به گزارش مشرق، شبکه الجزیره به نقل از وزارت امورخارجه قطر اعلام کرد که معاون این وزارت خانه در دیدار با علی باقری کنی همتای ایرانیاش همچنین بر اهمیت پیشرفت به سوی احیای برجام تاکید کرده است.
این سخنان در دیدار «محمد بن عبدالعزیز بن صالح الخلیفی» معاون وزیر امور خارجه قطر در امور منطقهای با «علی باقری کنی» معاون وزیر امور خارجه ایران در امور سیاسی در تهران گفته شده است.
محمد بن عبدالرحمن در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود ابراز امیدواری کرد که تهران و واشنگتن بتوانند بر سر احیای توافق هستهای (برجام) با هم به توافق برسند.
وی اضافه کرد: کشور قطر مشتاقانه منتظر دستیابی به یک توافق هسته ای عادلانه است که نگرانی های همه طرف ها را در نظر بگیرد.
وزیر خارجه قطر اظهار کرد: دستیابی به توافق هسته ای عادلانه به نفع امنیت و ثبات منطقه است.
جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب به وقت تهران تأیید کرد که پاسخ آمریکا درباره توافق هسته ای را از طریق هماهنگ کننده اروپایی دریافت کرده و مشغول بررسی آن است.
پیش از این، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه از دریافت پاسخ دولت آمریکا به نظرات جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل موضوعات باقیمانده در مذاکرات رفع تحریم، از طریق هماهنگکننده اروپایی گفتوگوها طی عصر چهارشنبه (به وقت محلی) خبر داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: بررسی دقیق نظرات طرف آمریکایی آغاز شده و جمهوری اسلامی ایران پس از تکمیل بررسیها، نظرات خود در این رابطه را به هماهنگکننده اعلام خواهد کرد.
به گزارش مشرق، ارسال پاسخ به نظرات ایران بعد از بیش از یک هفته در حالی صورت می گیرد که جمهوری اسلامی ایران نظرات خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع وین اعلام کرده بود.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در توجیه تعلل کشورش برای پاسخ به نظرات ایران مدعی شد: ایران با چندین نظر پاسخ داده است. به این دلیل است که بررسی این نظرات و تعیین یک پاسخ از سوی ما، مدتی زمان برده است. ما با جدیت درحال بررسی این نظرات هستیم.
این مقام آمریکایی در عین حال مدعی شد: میتوانم تضمین دهم که حتی یک روز بیش از زمان لازم برای ارائه پاسخ به اتحادیه اروپا، وقت را از دست ندهیم.
وی ادامه داد تا جایی که امکان دارد به سرعت، اصولی و با دقت درحال آماده سازی یک پاسخ کامل هستیم. این پاسخ، بازخورد ایران را در خود جای می دهد و ما به سرعت آن را ارائه خواهیم کرد.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
در پی پایان یافتن این دور از مذاکرات، مقامات آمریکایی و اتحادیه اروپا ادعا کردند که متن نهایی به همه طرفها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود که این این ادعا از سوی مقام وزارت خارجه ایران رد و اعلام شد که با توجه به ادامه بحثها درباره چند موضوع مهم باقیمانده، هنوز در مرحلهای قرار نداریم که از نهایی شدن متن توافق در وین سخن بگوییم.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز اعلام کرد که توافقی (در مورد مذاکرات هستهای) بدست نیامده است زیرا تا زمانی که در مورد همه مسائل توافق نشود، توافقی وجود نخواهد داشت.
این گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز خود رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.
هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، موانع تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.