باقری‌کنی: تحریم مصداق بارز نقض حقوق بشر از سوی آمریکاست

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: در کنار یکجانبه‌گرایی دولت سلطه‌گر آمریکا، تحریم از مصداق‌های بارز نقض حقوق بشر از سوی این کشور است.

به گزارش مشرق، علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه بعد از ظهر امروز یکشنبه 12 تیر طی سخنانی در چهارمین همایش بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی با بیان اینکه حقوق بشر یکی از مباحث مهم در دنیای امروز است، گفت: موضوع حقوق بشر و حقوق ملت‌ها یک موضوع چندوجهی است؛ به این معنا که در یک نگاه اولیه موضوع حقوق بشر فقط از یک منظر حقوقی یا یک منظر اجتماعی و یا یک منظر نوعی از سبک زندگی نگاه می‌شود، در حالی که آن چه به نام پدیده حقوق بشر در جهان امروز با آن مواجه هستیم، ترکیبی از حقوق، سیاست، رسانه و سبک زندگی است؛ به عبارت دیگر امروزه حقوق بشر و حقوق انسان در طول دهه‌های گذشته کاهش یافته است.

وی افزود: حقوق بشر در فلسطین که به قیمت از دست دادن جان هزاران نفر در طول ده‌ها سال انجامیده و به قیمت از بین رفتن زیرساخت و جان و مال مردم یمن تمام شده، از نظر غربی‌ها نه تنها نقض حقوق بشر محسوب نمی‌شود بلکه خود آنها با کمک به متجاوزان به فلسطین و یمن، نقش بسزایی در نقض حقوق این ملت‌ها و بلکه در نفی وجودشان و حیاتشان و ساحت زندگی آنها دارند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی به عنوان مبدع و مبتکر مردم‌سالاری دینی در تقابل با نظام سلطه و پرچمدار این معامله است؛ زیرا انسان از منظر اسلام و جمهوری اسلامی، زیرساخت تفکر است و در مکتب ما جان و حیات انسان، معادل با حیات و جان همه انسان‌هاست. اگر یک انسان به ناحق کشته شود به معنای این است که همه انسان‌ها کشته می‌شود. این تفکری است که انقلاب اسلامی و حکمرانی دینی و مردم‌سالاری دینی آن را ارائه می‌دهد. در مقابل تفکر دیگری هم هست که اگر 500 هزار نفر از مردم عراق کشته شوند به خاطر اینکه منافع آمریکا در آن تأمین شود اشکالی ندارد؛ این نظری بود که وزیر خارجه وقت آمریکا مادلین آلبرایت آن را به زبان آورد. همین نشان دهنده تفاوت دو تفکر است و این نوع تفکرات هستند که خودش را به جامعه جهانی به مردم دنیا عرضه کرده و قاعدتاً مردم، تفکری که با سرشت آنها سازگاری دارد و با هویت آنها همخوانی دارد آن را می پذیرند.

باقری‌کنی افزود: اما یک ترفندی که غربی‌ها و یکجانبه‌گرایی آمریکا به آن دامن می‌زند، این است که موضوعات را بر اساس منافع خودش به‌گونه‌ای سامان می‌دهد که در منظر افکار عمومی به آنها جهت داده شود. خیلی از موضوعات همین طوری است که آنها می‌آیند مثلاً مقاومت را ترجمه می‌کنند به تروریسم، برای اینکه یک مقابله افکار عمومی با آن ایجاد کنند، در صورتی که مقاومت یعنی مبارزه با اشغالگری، مبارزه با تجاوزگری، مبارزه برای استقلال و مبارزه برای تعیین سرنوشت و همه این مبارزه‌ها در قالب این تفکر و گفتمان مقاومت شکل می‌گیرد. در تفکر اسلامی مقاومت یک مبارزه مقدس است که ارزش این را دارد که حتی انسان جان خودش را هم بدهد ولی نظام سلطه با سامانه‌های رسانه‌ای و سلطه و سیطره بر نهادهای بین‌المللی این مقاومت را به تروریسم ترجمه می‌کند. در حالی که تروریسم از نظر هر انسان آزادی در جهان محکوم است.

مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: موضوع دیگر تحریم است. تحریم یک‌جانبه در واقعیت یعنی هدف قرار دادن همه انسان‌ها بدون اینکه استثناء قائل شوند و مجازات همه انسان‌ها بدون اینکه هیچ جرمی مرتکب شده باشند. دلیل تحریمی که آمریکایی‌ها علیه ملت‌های مستقل از جمله ایران در طول دهه‌های گذشته و به ویژه در طول یک دهه گذشته اعمال کرده‌اند، مجازات همه مردم بدون استثناء از مرد و کودک و جوان و مسلمان و شیعه و سنی و مسیحی و همه افراد است و همه در معرض تیر تحریم آمریکایی‌ها قرار دارند.

وی افزود: تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه نکته مهمی است که باید به آن توجه کنیم، اما آنها تحریم‌ها را به یک روایت دیگری در منظر جهانی قرار می‌دهند و این وظیفه ماست که واقعیت و سرشت بنیانی این نوع تجاوزگری‌ها که در قالب دو عرصه تحریم و تروریسم اعمال می‌شود را نشان دهیم. تحریم تروریسم دو رکن اساسی حقوق بشر آمریکایی است و اگر این دوره را از آنها بگیریم شاید دیگر آنها نتوانند اینگونه سیطره خودشان را امتداد دهند. در مقابل تفکر انقلاب اسلامی است که مبنای سیاست‌های آن بر اساس صیانت از حقوق انسان‌ها و حقوق بشر و حقوق ملت‌هاست.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: یکی از ترفندهایی که آمریکایی‌ها تقریباً در طول دوران گذشته به ویژه بعد از انقلاب اسلامی علیه ملت‌ها به کار می‌گیرند، این است که با برجسته کردن یک یا دو موضوع در مورد یک نفر و دو نفر، مسأله‌سازی می‌کنند، اینکه چرا یک نفر دستگیر شده و چرا با یک شخصی این طور برخورد شده است. این را با نظریه می‌دهند و آن را به مسأله ملی و منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل و از آن سوء استفاده می‌کنند.

وی افزود: وقتی ملت فلسطین مقاومت و برای حق تعیین سرنوشت خود مبارزه می‌کند که او را تروریست معرفی می‌کند و این ترفندی است که آمریکایی‌ها را و سیاست آنها را امتداد می‌دهد تا سیاست سیطره خود را تداوم دهند؛ غافل از اینکه سیطره و سلطه بر ملت‌ها ناقض حقوق ملت‌هاست و ملت‌ها را متوجه می‌کند.

باقری‌کنی افزود: اینکه مقام معظم رهبری اعلام کردند که قدرت آمریکا در حال افول است، یکی از زیرساخت‌های اساسی آن دقیقاً همین فهم ملت‌ها از نقض حقوق بشر توسط آمریکاست چون آمریکایی‌ها هیچ ارزش و شأنی برای انسان‌ها و حقوق ملت‌ها قائل نیستند و آنچه برای آنها مبنا و شاخص و ملاک است منافع خودشان است، آن هم نه منافع ملت آمریکا بلکه منافع باند قدرت و ثروت که در هیئت حاکمه آمریکا حکمرانی می‌کنند.

وی تأکید کرد: خیلی از سیاست‌های آمریکایی‌ها به ضرر منافع ملت آمریکاست؛ اما باند قدرت و ثروتی که در رأس حکومت هستند اقتضای منافع‌شان این است که از وحشیگری صهیونیست‌ها حمایت کنند و به هزینه ملت آمریکا قطعنامه‌های شورای امنیت علیه رژیم صهیونسیتی را بارها و بارها وتو کنند و در مقابل تجاوز به ملت یمن سکوت یا آن را توجیه کنند و در مقابل جنایت‌های متعدد و مکرر و وحشتناکی که سربازان آمریکایی در عراق و افغانستان انجام دادند سرپوش بگذارند و آنها را به گونه دیگری جلوه دهند که مثلاً آنها آمده‌اند برای استقرار امنیت آزادی یا توسعه در حالی که واقعیت اینطور نیست.

