشتر از ضعف ماست . همواره دنبال راحتی و آسانی ، کمتر تا زمانی که واقعا در بسته شد ، بفکر اصلاح میرویم . خدا را هم در اوقات و روزهای سخت بیاد داریم . قران و احادیث و حکایات پند دهنده را نظر دقیق افکنیم ، همه درس است . الان فقط راه و روش درست مورد وثوق اندیشمندان است که کژی و کجی هائی که اغلب از زمانی که پول نفت بودجه را تشکیل داد را اصلاح کند ، بزک کردن کار درست و ریشه ای نیست . جرات بخرج دهند ، مردم بدانند این کار درست و اصولی هست و حتی زمانبر است تا اهداف حاصل شود ، ایمان و امید داشته باشند کار و عاقبتش درست هست ، همدلی و همراهی میکنند . الان هر کدام سخنی میگوید و طبق دستور انتظار ایجاد بکند ، فردا دستگاهی به انواع بهانه که از همان شیوه و کارکرد معیوب دهه ها تنیده و ریشه دار در دستورات و روش ها . مانع عمل به دستور مقام بالاتر و نهایت نارضایتی و نا امیدی میشود ، اگر میخواهیم کار اصولی و به روال باشد ، بایستی کارشناسان ( جمع مجلس ، دولت و دستگاه های غیر دولتی )در دستگاه های مختلف نسبت به بررسی قوانین و دستورالعمل ها اقدام و اشکالات را اصلاح کنند . بهانه برای از زیر مسئولیت و دستور شانه خالی کردن نماند ، یعنی جراتش نباشد ، و اگر خطائی سر زد ، سریع اقدام شود . اخبار این روزها در مواردی از عمل نکردن به وعده ها خبر میدهد . من بیننده چه برداشت و قضاوتی داشته باشم که بحق نزدیک باشد . و اینگونه که باشد برخی در محدوده خود تعمیم ندهند . چه میشود . بهانه و راه گریز ها را ببندند . اصلاح و اصلاح

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس