به گزارش مشرق، «هادی محمدی» تحلیلگر مسائل منطقه طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: انتخابات جنجالی در عراق و نتایج به شدت دستکاری شده آن برای مهندسی دولتسازی ازسوی امریکا، با صبوری و ذکاوت و اقدامات قانونی، در شرایطی قرار گرفت که اصرار مقتدی صدر برای بخش اعظم و گسترده شیعه در ساختار قدرت، بینتیجه ماند و به استعفای دستهجمعی نمایندگان این جریان از پارلمان منجر شد. تکانههای این ناکامی موجب شد تا موازنه قدرت در پارلمان کاملاً تغییر کند و ابتکار عمل در اختیار چارچوب هماهنگی شیعه قرار گیرد. اولویت چارچوب هماهنگی بر این قرار گرفت که وحدت بیت شیعی را حفظ و مقتدی صدر را به تعامل سازنده در دولتسازی دعوت کند.
مقتدی صدر که از ویژگی شخصیتی خاصی برخوردار است و ارتباطات ویژهای با برخی کشورهای عربی همپیمان رژیم صهیونیستی و امریکا دارد و متکی به نیروهای غیرمنضبط و قانونگریز است، ابتدا با تظاهرات عمومی و سپس با فراخوان برای جلوگیری از انعقاد پارلمان در مسیر انتخاب نخستوزیر پیشنهادی و رئیسجمهور، وارد نقشآفرینی مشکوکی شده است. در حقیقت این رویکرد و اولویت امریکا و متحدان آن است تا از روندهای قانونی در عراق که حذف کاظمی و تغییر در روندهای سیاسی و امنیتی و ساختاری در اولویت آن است و یک شوک جدید به حضور و نفوذ امریکا وارد میکند، جلوگیری نمایند.
این رویکرد از قبل افشا شده بود که با تظاهرات خیابانی و آشوبگری بهعنوان تنها کارت باقیمانده در دست امریکا، امکان اختلال در روندهای قانونی وجود دارد. مقتدی صدر که خود را از پارلمان خارج و حتی در جایگاه معارض برای حکومت جدید تعیین تکلیف مبارزه با فساد و اخراج دیپلماتیک امریکا و اشغالگران میکرد، یکباره تغییر وضعیت داده و نهتنها به دنبال بازگشت غیرقانونی به پارلمان است، بلکه با تکیه بر روشهای غیرقانونی و چماقداری مرسوم طرفدارانش، از تشکیل جلسه پارلمان و روندهای قانونی جلوگیری و تهدید کرده است که این اعتصاب نمایشی و مشکوک ادامه خواهد داشت.
کمترین پیام این رفتار آشوبگرانه این است که حکومت کاظمی در جایگاه خود باقی مانده و سیاستهای امریکایی و صهیونیستی را دنبال کند و مؤسسات قضایی و قانونگذاری را به حاشیه برده و منفعل کرده و با قلدری امتیازگیری نماید. مقتدی صدر و طرفداران وی که در تظاهرات جدید به خیابان آمده و صحن پارلمان را اشغال کردهاند، حمله به منازل رهبران شیعه یا دفاتر حزبی رقیب را مجاز و مباح دانسته و نکته جالبتر اینکه با حضور بعثیها در میان طرفداران وی، از حمایت دختر صدام و رژیم صهیونیستی برخوردار است و دولت کاظمی نیز هیچگونه اقدامی در قبال این رفتار مشکوک و غیرقانونی از خود نشان نمیدهد و امریکا نیز خواستار آزادی تظاهرات بهعنوان یک حق قانونی شده تا غیرمستقیم به مقتدی صدر پیام دهد.
این رخدادها که با واکنشهای گوناگون مواجه و تظاهرات متقابل درحمایت از مؤسسات نظام در عراق را موجب شده، اسب تروای فتنه امریکایی است تا از خسارتهای بیشتر خود در منطقه جلوگیری و زمینه درگیری و نزاع و جنگ در عراق و سپس تجزیه آن را که مسعود بارزانی برای آن آماده میشود، مهیا کند. بدیهی است که این بیثباتی سیاسی و امنیتی و فتنه مشکوک در تنشسازی در درون عراق و محیط پیرامونی، از یک سو باید مدیریت هوشمندسازی را شاهد باشد و از سوی دیگر با قلدری و چماقداری و رفتار خارج قانون یک گروه شناخته شده، با قدرت برخورد شود تا به یک رویه طبیعی در محیط داخلی عراق یا محیط خارجی عراق تبدیل نشود.
نکته قابل تأمل در واکنشهای جاری این است که دختر صدام از اردن پیام داده که همانگونه که پدر مقتدی دوست پدرش صدام بوده، رویکرد مقتدی و اقدامات اخیر او نیز باید در مقابل ایران و گروههای وابسته به ایران، باعث ادامه این دوستی شود. دوستی با صدام و بعثیها در کنار اقدامات اخیر و حمله مجرمانه به احزاب و منازل رهبران سیاسی یا سفارتخانهها، پرونده او را سنگینتر میکند.