به گزارش مشرق، بر اساس این دستور روسیه از گروه همکاری بین المللی شورای اروپا در زمینه مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد، توافقنامه همکاری برای پیشگیری و حفاظت در برابر بلایای طبیعی خارج میشود.
علاوه بر این، روسیه دیگر در صندوق حمایت فرهنگی شورای اروپا و رصدخانه سمعی و بصری اروپا حضور نخواهد داشت.
روسیه ۲۶ سال پیش به شورای اروپا پیوست. از سال ۱۹۹۶ تاکنون این کشور توافقنامههای متعددی با این شورا امضا کرده است.
در پی افزایش تنشها میان روسیه و کشورهای اروپایی به دلیل آغاز جنگ در اوکراین، مسکو در ۱۵ مارس روند خروج از شورای اروپا را آغاز کرد.
بیشتر بخوانید:
فنلاند: احتمال گسترش جنگ به اروپا وجود دارد
در میان افزایش فشارها برای سلب عضویت روسیه در شورای اروپا، مسکو در ماه اسفند اعلام کرد که از این شورا خارج میشود
این تصمیم به عضویت ربع قرن روسیه در این شورا پایان میدهد و همچنین به مسکو اجازه میدهد تا در صورت تصمیم مقامات، مجازات اعدام را دوباره اعمال کند.
"روکسیت" اصطلاحا به این معنی است که روسیه دیگر امضاکننده کنوانسیون اروپایی حقوق بشر نخواهد بود و شهروندان این کشور نیز دیگر نمیتوانند در دادگاه اروپایی حقوق بشر درخواستی ارائه کنند.
به گزارش ایرنا، در پی تهاجم روسیه به اوکراین، تنشها میان مسکو و اروپا افزایش یافته است به گونهای که کشورهای اروپایی تحریمهای گستردهای علیه روسیه وضع کرده و روسیه نیز اقدامات متقابل انجام داده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینههای سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.
"ینس استولتنبرگ" دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در مورد تبدیل جنگ اوکراین به نبردی فرسایشی هشدار داده است.