وی ادامه داد: واقعیتی که در افغانستان با آن مواجه هستیم خلاف آن چیزی است که آنها ادعا می‌کردند؛ آمریکا با یک‌جانبه‌گرایی در افغانستان اینطور می‌خواست القا کند که با نظامی‌گری به دنبال توسعه و دموکراسی برای مردم افغانستان است، اما 20 سال حضور و نقش‌آفرینی و فعالیت آمریکایی‌ها و نیروهای هم‌پیمان آنها در افغانستان نزدیک به 50 برابر شدن تولید مواد مخدر در این کشور است و این واقعیتی است که رسانه‌های بین‌المللی اجازه نمی‌دهند به گوش همه مردم جهان برسد تا واقعیت نگاه آمریکایی‌ها به حقوق بشر و حقوق انسان‌ها روشن شود. آنچه واقعیت است این است که بزرگ‌ترین نقض حقوق بشر و سیاست‌زده کردن حقوق بشر از سوی آمریکا صورت می‌گیرد.

وی‌ افزود: برای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران انسان به ما هو انسان موضوعیت دارد و بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، انسان صرف نظر از ملیت، دین، مذهب، نوع زبان و رنگ، موضوع اصلی و محوری حقوق بشر است و بر همین اساس منشور حقوق بشر در نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به مردم این است که مردم یا برادران خواهران ایرانی ما هستند، یا برادران و خواهران ایمانی ما هستند و یا خواهران و برادران انسانی ما. به همین علت است که ما هم از حقوق مردم فلسطین و از حق تعیین سرنوشت آنها حمایت می‌کنیم و این مبنای تفکر انقلاب اسلامی است و این مأموریت و مسئولیتی است که این تمدن در چارچوب مردمسالاری اسلامی متوجه مردم کرده است.

باقری‌کنی ادامه داد: اما در مقابل سرشت زیاده‌خواهی و ماهیت خودبرتربینی آمریکایی‌ها هیچ حد و مرزی برای حکومت‌های مستقل قائل نیست و می‌توان ادعا کرد که امروز در جهان هیچ ملتی نیست که طعم تلخ حقوق بشر آمریکایی را نچشیده باشد. زیر پا گذاشتن حقوق ملت‌های مستقل جزو سیاست‌های آمریکاست. اساس اختلاف مواجهه آمریکا با ایران اسلامی هم همین پایداری از ایران اسلامی در صیانت از حقوق مردم است.

وی تأکید کرد: ایران اسلامی در هیچ زمانی و هیچ موضوعی و هیچ شرایطی کوچک‌ترین تسامحی در قبال حقوق مردم در قبال آمریکا از خود نشان نداده است.

باقری‌کنی همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته‌ای پایبندی خودش را به حقوق انسان‌ها و ملت ایران به وضوح نشان داده و این برای جهانیان ثابت شده است که جمهوری اسلامی ایران بدون هیچ رو دربایستی، کوچک‌ترین خدشه‌ای در قبال ملت خودش نشان نخواهد داد و این بزرگ‌ترین فراسرمایه ایران است.

وی افزود: تجربه 8 سال دفاع مقدس و مقاومت مردم ایران در مقابل تحریم‌ها این را ثابت کرده که در حق خود، پایمردی خواهند داشت و تجربه مقاومت مردم ایران برای حفظ و تثبیت و گسترش استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای این گفتمان را ثابت کرده و این رویکرد یکی از محورهای اساسی مکتب شهید سلیمانی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ادامه داد: یکی از اصول و شاخص‌های مکتب شهید سلیمانی که معیار و مبنای گفتمان مقاومت است، صیانت از حقوق ملت‌هاست. برای همین تفکری که شهید سلیمانی در عرصه منطقه تحت پرچم گفتمان مقاومت ترویج داد این بود که گفتمان مقاومت در هر کشور یک مفهوم مشترک دارد و آن صیانت از حقوق ملت‌هاست و در همان کشور مدافع منافع آن کشور است. این رهیافتی بود که شهید سلیمانی از رهنمودهای امامین انقلاب گرفت.

باقری‌کنی در پایان سخنانش گفت: گفتمان مقاومت صرفاً نفی سلطه نمی‌کند بلکه یک زیرساخت برای یک مردم‌سالاری دینی را ایجاد کرده و حتی زمانی که نظام سلطه از منطقه بیرون برود باز این گفتمان ادامه خواهد داشت.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • احمد IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
    0 0
    پدرجان اگر آمریکا اینگونه هست که هست پس چرا مذاکره می کنید؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس