به گزارش مشرق، یک سناتور روسی امروز پنجشنبه به خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد که مسکو ممکن است در واکنش به تصمیم لتونی در معرفی روسیه به عنوان «کشوری حامی تروریسم» اقدامات تلافی جویانه ای را انجام دهد.
به گفته سناتور «سرگئی تسکوف» (Sergei Tsekov) این اقدامات ممکن است ابتدا جنبه اقتصادی داشته باشد، به ویژه ممنوعیت ترانزیت کالا از طریق روسیه.
پارلمان لتونی ساعاتی پیش در اقدامی خصمانه و در همنوائی با محور غرب به بهانه درگیری ها در اوکراین، روسیه را «دولت حامی تروریسم» اعلام کرد.
پارلمان این کشور طرحی را تصویب کرد که به موجب آن «روسیه به عنوان دولتی حامی تروریسم به رسمیت شناخته می شود»!
وزارت امور خارجه لتونی نیز در این ارتباط اعلام کرد: قانون اصلاح خواهد شد و به ساکنان لتونی پس از اخذ تابعیت روسیه اجازه اقامت داده نخواهد شد.
این در حالیست که برخی از مقامات کنگره آمریکا پیشتر خواستار اعلام روسیه به عنوان حامی تروریسم شده بودند؛ مسکو در واکنش به بررسی احتمال طرح تعیین روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم از سوی آمریکا، تأکید کرده است که ممکن است روابط دیپلماتیک خود را با واشنگتن قطع کند.
گفتنی است که دولت روسیه پیشتر اعلام کرده بود که صادرات نفت به کشور لِتونی را به صورت کامل قطع کرده است.
به نوشته خبرگزاری روسی اسپوتنیک، شرکت گازپروم روسیه به علت پرداختنکردن بدهی در قالب ارز ملی روسیه (روبل)، صادرات گاز به کشور لتونی را متوقف کرد.
روسیه در مقابله با تحریم های غرب پیش تر اعلام کرده بود که همه کشورهای واردکننده گاز روسیه باید با روبل روسیه تسویهحساب کنند. مسکو پیش از این نیز در اردیبهشت ماه، صادرات گاز به بلغارستان و لهستان را متوقف کرد. کشورهای اروپایی به شدت به واردات گاز روسیه وابسته هستند، اما از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، در حمایت از کی یف و اقدامات تقابلی روسیه، تلاش دارند وابستگی خود به گاز روسیه را کاهش دهند؛ اقدامی که به عقیده کارشناسان و برخی از کشورهای اروپایی بسیار دشوار و زمان بر است.