مدرسه تابستانی بانوی فرهنگ

مدرسه تابستانه داستان کانون ادبی بانوی فرهنگ با حضور اعضای اصلی و فعال این کانون و جمعی از نویسندگان صبح امروز در سالن مرحومه صفارزاده افتتاح و آغاز به کار کرد.

به گزارش مشرق، مدرسه تابستانه داستان کانون ادبی بانوی فرهنگ با حضور اعضای اصلی و فعال این کانون و جمعی از نویسندگان صبح امروز در سالن مرحومه صفارزاده افتتاح و آغاز به کار کرد.

این مدرسه تابستانه چهاربخش دارد که در دو روز ۹ و ۱۰ شهریور ماه برگزار می شود.

«طرحواره در داستان» ابداعی از کانون بانوی فرهنگ

اولین کلاس این مدرسه تابستانه، طرحواره در داستان که  موضوع جدید و سرفصل نویی در حوزه آموزش داستان نویسی است و توسط کانون ادبی بانوی فرهنگ ابداع شده است با تدریس دکتر ذکی پور متخصص روانشناسی سلامت و مدرس دانشگاه و تسهیل گری معصومه امیرزاده و هدف قوام بخشیدن به داستان،  برگزار شد.

معصومه امیرزاده نویسنده، مسئول آموزش کانون بانوی فرهنگ و تسهیل گر کلاس طرحواره در داستان با بیان اینکه طرحواره ها محصول آموزه های سال های اولیه زندگی هستند و شکل می گیرند، به حرکت خود ادامه می دهند و خود را بر تجربیات بعدی زندگی تحمیل می کنند، گفت: طرحواره ها دانش ما از خود و جهان هستند و به ما می گویند در جهان چگونه هستیم و جهان چگونه است.

وی افزود: در کلاس طرحواره در داستان، خودِ ما موضوع طرحواره نیستیم، بلکه شخصیتِ داستانی موضوعِ طرحواره ما می باشد و قصد داریم در خَلق شخصیت در داستان از این طرحواره ها استفاده کنیم.

«طرحواره در داستان» ابداعی از کانون بانوی فرهنگ

امیرزاده به روابط علی و معلولی در داستان اشاره کرد و گفت: طرحواره ها به ما کمک می کنند تا روابط علی و معلولی منطقی تری در داستان بچینیم.

چیستی داستان دینی با تدریس احمد شاکری، نویسنده، منتقد ادبی و سردبیر فصلنامه قلم دومین کلاس از این مدرسه تابستانه بود.

شاکری با بیان اینکه مرجع بسیاری از جریان بندی ها و تقسیم بندی ها به داستان دینی باز می گردد، روی آوردن نویسندگان به این نوع داستان را از نتایج پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: مقصود از داستان دینی، مطلق داستان دینی،  داستان های منتسب یا هم سو و هم جهت با هر دینی نیست‌.

این منتقد ادبی، فاعل(نویسنده) را از معیارهای ادبیات داستانی دینی خواند و افزود: نویسنده دینی قبل از آنکه نویسنده باشد در مراتبی اعم از تجربه، اندیشه، عاطفه و اخلاقیات دین دار و دادای تجربه دینی است.

به گفته وی، نویسنده ادبیات داستان دینی، متعبد، انقلابی و تحول خواه، دارای درک زیبایی شناسانه دینی و واجد معرفت دینی است.

«طرحواره در داستان» ابداعی از کانون بانوی فرهنگ

شاکری با اشاره به تنوع مسئله مندان به داستان دینی بیان کرد: نویسندگان، منتقدان، مدرسان داستان، پژوهش گران، ناشران، مدیران و موزعین از مسئله مندان به داستان دینی می باشند.

وی در پایان علت فاعلی، علت مادی، علت غایی و علت صوری را علل اربعه در ماهیت داستان دینی دانست و گفت: کمیت و کیفیت مولفه ها و ارکان دینی در یک داستان می تواند مراتب متعددی را برای داستان ها رقم بزند.

«طرحواره در داستان» ابداعی از کانون بانوی فرهنگ

گفتنی است اولین روز مدرسه تابستانه بانوی فرهنگ با محفل نقد کتاب " شمرون کناردون" داستانی از زندگی جهادگر آسمانی امیرمحمد اژدری نوشته ساراعرفانی به پایان رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس