به گزارش مشرق، علیرضا تقوی نیا تحلیلگر در کانال تلگرامی تفسیرگر نوشت: هفته گذشته وزیر جنگ رژیم صهیونیستی انتشار تصاویر ماهواره ای از حضور چهار کشتی جنگی در دریای سرخ خبر داد و آن را یک تهدید دانست.
شناورهایی که بنی گانتز بدان ها اشاره کرد یک شناور بالگرد بر به نام هنگام و دو کشتی پشتیبانی و یک فریگیت به نام موج بودند .
در خصوص حضور رزمی ایران در دریای بسیار مهم سرخ چند نکته باید ذکر گردد.
۱- دریای سرخ از آبهای بین المللی است و حضور هر کشوری در آن آزاد بوده و در نتیجه کشتی های جنگی ایرانی نیز می توانند طبق حقوق دریاها در آن حاضر باشند .
۲- دریای سرخ از مهم ترین دریاهای دنیاست که مسیر اصلی انتقال کالا و انرژی میان آسیا و تمام اروپاست . همچنین بخش هایی از آفریقا نیز از طریق این دریا با کشورهای آسیایی تجارت می کنند .
۳- به نظر می رسد راهبرد دریایی فعلی جمهوری اسلامی تعقیب و تثبیت منافع ایران در بالای مدار ۱۰ درجه شمالی باشد و در این راستا حضور در دریای سرخ به عنوان مسیر اصلی انتقال کالا و انرژی میان آسیا و اروپا ارزش استراتژیک
بسیار زیادی دارد .
۴- این اقدام ایران نشان میدهد که جمهوری اسلامی قصد دارد توسعه نفوذ آبی خود را فراتر از خلیج فارس و دریای عمان ببرد .
به عبارت دیگر جمهوری اسلامی سیطره خود را بر خلیج فارس و دریای عمان تثبیت شده می بیند و به همین دلیل تلاش دارد با استفاده نیروی دریایی راهبردی ارتش، وضعیتی را که در دریای عمان برای خود ایجاد کرده ، به تدریج به سایر مناطق گسترش دهد .
۵- اصل حضور شناورهای رزمی ارتش در دریای سرخ حاکی از تلاش جمهوری اسلامی برای گذار از یک قدرت منطقه ای به مرحله ای بالاتر که به آن قدرت بزرگ می گویند است .
۶- ماموریت شناورهای رزمی ایرانی در دریای سرخ می تواند مقابله با دزدان دریایی ، رصد و جمع آوری اطلاعات و حمایت از تردد کشتی های تجاری ایرانی و متحدان منطقه ای آن باشد .
۷- بر اساس راهبردهای ژئوپلیتیکی و نظریات استراتژیست های این حوزه از جمله آلفرد ماهان ، حضور در دریاها و تقویت ناوگان جنگی و تجاری عاملی بسیار مهم در راستای تثبیت و افزایش قدرت و کسب ثروت و امنیت کشورها خواهد بود و در نتیجه به نظر می رسد جمهوری اسلامی نیز این مهم را مدنظر قرار داده است.
۸- یمن از جمله کشورهایی است که ساحل مناسبی در دریای سرخ دارد و در صورت تثبیت حاکمیت دولت نجات ملی یمن (وابسته به انصارالله ) در صنعا و بنادری چون الحدیده ، و ایضا با عطف به رابطه راهبردی این دولت و نظام مستقر در تهران ، به نظر می رسد حضور دریایی ایران بیش از پیش در این نقطه آبی اثرگذارتر و دارای اثر راهبردی بلند مدت شود .
۹- اشراف نظامی بر تنگه باب المندب به عنوان نقطه اتصال اقیانوس هند و دریای سرخ برای منافع جمهوری اسلامی و متحدانش اهمیت بسیاری دارد و شناورهای جنگی ایرانی در این خصوص می توانند بازیگری تاثیرگذار باشند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.