کد خبر 1392393
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۳
دولت سیزدهم چگونه چالش قطعی برق را حل کرد؟/ وقتی خبری از خاموشی‌های چند ساعته نیست

صنعت برق کشور در مدت ۱۰ ماه‌ حضور دولت سیزدهم، برنامه‌ریزی دقیقی را اجرا کرد به‌نحوی‌که در زمستان با مدیریت سوخت نیروگاهی و در اواخر خرداد هم با مدیریت شبکه توانست بدون قطعی، برق کشور را تأمین کند.

به گزارش مشرق، مردم در سال‌های گذشته بخصوص در دو سال گذشته با مشکل خاموشی‌ها (قطع برق) در تابستان و زمستان مواجه می‌شدند به طوری که این موضوع باعث افزایش نارضایتی عمومی شده بود. قطعی برق در سال گذشته (بهار و تابستان ۱۴۰۰) به اوج خود رسید و مردم در روز چند ساعت برق نداشتند، این در حالی بود که خاموشی‌ها از اردیبهشت ماه آغاز شد.  در سال‌ گذشته چند بار در روز برق به میزان دو ساعت قطع می‌شد.

علت‌ خاموشی‌ها در سال‌های گذشته به عدم ساخت نیروگاه در دولت قبل و افزایش ندادن ظرفیت تولید برق مربوط می‌شد؛ به نوعی دولت قبل با نیروگاه نسازی باعث ایجاد مشکل برای مردم شده بود. افزایش ظرفیت تولید برق یکی از تکالیف قانونی برنامه ششم بود که دولت و وزارت نیروی سابق از انجام آن سرباز زده بود. این موضوع حتی بر تولید هم اثر گذاشته بود و واحدهای تولیدی مجبور بودند خط تولید خود را خاموش کنند.

پس از خاموشی‌هایی که سال گذشته کشورمان را درگیر خود کرد و نارضایتی مردم را به دنبال داشت، دولت سیزدهم و به‌خصوص وزیر نیروی این دولت تمام همت خود را بکار گرفت تا ضمن برطرف‌کردن مشکلات، روند تأمین پایدار برق را بهبود بخشد تا مشکلاتی در زمینه خاموشی‌ها بروز نکند و با گذشت فصل بهار ۱۴۰۱ و گرمای شدید آن، قطعی برق نداشتیم و برای تابستان نیز برنامه ریزی شده است تا بتوانیم بدون خاموشی آن را سپری کنیم.

بر همین اساس وزارت نیرو در مدت حضور «علی‌اکبر محرابیان» به‌عنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم با برگزاری جلسه‌های زیاد با کارشناسان، متخصصان و مدیران، طراحی برنامه‌های مختلف در صنعت برق را از همان روزهای نخست آغاز کرد.

عبور موفق از زمستان

بعد از تابستان سخت و ناموفق ۱۴۰۰ که خاموشی‌های پی‌درپی اتفاق افتاد، دولت سیزدهم برای اثبات حرکت و تلاش خود، چالش دشوار تأمین سوخت زمستان را در مسیر داشت که ذخیره‌سازی مناسب سوخت مایع در نیروگاه‌های حرارتی به‌عنوان واحدهای اصلی تولید برق کشور و استفاده بهینه از سوخت مصرفی در این واحدها موجب شد تا زمستان سال گذشته بدون قطعی برق سپری شود.

باتوجه‌به اینکه در فصل سرد سال هم‌زمان با کاهش دما در نقاط مختلف کشور اولویت تأمین گاز با مشترکان خانگی و تجاری بود؛ در این بازه زمانی برای تأمین مصارف مشترکان این بخش، میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌های حرارتی به‌عنوان اصلی‌ترین واحدهای تولیدکننده برق کشور دچار محدودیت می‌شد؛ همین مسئله موجب شد تا در چند سال اخیر محدودیت در تأمین گاز نیروگاه‌ها و کسری مخازن سوخت مایع این واحدها در فصل سرد سال باعث شود تا تعدادی از واحدهای نیروگاهی به دلیل کمبود سوخت در زمستان از مدار خارج شده و شاهد قطعی برق در برخی از مناطق کشور باشیم.

اما در دولت سیزدهم با همکاری و هماهنگی مناسب میان وزارتخانه‌های نفت، نیرو، راه و شهرسازی، سازمان محیط‌زیست و... سوخت زمستانی همه نیروگاه‌های کشور به‌خوبی تامین و تضمین شده و با اقدام‌های صورت‌گرفته از سوی صنعت برق، وزارت نیرو توانست زمستان سال گذشته را بدون خاموشی سپری کند.

تلاش برای آغاز تابستانی با کمترین مشکل

پس از عبور از نگرانی زمستان، این بار صنعت برق باید خود را برای چالشی به نام تابستان آماده می‌کرد که جزو موقعیت‌های خاص و دشوار وزارت نیرو است.

 از نخستین روز نوروز ۱۴۰۱، محرابیان سفرهای خود را برای بررسی تعمیرات اساسی نیروگاه‌های حرارتی آغاز کرد که این پیگیری نشان‌دهنده عزم صنعت برق برای عبور از تابستان با کمترین مشکل است.

اتمام به‌موقع تعمیرات نیروگاهی و ثبت یک رکورد

بر این‌ اساس طرح‌های افزایش توان تولید برق برای روزهای اوج مصرف تابستان امسال مجموعاً تاکنون بیش از سه هزار مگاوات از طریق ساخت دو هزار و ۳۲۴ مگاوات نیروگاه حرارتی جدید، ۶۵۴ مگاوات ارتقای توان عملی واحدهای گازی و سیکل ترکیبی و ۱۰۰ مگاوات رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری به ظرفیت تولید برق حرارتی کشور افزوده شده است.

وزارت نیرو دولت سیزدهم امسال برای نخستین‌بار بیش از ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی را پیش از شروع خردادماه و پیک مصرف برق تابستان به پایان رسانده است تا رکورد جدیدی را در زمینه تعمیرات نیروگاهی به ثبت برساند.

تلاش برای افزایش ۲ درصدی راندمان نیروگاهی

این وزارتخانه در تلاش است تا راندمان نیروگاه‌های حرارتی را امسال دو دهم درصد افزایش داده و به رقم ۳۹.۲ درصد برساند.

 افزایش دو دهم درصدی راندمان نیروگاه‌ها موجب کاهش مصرف ۴۲۳ میلیون مترمکعب/لیتر سوخت معادل در سال شده و بیش از نیم درصد صرفه‌جویی سالانه سوخت مصرفی نیروگاه‌ها را به دنبال خواهد داشت.

اقدام برای بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر

وزارت نیرو تاکنون توانسته ۱۱۰ مگاوات از برنامه ۵۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر خود را برای تابستان ۱۴۰۱ محقق و تا پایان شهریور هم ۳۹۰ مگاوات مابقی وارد مدار خواهد شد که گامی در جهت اجرای برنامه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر است.

اعمال نشدن هیچ خاموشی

در شرایط مشکلات اجتماعی و اقتصادی موجود و با ناترازی تولید و مصرف برق، وزارت نیرو با اقدام‌هایی مانند امضای تفاهم‌نامه همکاری با وزارت صمت، همکاری با صنایع، اجرای برنامه مدیریت مصرف و راه‌اندازی موتور احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور تاکنون هیچ خاموشی را بر شبکه برق اعمال نکرده است که این موفقیت قابل‌توجه است.

"چندی پیش علی‌اکبر محرابیان" وزیر نیرو با بیان اینکه بنای وزارت نیرو بر این است که در هیچ‌ یک از بخش‌های خانگی، تجاری و غیره خاموشی اعمال نشود، گفت: برای هر یک از بخش‌های مختلف، برنامه مدیریت مصرف تدوین شده و اگر این برنامه مدیریت برق به‌خوبی اجرا شود، کار به خاموشی نمی‌رسد.

محرابیان با اشاره به خاموشی‌های مکرر در سال گذشته، گفت: در سال‌های گذشته چندین بار در روز به میزان دو ساعت برق قطع می‌شد، درحالی‌که در شرایط امروز جامعه همه وسایل عمدتاً وابسته به برق هستند.

وزیر نیرو یکی از افتخارات صنعت برق را گستردگی شبکه این بخش خواند و گفت: شبکه بزرگ برق دائماً در حال تهدید است، برای مثال پدیده‌های طبیعی یا مشکلات فنی می‌تواند زمینه قطعی محدود را فراهم کند، اما در حال حاضر باوجود مصرف ۶۲ هزار مگاواتی، از شبکه برق پایدار برخوردار هستیم.

امید است با اجرای برنامه مختلف وزارت نیرو مدیریت مصرفی در تمامی بخش‌های برق، بخش تولید و توزیع این صنعت با کم‌ترین مشکل و محدودیت ماه‌های گرم سال را پشت سر بگذارد و افتخار جدیدی را برای وزارت نیرو در پی داشته باشد.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • NL ۰۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    1 5
    کی میگه قطعی برق نداریم بندرعباس که جز گرمترین شهرها هست روزی حداقل دوبار و هربار دو ساعت برق میره یعنی چهار ساعت در روز بعضی روزها هم بیشتر میشه هفته پیش از ساعت 9 شب تا پنج و بیست دقیقه صبح برق نداشتیم توی این گرما چجور دووم بیاریم
    • IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
      4 0
      مردم ایران تخم دو زرده میذارن. مردم ایران به اندازه اروپای 600 میلیونی گاز و برق مصرف می کنن. یعنی به اندازه مجموع انگلیس و فرانسه و آلمان و ایتالیا و اسپانیا و ... اروپایی ها با این برق و گاز هزاران میلیارد دلار کالا تولید می کنن. ایرانی ها با "گاز مفت" تو زمستون با زیرپوش می گردن و از شدت گرما پنجره رو باز میذارن! و تو تابستون با "برق مفت" تو اهواز ژاکت می پوشن که تو اتاق یخ سرما نخورن! همیشه هم ناراضی هستن! چون تخم دو زرده میذارن و حق شون بیشتر از ایناست!!!!!!!!!!
    • IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
      1 0
      درست ولی چالش حل شد
  • IR ۰۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    7 0
    ما شاءالله آقای محرابیان و خدا قوت بچه های وزارت نیرو
  • IR ۰۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    4 1
    درود بر مهندس علی اکبر محرابیان ،بعنوان یک مهندس برق با نزدیک نیم قرن سابقه کار وبعنوان یک هموطن ،از ایشان نهایت تشکر و قدر شناسی رو دارم، درچهره ایشان اراده و عزم انجام خدمت به مردم شریف و بزرگ ایران موج میزند، ایشان کار بزرگی انجام داده اند که با همه بی برنامگی های و بی تفاوتی ها ی قبلی،موفق به انجام این خدمت شده اند.
  • IR ۰۶:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    2 4
    با قطعي طولاني مدت برق صنايع! در واقع به قيمت نابودي توليد در كشور نذاشتن صداي مردم كه زير بار گراني و تورم كمر خم كردند دربياد.البته اين صدمه عظيم به فرآيند توليد بعدا صداش در مياد!!!!!
    • IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
      1 2
      فقط حرف زیادی میزنید برای فتنه
  • IR ۱۱:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    3 1
    شیخ بنفش باقطعی برق متوالی قصد به تسلیم وادارکردن به مردم غرب راداشت خداازش نگذرد
  • مرتضی IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
    1 0
    متاسفانه شرایط اقتصادی برای مردم دشوار شده و این موضوع امنیت مردم و حاکمیت را تهدید می¬کند. از طرفی اگر قیمت بنزین و دیگر حاملهای انرژی بالا رود ، مردم متحمل فشار اقتصادی میشوند، اما از سوی دیگر، اگر قیمت گذاری به همین روش کنونی بماند، آسیب و زیان آن برای مردم و کشور بسیار بیشتر است (به دلایل زیر). این منابع متعلق به همه مردم است، پیشنهاد میکنم برای اینکه مردم در صرفه جویی منابع مشارکت بیشتری کنند: 1- دولت صرفه جویی را از بودجه خود و نهادهای حاکمیتی شروع کند. 2- بخشی از درآمد صادراتی آنها با مشارکت بخش خصوصی با قیمت جهانی، مستقیما به مردم برسد و بخشی دیگر بصورت شفاف در بودجه دولتی، صرف رفاه و پیشرفت کشور گردد. به همین خاطر با طرح جدید سهمیه بندی و اصلاح تدریجی و پلکانی شدن قیمت بنزین و دیگر حاملهای انرژی در بازار بهینه‌سازی و خرید و فروش سهمیه توسط مردم موافقم. اگر درست و حساب شده اجرا شود، این نتایج را در پی دارد: 1- کاهش کسری بودجه دولت که منشا اصلی تورم است 2- به کاهش ترافیک خیابانها و آلودگی شدید هوا (چه بسا بخشی از علتهای بحران عظیم خشکسالی هم باشد) و مرگ و میر فراوان ناشی از آن منجر میشود 3-اصلاح قیمت باعث بهینه سازی مصرف انرژی و سرمایه گزاری و اشتغال بیشتر و افزایش سطح دستمزدها می گردد 4- به عدالت اجتماعی بیشتر می¬انجامد که برنامه اصلی رئیس جمهور محترم هم می¬باشد. در صورتی که فقط سهمیه دریافت شده از دولت قابل فروش باشد، میتوان از دلالی هم جلوگیری کرد. در زمینه دیگر حاملهای انرژی و کالاها هم سهمیه قابل مبادله به مردم داده شود . اینکار همچنین باعث اصلاح الگوی مصرف میگردد و مردم نتیجه برنامه ریزی و صرفه جویی را بطور مستقیم دریافت کنند. باید همه به دولت کمک کنیم شرایط و علت این کار را برای مردم توضیح دهد، و این اصلاحات را با کمک کارشناسان با تجربه و یک برنامه جامع به سرانجام برساند، پیش از آنکه دیرتر شود و از روی انفعال و اجبار بخواهد کاری انجام دهد. اگر در این اصلاحات تاخیر کنیم، در اثر به هدر روی منابع و قاچاق، شرکتها، تامین کنندگان و منابع کشور ورشکسته شده و دچار قحطی خواهیم شد. البته در کنار اصلاح و بروز بودن قیمت انرژی و سوخت، بهتر است سیاستهای تکمیلی دیگری مانند کوپن یا کارت مواد غذایی و سهمیه حمل و نقل عمومی و حذف قیمت گذاری دستوری انجام گیرد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس