کد خبر 1415489
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۴
دریای خزر

در تازه‌ترین تحول، مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار یک گزارش تحلیلی تازه، علامت سؤال بزرگی را درباره این طرح مطرح کرده و می‌گوید: این طرح برای اجرا دست‌کم ۱۴میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

به گزارش مشرق، سال‌هاست که رؤیای اتصال آب‌های شمال و جنوب ایران، در قالب یک کانال آبی به طول ۲هزار کیلومتر مطرح است، کامل‌ترین مطالعه درباره اتصال دریای خزر در شمال به آب‌های جنوب ایران را وزارت جهادکشاورزی در سال۱۳۷۶ انجام داده، طرحی ۲۵ساله که همچنان روی کاغذ مانده است. در تازه‌ترین تحول، مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار یک گزارش تحلیلی تازه، علامت سؤال بزرگی را درباره این طرح مطرح کرده و می‌گوید: این طرح برای اجرا دست‌کم ۱۴میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

به نوشته کارشناسان بازوی پژوهشی مجلس، کانال موسوم به ایران‌رود، به‌دلیل ظرفیت شناورهای عبوری، برای ترابری نفتی یا کشتیرانی کانتینری کارایی چندانی نخواهد داشت، ایرادی اساسی که توجیه اقتصادی نهایی طرح را با تردید مواجه می‌سازد. از سوی دیگر، نحوه تامین اعتبار هنگفت، برای اجرای این طرح، با توجه به وضع فعلی اقتصاد ایران و افق پیش رو در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. ضمن اینکه باید توجه داشت پیامدهای زیست‌محیطی از دیگر موانع مهم بر سر راه اجرای طرح یادشده است.

بازوی تحقیقاتی مجلس می‌افزاید: در این طرح باید چالش‌های ژئوپلیتیک، ازجمله تقسیم کشور به ۲بخش شرقی و غربی، احتمال ایجاد وابستگی اعتباری و فناوری به خارج و همچنین احتمال ایجاد برخی چالش‌ها با همسایگان مورد توجه قرار گیرد. ضمن اینکه تأمین آب کانال یادشده از محل آب‌های سرزمینی و شیرین‌سازی آب دریا بسیار چالشی و محل تردید است.

عبور کانال از مسیر شرقی

یکی از چالش‌های اتصال آب‌های جنوب و شمال ایران به تعیین مسیر انتقال مربوط می‌شود که مسیر غربی دارای طول کوتاه‌تر است اما ارتفاعات البرز و زاگرس در مسیر قرار دارد درحالی‌که مسیر شرقی دارای طول بیشتری است اما ارتفاعات کمتر از مسیر غربی را شامل می‌شود و به همین دلیل گزینه پیشنهادی مسیر شرقی است که از جنوب شرق دریای خزر در استان مازندران شروع شده و پس از گذر از ارتفاعات البرز و سپس کویرهای شرقی ایران در استان هرمزگان به دریای عمان متصل خواهد شد. طول این مسیر ۲هزار کیلومتر و با عرض کف ۳۱و عرض فوقانی ۵۸متر خواهد بود و حداقل عمق هم ۴.۵متر پیشنهاد شده است که حجم آب مورد نیاز ۵۰۰میلیون مترمکعب و حداکثر ظرفیت شناور عبوری ۵هزار تن خواهد بود.

فرصت طلایی یا تهدید ملی؟

مدافعان طرح اتصال آب‌های شمال و جنوب از آن به‌عنوان یک فرصت طلایی برای چالش آب در ایران مرکزی و استان‌های درگیر تنش آبی یاد می‌کنند اما پیشنهاد شده کسری آب ناشی از تبخیر در مسیر انتقال از محل آب‌های سطحی، سیلاب‌ها، دریای خزر و دریای عمان و حتی منابع آبی عمیق تامین شود. افزون بر این، طبق محاسبات مرکز پژوهش‌ها، اجرای این طرح ۱۴میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و در بهترین حالت ۱۵سال اجرای آن طول خواهد کشید. استدلال دیگر موافقان هم ایجاد یک مزیت نسبی برای ایران در مسیر تجارت بین‌الملل از طریق حمل‌ونقل دریایی است به‌ویژه اینکه در حاشیه دریای خزر ۳کشور آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان دسترسی به دریای آزاد ندارند و اگر ‌آب‌های جنوب و شمال به هم وصل شود، یک دریچه جدید به روی کشور گشوده خواهد شد و می‌تواند از این محل درآمد ارزی هم داشته باشد.

مرکز پژوهش‌های مجلس توجیه اقتصادی طرح را با ابهام مواجه می‌سازد و می‌گوید: ظرفیت شناورهای عبوری نیز به ابعاد کانال وابسته است که این کار به‌شدت هزینه‌های اجرای طرح را افزایش می‌دهد زیرا حداکثر عمق آبخور شناورهای عبوری یکی از محدودیت‌های جدی به شمار می‌رود. علاوه بر هزینه بسیار بالای اجرای طرح و احتمال رخداد برخی چالش‌های اجتماعی نمی‌توان آثار مخرب زیست‌محیطی ازجمله انتقال آلودگی‌ها، تغییرات ناخواسته در اکولوژی مبدأ، مسیر و مقصد و همچنین احتمال آثار منفی بر سفره‌های آب زیرزمینی را دست‌کم گرفت.

بازوی تحقیقاتی مجلس اذعان می‌کند: به‌دلیل محدودیت ظرفیت شناورهای عبوری به میزان حداکثر ۵هزار تن این کانال آبی احتمالی کارایی چندانی برای ترابری نفتی نخواهد داشت به‌ویژه اینکه مبنای حمل‌ونقل دریایی در دنیای امروز بر کشتیرانی کانتینری قرار دارد و با توجه به حداکثر ظرفیت شناور طرح، این آبراهه برای حمل‌ونقل‌های بزرگ مقیاس قابل استفاده نیست و جذب بار را از کشورهای هدف در مقیاس بزرگ به همراه ندارد و توجیه اقتصادی طرح را با مشکل مواجه خواهد کرد.

مسیر آبی برای خودمان

طبق این گزارش هرچند ایجاد یک آبراهه بین شمال و جنوب ایران برای حمل‌ونقل‌های داخلی قابل بهره‌برداری است، اما نکته این است که هم‌اکنون برای حمل‌ونقل‌های داخلی، زیرساخت‌های متنوع ریلی و جاده‌ای در کشور وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌های کلانی هم انجام شده و ایجاد یک آبراهه با هزینه ۱۴میلیارد دلاری توجیه ندارد ورؤیای توسعه گردشگری در مسیر آبراهه با توجه به مسیر منتخب و عبور آن از مناطق فاقد جمعیت محل تردید است.

از کجا پول بیاوریم؟

مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید می‌کند: نحوه تأمین اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح به میزان ۱۴میلیارد دلار بدون شک بزرگ‌ترین چالش اقتصادی آن خواهد بود. وضع فعلی اقتصاد و افق آن، چالش‌های بین‌المللی اقتصادی و تعدد طرح‌های نیمه‌تمام در کشور، تأمین اعتبارات لازم را با ابهام مواجه می‌سازد، ضمن اینکه به‌دلیل محدودیت انتقال شناورها هم بازده اقتصادی و برگشت سرمایه هم جای سؤال جدی است. افزون بر این چالش‌های بین‌المللی اقتصادی علیه ایران علاوه بر اینکه حضور سرمایه‌گذاران بین‌المللی را با مشکل مواجه می‌سازد، ممکن است در روند انتقال فناوری و تجهیزات مورد نیاز نیز مشکل‌ساز شود. این نهاد تحقیقاتی وابسته به مجلس هشدار می‌دهد: از آنجا که آبراه مذکور از مناطق کم‌آب می‌گذرد، امکان تأمین آب آن از آب‌های سرزمینی محل تردید است و با توجه به مصارف موجود، خشکسالی و تغییرات اقلیم، بسیار بعید است که آبی برای تأمین آب آبراه موجود باشد.

افزون بر این تامین آب ژرف هم‌اکنون در کشور به‌عنوان یک موضوع چالشی مطرح است و دارای عدم‌قطعیت‌های بسیار بوده و حجم و کیفیت آن نیز بسیار نامشخص است.

طبق این گزارش، نه‌تنها درحال حاضر به هیچ عنوان به منابع آب سطحی و ژرف به‌عنوان منبعی برای تأمین آب آبراه نمی‌توان نگریست، بلکه تأمین آب آبراه با استفاده از شیرین‌سازی آب دریای خزر یا دریای عمان با توجه به هزینه‌های بالای شیرین‌سازی و حجم بالای آب مورد نیاز از نظر اقتصادی به‌صرفه نبوده و چالش‌های فنی و زیست‌محیطی را به همراه دارد.

منبع: روزنامه همشهری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 177
  • در انتظار بررسی: 8
  • غیر قابل انتشار: 16
  • MD ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    تحقیقات استراتژیک نشان میدهد که این طرح زیر زمین و به صورت کانال زیرزمین و از طریق انتقال آب به صورت کانالهای زیر زمینی انجام شود بهتر است و اگر روی زمین و به صورت کانال رو باز اجرا شود بسیار کشور را از نظر امنیت مقابله نظامی ضعیف و آسیب پذیر مینماید، چرا که کشور به دو قسمت مجزا تقسیم میشود که این دو قسمت باید به وسیله پلهای متعدد با یکدیگر ارتباط داشته باشند، لذا در مواقع بحران مانند سیل و زلزله که این پلها آسیب ببینند ارتباط دو قسمت با مشکل روبرو خواهد شد. از طرفی در مواقع جنگ نیز دشمن به راحتی میتواند پلها را از بین برده و ارتباط دو منطقه را قطع کرده و در عمل کشور را به دو قسمت تقسیم کند و مانع کمک رسانی و نقل و انتقال بشود. ما در جنگهایی که در خوزستان داشتیم دیدیم که کمک رسانی به نیروهای آن طرف رودخانه سخت است، حتی برای ایجاد یک سرپل کوچک برای عبور نیروها تلفات زیادی داده ایم. اجرای این طرح در یک زمان امن و صلح که هیچ تهدیدی در آن تصور نشود بسیار عالیست و باعث تغییر مثبت زیست محیطی میشود ولی اکنون که کل دنیا دشمن ماست و هرلحظه امکان تهدید وجود دارد اصلا طرح خوبی به نظر نمی آید با توجه به اینکه هزینه بسیار بالایی دارد.
    • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      44 4
      آفرین چه تحلیل بخردانه ای
    • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      27 3
      نباید کشور را پاره پاره کرد نظریه آنتروپی می گوید به وجود آوردن یک یک مجوعه منظم به وسیله انسان در طبیعت ، باعث به وجود آمدن بی نظمی بزرگ در طبیعت می شود مثل سد سازی در سرچشمه های دریاچه ارومیه که باعث خشکاندن آن شد یا سد سازی ترکیه که باعث گرد و غبارهای زیر دست شد همین آوردن آب در دل کویر البته با کانال باز ،هم مخاطرات نظامی و امنیتی دارد و هم مخاطرات محط زیستی پس بهتر آن است که با کمک لوله های انتقال آب این پروژه کلید بخورد مثل کشور ترکمنستان که آب دریاچه خزر را تا عمق کشور خود انتقال داده است
    • IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      11 3
      البته این پروژه خوب به صورت ترکیبی یعنی هم روباز و هم با لوله ، می تواند اجرا شودچون حق ملت ایران هست که از این آب استفاده کنند همان طور که ترکمنستان استفاده می کند
    • IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      48 12
      تا وقتی میشه پولا رو بالا کشید و خورد چرا سرمایه گذاری؟؟
    • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      6 3
      هزینه بالائی دارد ولی باید همون ۲۵ سال قبل شروع میشد ولی به صورت کارشناسی،چون تنها راه مقابله با وضعیت کنونی همین موضوع هستش،اگه کشور دچار بحران کم آبی بشه از صدتا جنگ بدتر خواهد بود و در ضمن کشورهای دیگه خیلی راحت تر می تونن اعمال نفوذ کنن،خود بی آبی احتمال جنگ های داخلی رو بیشتر می کنه و در ضمن تاثیرات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی به خاطر از بین رفتن پی در پی مشاغل رو نمی تونیم کنترل کنیم
    • IR ۱۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      6 3
      ِآی کیو یه چیز هست بهش میگن تونل زیر آب هم اجرا میشه به هر تعداد و عمق و طول آشکارو پنهان
    • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      23 4
      اول اینکه هزینه اش مسلما خیلی بیشتر از ۱۴ میلیارد دلار میشه.شاید از ۱۴۰ میلیارد هم بیشتر باشه.دوم اینکه اینها یک بزرگراه تهران شمال را بعد این همه سال نتونستن بسازن حالا همچین پروژه ای را می تونن؟! سوم اینکه از لحاظ زیست محیطی و خطرات سیاسی کار احمقانه‌ای است
    • کلیم IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      39 5
      حالا که دارین رود میزنین فقط این وسط فرصت کردین کارت ملی منو بدین
    • DE ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      13 6
      در تازه‌ترین تحول، مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار یک گزارش تحلیلی تازه، علامت سؤال بزرگی را درباره این طرح مطرح کرده و می‌گوید: این طرح برای اجرا دست‌کم ۱۴میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد// که جهانگیری 18000000000 هیجده میلیارد دلار آنرا اشتعال زد منظور به کار اشتغال زد و 65 تن طلا را هم روش . خب : که چی؟ هیچی هویجوری .چون این طرح اگر کشتیرانی شود سالانه میلیاردها دلار برای ایران استفاده دارد و تمام همسایگان شمالی ما را وابسته به این خطوط کشتیرانی خواهد کرد. لذا از همین حالا دشمنان ایران و منافقین و. غربگداها ...دست بکار میشوند و در کنار ایران هراسی کانال هراسی را هم میگذارند جزو دستوراتشون. اگر دیدید جیغ بنفش نوکران و جاسوسان و بی بی 30 و بی بی خل و بی بی چل و صدای عرو بوق رژیم آپارتاید و سگ فرزندهای حیوان پرست ...و انجمن حکایت!! حیوانات ....درآمد شک نکنید کارتان درست است . مثلا اگر بطور طبیعی این دو رودخانه و کانال از اول بودند ایران به چهار قسمت تعطیل شده بود منظور به 4 قسمت تبدیل شده بود.؟؟؟؟ حرفا میزنی ها ؟؟ ایرانِِ زمان جنگِ دست خالی را با ایران اکنون مقایسه کردن خطا یا خیانت است. یکی از علت هاییکه دشمن جرات حمله به ایران را ندارد از ترس تنگه هرمز است و با حفر این کانالها اگر کشتیرانی و باربری باشد کشور در مقابل بسیاری از تجاوزات دشمن مصون است .اگر جنگ باشد و ایران ضعیف باشد در همه جاده ها تونل و گردنه وجود دارد که با انفجار آنها ارتباطات ما قطع شود. در صورتیکه پلی که خراب شود را در عرض چند ساعت با پلهای بارجی جایگزین میکنند.
    • علی IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      7 1
      سلام طرح ومطالاعات برای دهه 50 می باشد برای عبور و مرورمی توان زیر گذر ساخت واز پل استفاده نکرد
    • ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      0 0
      احسنت فلیپ تاورنیه در کتاب برتری در هنگام بحران به مسایلی که شما گفتید اشاره کرده است
    • IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      3 2
      12:24 در مورد 140 میلیارد موافقم اما ازاد راه تهران شمال را 300 کیلومتر متروی تهران که حاج باقر 10 ساله کشید را هم ببین تونل کندوان که احمدی نژاد دو ساله کشید پل قوسی کارون 4 - سد عظیم کرخه ( فارغ از حرفهایی که هست ) جاده رویایی توسکستان اتوبان خرم اباد پل زال راه اهن بافق بندرعباس - مشهد بافق - مشهد سرخس - رشت انزالی با صد ها پل و تونل بزرگ و پیچیده مهندسی - برج میلاد و صدها پروژه مهندسی قابل ذکر و تراز جهانی دیگر و اخیرااااااا پروژه غدیر
    • IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      6 1
      من نمی دونم این چیز ها را ، ولی فکر برای چند دل سال رئیس جمهور ها از‌ یزد و سمنان و رفسنجان بودند و صنایع زیادی را آنجا متمرکز کردند و‌بیکاری در این استان کم است و‌حالا نقشه کشیدن برای آب .
    • IR ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      3 1
      کانال آبی برای کشتیرانی؟!!!!!!!!! خاک بر سر چنین طرحی
    • IR ۱۹:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      1 4
      در رابطه با پل میتوان مثلاً درفواصلی صد کیلومتر را به زیرزمین برد مثلاً هرسیصد کیلومتر یک صدکیلومتر ..بنظر من باید به راههای خلاقانه فکر کرد
    • ۷۷۷۷ IR ۲۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 0
      نظرت ۱۰۰٪منطقی وکاملا صحیحه و ب همه ی نکات و اشتباه ها اشاره کردید .
    • شیرازm IR ۲۱:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 1
      هرساای چندکیلومترش درست کنن همش یجاکه ساخته نمیشه 14میلیاردیکجا بخواد.باسالی 1میلیارددلارمیشه پیش رفت
    • IR ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      6 1
      تا جایی که من میدونم سطح آب خزر 27 متر پایین تر از سطح آبهای آزاد دنیا مانند خلیج فارسه . حالا اگه ایندو بهم وصل بشن و آب خزر 27 متر بالا بیاد بخشهای عطیمی از استانهای ساحلی زیر آب میرن ....
    • IR ۰۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
      0 3
      کل دنیا رو میشه تعریف کنید؟ از کی تا حالا آمریکا و رژیم اشغالگر فلسطین و چندتا توله اروپایی شدن کل دنیا؟
    • GB ۰۲:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
      0 2
      این کانال باید با انفجار هسته ای و تونل کشتی رو در البرز و یک سد هیدرولیک ساخته بشه
    • CA ۰۲:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
      1 1
      مساله تبخیر هم هست برای همین در گذشته آب رو زیر زمین ذخیره میکردند و با قنات به محل مصرف اتصال میدادن. بالابردن بهره وری مصارف آبی که بزرگش کشاورزی هست و استفاده از روشهای بهتر در ذخیره آب که تبخیر کمتری از سد و دریاچه دارند میتونه مشکل آب رو تا حد زیادی حل کنه. آب کم هست ولی اگه درست مصرف بشه به اندازه هست. در مورد مقاوم بودن از نظر امنیت آب و غذا این ضد ضربه خواهد بود چون در همه جا پخش هست.
    • مهدی IR ۰۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
      2 1
      این طرحها حتی پیشنهاد دادنش هم نادانسته و خائنانه است. چشم بسته خودشون رو با آبراهه های کشورهای اروپایی با آنهمه آب و دریاها و اقیانوسها مقایسه میکنند. آخه آب ژرف رو بکشی بریزی توی کانال؟؟ با چه عقلی؟
    • IR ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
      1 0
      هدف گسترش حمل و نقل آبی است بنابراین کانال زیر زمینی معنی ندارد
    • IR ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
      2 0
      عجب تحلیلی مثلا صبح میرم شوش یهو ناو امریکا قارقار از کنارم رد میشه بعد مهمترش اینه که ما خودمون سوانح رانندگیمون زیاده اگه این کار رو بکنن سوانح کانالیم اضافه میشه
  • IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    12 3
    کانال لازم نیست باید کویر را پر آب کرد و در جاهایی که لازم است از کانال استفاده کرد. ضمنا به دلیل هم سطح نبودن دریاها باید از بالابر آبی استفاده شود.
    • IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      20 3
      از نظر فنی خزر 27 متر پایینتر از سطح دریاست اگر به ابهای ازاد وصل بشه تمام شهرهای ساحلی ایران و دیگر کشورها تا ارتفاع صفر زیر اب میرود مثل تنکابن بابل بابلسر جویبار اق قلا بندر ترکمن بندر گز استارا استانه اشرفیه بندر انزلی رودسر لنگرود دوما فلات ایران بیش از 1500 متر ارتفاع دارد یعنی باید کانالی ( چاه ویلی ) به این ارتفاع و عرض مثلا 100 متر و طول بیش از 1500 کیلومتر حفر شود و کشتی ها از درون چنین تونل روباز وحشتناکی عبور کنند سوما اگر مررررردم ایران تحت تاثیر بیبیسی و اینتر اشغال غربگرا سرکار نیاورند و سالی 18 میلیارد دلار جهانگیری هاپولی نشود هزینه اش قابل احصا میباشد همین امروز گفته شد با طرح هوشمندی نان مشخص شده روزانه معادل 17 میلیون قرص نان بربری ارد گم میشود
    • SK ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      5 2
      این کار اصلا درست نیست نوشته بود از اتفاق های اخرالزمان این که اقلیم شمال رو نابود میکنند حالا میفهمم که درسته اونجا دریاچه هست دریا نیست که ...
    • DE ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      7 4
      اتصال خزر به خلیج‌فارس چقدرآب می‌خورد؟// بابا بناست آب برسونه نه آب بخوره .عجب ؟ رشته و تحصیلات و تخصص من ساهاست کلا کانال است شبانه روز از این کانال میزنم اون کانال از اون کانال میزنم این کانال ببینم چه مطلبی میتونم پیدا کنم که خودم را مطرح کنم و یه چرت و پرتی بنویسم که دیگران هنگ کنند. الان درنقشه بالا خوب دقت کنید دوتا کانال یکیوشون از شمال به جنوب کشیده شده اون یکی از جنوب به شمال یعنی هرچی آب از شمال میاد جنوب را اون کانال دیگه باز میبره شمال .آخرش یعنی هیچی /تازه با دقت به کانال ها پیذاست اون خط سفید در کانال آب شورابه هست و اونکه خط آبیِ آب شیرین کنار هم میرن اونوقت با این کانال میخواند ما را به جون هم بیندازند یه طرف کانال فقط آب شور دارند و طرف دیگه آب شیرین بعد دعواشون میشه . والا این نقشه استعماره میخوان جنگ درست کنند برجام را امضاء کنید تا هم سیب و گلابی بیاد هم آب آشامیدنی ـ تازه ابرها هم زیر پا خودشون را نگاه میکنند و میبارند چون برجام امضا شده دیگه کانال نمیخواد .زدن کانال فقط برای استخدام و گرفتن زمین و شغل و مقام و سکه و ارز و حقوق نجومی و فرصت های لاکچری ... خوبه نه برای آب. به جان جان کریه راس میگم /
  • سید IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    17 9
    تاریخ نشان داده است که آبراهه هایی که دریاها را به هم وصل کنند چه طبیعی باشند و چه احداثی، اختیارش توسط دولت های استعمارگر و به کمک سازمان های تحت نفوذشان از دست دولت محلی گرفته می شود و با وضع قوانین یک طرفه ولو به قیمت لشکر کشی، کفالت آن را در اختیار خود در می آورند! مانند آبراهه های پاناما، سوئز، بسفر، داردانل، مالاکا و جبل الطارق! بنابراین به فرض اقتصادی بودن و تأمین هزینه و درنظر نگرفتن مشکلات فراوان زیست محیطی و قطع ارتباط آزاد دو سوی این مسیر آبی، باز هم به بهانه تجارت و کشتیرانی آزاد به دست خود پای دشمنان تاریخی کشورمان به حریم مرزهایمان باز خواهد شد!
  • IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    17 6
    اگر خود دشت های کویری از آب پر شوند باعث بارش باران در منطقه و تغییر آب و هوا خواهند شد و این مسئله باعث افزایش توریست هم می شود
    • IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      10 1
      خخخخخخخخخخ پس چرا امارارت و قطر که توسط دریا احاطه شده اند خبری از سر سبزی نیس؟ طول جغرافيايي، ارتفاع و عرض جغرافيايي مناسب نباشند بارانی اتفاق نمیفتد
    • IR ۱۸:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      3 4
      هوای امارات با دشت کویر فرق دارد. کنار دشت کویر کوه های چهاهزارمتری هست که باعث باران وبرف هستند
  • IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    11 11
    این کار باعث اتصال اروپای شمالی به آسیای جنوبی می شود و برای ایران منفعت بسیاری به همراه خواهد داشت. البته روسیه هم باید مسیر خزر تا دریای بالتیک را لایروبی و آماده کند.
  • IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    39 5
    "از کجا پول بیاوریم؟" اگرآقایون کمتر بدزدند پولش جور می شود.
    • IR ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      11 0
      به خدا اگه به همون رانت خواران درخواست شراکت بدین شب به صبح نکشیده پولش جور میشه
    • GB ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      10 0
      نه تنها آقایون الآن میدزدن. وقتی احداث شد یکی شون صاحبش میشه.
    • IR ۱۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      0 4
      بخش خصوصی ایران ،سرمایه گذاران داخلی ، تبادل گاز وایجادسرمایه ، میتوان گفت احتمالا طوفان نوحی اگر اتفاق بیفتد اوضاع خراب میشود ! این آب میتواند به همسایگان هم کانال زد وفروخت ! کمی هم به پولی که همسایگان می‌توانند بپردازند میتوان برای قطب کشاورزی شدن ،،مرتع افزایی و دامداری دردشتهای سرسبز هم فکرکرد . حتما باید نفت رد کرد ! این طرح میتواند چندبعدی باشد الان حوصله فکرکردن ندارم
  • k IR ۰۹:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    23 3
    از پول اختلاص ها هزینشو به راحتی پرداخت کنن
  • IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    11 12
    ایران سال هاست از تکمیل راه آهن رشت آستارا طرفه می رود. آذربایجان بخواهد به دریا وصل شود مسیر گرجستان ترکیه را انتخاب می کند. قزاقستان و ترکمنستان هم از آن مسیر استفاده می کنند. ایران مزیت ژئوپلتیکی خود را از دست داده و می دهد و با این پروژه ها این مزیت احیا نمی شود.
  • IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    20 5
    رقم فولاد مبارکه تقریبا در همین حده
    • علی IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      9 5
      فولاد مبارکه ۳.۳۰۰ میلیارد دلاره که کمه.البته اگر روحانی چوب بستنی سفارش نمیداد یا چوب بیسبال،میتونیت کلی طرح و پروژه اجرا کنه.ولله همین پروژه هایی که تو این دولتن اگر رییسی ۸ سالپیش اومده بود الان حدود یک تریلیون دلار پروژه بهره برداری رسیده بود...
    • IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      3 3
      داداش سواد نداری چرا خودتو اذیت میکنی فولاد مبارکه که البته به ان معنی دزدیدن یکجا هم نیست و کلی حرف در ان هست معادل 3 میلیارد دلاره برابر اختلاس مه افرید که اعدام شد و بیش از 90 درصدش برگشت و خاوری هم با شندر غاز رشوه بدنام و فراری شد
    • IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      3 5
      بی سواد فولاد مبارکه ۳ میلیارد دلار تخلف اداری داره نه اختلاس!
  • محسن IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    13 4
    طرح های تخیلی و توهمی و حیف اموال و سرمایه های کشور
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    20 5
    با 14 میلیارد دلار میشه 14 خط راه آهن کشید تا خزر به خلیج فارس وصل شود ...عقل هم چیز خوبی است
    • IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      11 0
      احسنت. من موندم یه عده چه جوری با احساسات یه طرح های خیالی می سازند. مثلا این طرح به شدت موجب مصرف آب می شود نه اینکه آب مناطق کویری را تامین کنه. با این طول مسافت و هزینه ها. یعنی هزار تا ایراد داره.
    • ... IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      10 0
      از طرحهای محال اندر محال است. ولی برای یک عده که مطالعات طرح را انجام بدهند نون خوبی داشته. مثل همون بودجه ای که زمان احمدی نژاد گرفتند برای ساختن هواپیماهای پهن پیکر. !!!!!
    • IR ۱۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      1 5
      حالا وقتی آب هست (اقیانوس هند) چرا مصرف زیاد مردم را چیز بدی می دونی ....نوش جونشون ....مگه دارن مال تو رو میخورن .....بعضی ها چرا مثل قابیل میخوان با بیل بزنن تو سر یکی دیگه ....
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    25 40
    هر چه ارباب پوتین امر بفرمایند نوکران سینه چاک انجام خواهند داد تا نظر ارباب روسیه چه باشد ولو به قیمت نابودی ایران و استانهای مسیر این آبراه احمقانه
    • آریو سوئد IR ۱۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      18 9
      سیاست خارجی و فعالیتهای اقتصادی، عمرانی و دفاعی ما نه تابع روسیه و چین است ونه تابع امریکا و انگلیس و مجموعه غرب. ما تا زمانی با کشوری مراوده و دوستی داریم که به منافع ما و استقلال ما احترام بگذاره. هر کشوری که ما را تهدید بکنه ما با اون و وایستگان داخلی اون مقابله خواهیم . لذا نوکران داخلی دشمنان ما از امریکا گرفته تا صهیونیسم، ال سعود ووو خوب گوش کنند. کاری نکنید که پشیمان شوید. ما آماده ایم که شما را برای همیشه ساکت کنیم.
    • IR ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      1 2
      یانکی نوکر زاده نوکر صفت
    • IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 3
      زمانی که هاشمی رفسنجانی این طرح رو داد پوتین هنوز طفلی نو پا بود
    • IR ۰۲:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
      0 2
      تا یه مشت آدم عقده‌ای و وطن فروش و جیره خور وغربگداهایی امثال شما ها هست دیگه لازم به دشمن نیست
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    12 4
    انتقال آب خلیج فارس برای مصارف صنعتی مناطق جنوبی و مرکزی از اوجب واجباته
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    10 0
    برای تأمین منابع مالی راه حل زیاده از جمله جذب سرمایه گذاران چینی و روسی و... که به منافع زیادی میرسن ولی به نظر میرسه بزرگترین مشکل تغییرات زیست محیطی و تاثیرش در دریای خزر باشه که نمیشه جلوشو گرفت
  • IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    12 5
    جلو سه چهارتا فساد مالی مشابه فولاد مبارکه و خاوری توی این 15سال گرفته بشه منابع مالیسم حل میشه
    • IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      10 0
      بعد انگلها و انگلزاده ها از کجا خرج و برج زندگیشونو تو ممالک غریب تامین کنن طفلکیا؟؟؟دلت میاد حیوونیا هر کدومشون فقط سالی یکی دو میلیارد دلار مگه بیشتر اختلاس میکنن؟؟؟بعد پول کاباره کازینو دانسینگشونو از کجا بیارن؟؟؟
  • IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    14 23
    خودخواهی و خود بزرگ بینی ایرانیان باعث شده زمینه های همکاری ایران با همسایگان از دست برود. چنانچه ایران همزمان با تقویت کریدور شمال جنوب به تقویت کریدور غرب شرق نیز اقدام کند وضع کشور بهتر از این می شود. نگاهی به وضعیت جاده های شمالغرب کشور (مرز های بازرگان و رازی) این مطلب را تایید می کند.
    • IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      16 0
      1-احداث این کانال هم باعث شور شدن منابع آب زیر زمینی میشه که عملا زندگی در مناطق شرقی ناممکن میشه 2-احداث این کانال باعث از بین رفتن حیات وحش گرمسیری منطقه میشه 3-به دلیل عدم وجود مانع در برابر بخارات آب تولیدی این کانال ،فقط منطقه شرجی میشه وبعد هم بخارات آب از کشور خارج میشه کلی هم هزینه انتقال آب و....داده شده توریست ها هم از منطقه فراری داده میشوند.اون منطقه جزء گرمترین مناطق دنیاست حالا شرحی وحشتناک هم بهش اضافه بشه وی میشه 4-شهر های موشکی وپهپادی و.... زیر زمینی هم نابود میشه این دلایل را به دلایل بقیه دوستان اضافه کنید
    • NL ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      11 3
      خودخواهی؟؟؟ ایران رو تو سینی طلا تقدیم شما اوغان ها بکنیم راضی میشید؟
    • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      1 7
      درک درستی از مقیاس طبیعت نداری ....یک کانال آب مگه چقدر تبخیر داره که شما نگران شرجی شدن هوا هستی ....میگه با آب شیرین پرش می کنن شما میگی چاه ها در مسیر آبشون شور میشه(اگه قرار نیست آب مردم را تامین کنه پس اصلا برای چی داریم کانال می زنیم....جاش راه آهن میکشیم که ارزان تره) ....اونوقت مگه کویرهای ایران باقیمانده دریای آبشور باستانی نیستن که شما نگران شور شدنشون هستی ....
    • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 0
      IR ۱۳:۲۷ - شما عقل درستی نداری بحث نکن
    • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 0
      IR ۱۳:۲۷ - شما بحث نکن
  • داود امیری IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    5 0
    طرح این موضوع بدون در نظر گرفتن جوانب بسیار ضعیف ودور از واقعیت هست هدف ما چیست حل مشکل کم آبی ،با در گیر بودن کل کشور در تنش آبی به دلیل مصرف غیر اصولی وبیش از حد محاسبه کنید که باید این کمبود به وسیله آب این کانال جبران شود براساس فاصله طولانی وسهم خواهی وسهم دهی آب به مناطق مختلف آیا آبی به خلیج فارس میرسد که بشود رود قابل کشتیرانی درست کرد ؟
    • IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 1
      آب شور و وصل به دریای آزاد که این حرف ها رو نداره
    • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 1
      نابغه آب از دریای عمان قراره بره سمت خزر که 27 متر پایین تر قرار گرفته ....نه خزر به سمت خلیج فارس .....
  • ایمانی IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    4 3
    اگر آب دریای عمان را طی کانال قابل کشتیرانی به دریاچه نمک قم بیاورند خیلی از مشکل ها حل خواهد شد.
  • IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    8 1
    اب شور است. این کانال با اب شور پر می شوذ و همان مقدار کم اب های زیر زمینی شیرین منطقه رو هم شور خواهد کرد!
  • US ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    12 6
    اکوسیستم آب دریاهای جنوب با شمال خیلی فرق داره، و این کار اکوسیستم هر دو دریا رو بشدت دچار اختلال میکنه، هر چند اگر در مسیر شرق چندین ایستگاه آب شیرین کن تعبیه بشه حد اقل ممکنه در جنگ آب و خشکسالی‌های آتی کشور از هلاکت نجات پیدا کنه. تامین اعتبار برای بزرگتر و اقتصادی‌تر کردن پروژه هم میتونه از مشارکت و سرمایه گذاری کشورهای ذینفع در ترانزیت و بازرگانی تأمین بشه.
  • IR ۱۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    12 4
    بسیار طرح چرتیست. وقتی ترانزیت ریلی میتونیم داشته باشیم چه کاریه که همچین طرح سنگینی اجرا کنیم. مخصوصا الان که ترانزیت ریلی شمال-جنوب فعال شده. اساسا سیاست ایران بهینگی بوده و هست. شاید بهتر باشه همتهای مورد نیاز برای این پروژه صرف سرعت بخشیدن به عملیات های اجرایی و مکانیزه سازی و خودکارسازی و رفع موانع و بروکراسی های مسخره بشه. پیشرفت اینهاست...
    • IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      0 8
      نابغه مشکل کم آبی است نه حمل کالا ....حمل کالا را بستن بهش که بگن با یک تیر دو نشون زدیم .....
  • IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    19 0
    سرمایه های کشور را باید به طرق مختلف از بین ببرند. ترکیبی از ناسیونالیسم ایرانی همراه مشاوره انگلیسی نتایجی بهتر از این نخواهد داشت.
    • IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      5 0
      امان از دولت فخیمه امان...یه دونه تیم فوتبالشون با تیم ملیمون همگروه شد تو جام جهانی،کلا فوتبال ایرانو نابود کردن بدست نوکرای داخلیشون...چاره داشته باشن نسل ایرانیارو میدن سوسک بخوره
  • IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    17 2
    این طرح هپروتی است و برای تجزیه ایران است.
  • IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    17 1
    کشور از وسط نصف میشه و این خودش بزرگترین تهدیده جنابان عقل کل
  • علی IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    6 4
    فقط با لوله به دشت کویر و لوت منتقل شود
    • IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 1
      که چه بشود؟ لابد فکر می کنی ابر باران زا درست میشه؟
    • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      0 1
      هیچی ....میشه باهاش کشتزارهای وسیع ایجاد کرد و غذای ملت را تامین کرد ....کلی از مردم هم میرن سرکار .....فقط باید روش شیرین سازی آب را ارزان تر بکنن که از نظر اقتصادی امکان پذیر باشه.....این روش شیرین سازی آب در تصفیه آب آشامیدنی(مشکل شهرکرد) و بازچرخش آب فاضلاب هم میتونه مفید باشه ....
  • ۵و۶ IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 4
    دوره رئیس چمهوری آقای خاتمی من مطلبی رو تو یکی از روزنامه ها خوندم ک ژاپنی ها حاضر بودن این طرح رو با هزبنه خودشون اجرا کنن اما تمام مواد حاصل از خاکبرداری رو با خودشون ببرن
    • IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      3 0
      میخوان با خاکش جزیره مصنوعی بزنن ....مگه خودومون چلاقیم ....خودمون با خاکش جزیره می زنیم ....محل مناسبش را پیدا کنید که خاری باشه تو چشم بقیه ....
    • IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 0
      میخوان با خاکش جزیره مصنوعی بزنن
  • مجتبی ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    6 1
    بنظر من میشه اب خلیج فارس را از طریق لول کشی به تالابچه های دست ساز در مسیر جنوب به شمال ریخت وایران را جز بزرگترین پرورش دهندگان ماهیان دریایی تبدیل کرد واز طرف دیگه با اشعابات دیگر خط لوله کشی "اب را به مخازن تولید اب شیرین روانه کرد یعنی با یک تیر دو نشان بزنیم
  • بنده خدا IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    8 5
    بجای یک خط مستقیم باید بیابان های کویر لوت و کویر نمک سمنان و هامون جازموریان که دوتای اول عمقشان از سطح آبهای آزاد پائین تر است را با اتصال به همدیگر و به سواحل مکران، پر نمود. فراموش نکنیم که دریاچه های وسیع باستانی که در این منطقه وجود داشتند دلیل سکونت انسان های اولیه در فلات ایران بودند که با تغییر اقلیم زمین خشک شدند و به مهاجرت آریایی ها به سرزمین های شمالی انجامید. اکنون که فناوری اجازه می دهد پیش از آنکه آن تجربه دوباره تکرار شود باید این اکوسیستم های پیش از تاریخ دوباره احیاء شوند. در این شرایط توسعه شهری و صنعتی در فلات مرکزی ایران منطقی خواهد بود و در غیر این صورت، باید تمام شهرهای بزرگ و کوچک مرکزی ایران ازجمله اصفهان، یزد، مشهد، کرمان، کاشان و ... تخلیه شوند. از مزایای دیگر این کار، افزایش رطوبت فلات خشک است که به تقویت ابرها و تشدید باران در سرچشمه های هیرمند و اترک و شاهرود کمک خواهد کرد، همچنین بیابان ها به مکان قابل حیات تری برای جانداران دریایی و گیاهان کنارآبزی شور تبدیل می شوند و کشورهای آسیای میانه به آبهای گرم نزدیک تر می شوند.
    • IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      6 0
      اکوسیستم با آب شور خزر احیاء میشه؟ دو صفحه مطالعه بکن بعد نظر بده
    • IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      5 1
      این مناطقی که گفتی بالای 200 متر از سطح دریاهای آزاد است .....پست ترین جای کویر لوت هم 150 متر بالاتر از سطح دریاهای آزاده ....اگه بشه با تونل آب دریای عمان را ببریم اونجا و چاه بزنیم آی بشه خربزه و هندونه کاشت .....بهترین هندونه اونجا عمل میاد ....دشمنان کاشت هندونه در ایران هم به زباله دان تاریخ خواهند افتاد....هندونه خط قرمز ماست.....
  • حسین IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    4 7
    واقعا ۱۴ میلیارد دلار برای کشوری مثل ایران پول زیادیه؟
  • !!! IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    5 3
    پول یه اختلاس هزار میلیاردی رو اگه اختصاص بدین به این پروژه ها مشکل حل میشه!! بگردین دنبال اختلاس بعنوان منبع مالی طرح!!!!
  • IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 1
    خط راه آهن شمال و بهرداری جاده تهران، شمال رو هم ازتون دیدیم، شما مال این حرفها نیستیدخواهشا از این طرحهای غیر اصولی ک جز ضرر برامون نداره ، ندهید
  • علی IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    4 0
    به نظرم شما همون خطوط ریلی رو به سرتاسر ایران گسترش بدید بهتره و برای مناطق خشک کشور هم باید از طریق کانال آبرسانی کرد با دونیم کردن کشور ما دو دستی کشور را به استکبار جهانی واگذار کیکنیم.
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 2
    طرح بسیار پسندیده ایست،باعث تجزیه ایران هم نمیشود،هزینه لازم برای اجرا هم زیاد نیست،اما در شرایط کنونی قابل اجرا نیست چون مجریانی دلسوز و پاکدست میخواهد که بیت المال را حیف و میل نکنند و کل طرح باید بدون کمک اجنبی ساخته شود .
  • IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 2
    اگر این کار را انجام ندهید فلات ایران نشست پیدا کرده ونابودوخالی ازسکنه خواهدشد حتی دریاچه ارومیه را میتواند زنده کند
  • IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 0
    شکلی که از نقشه ایران قرار دادید تجزیه طلبان را به وجد میاره. مشرق جان مادرت به خود بیا.
  • دبیر IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 0
    دانش آموز،مدرسه،راهنمابی بوذم،،در کلاس گفتم،،،،،دریایی خزر را می تولن به خلیج فارس ودریای عملن،متصل کرد،،دلنش آموزان خیلی خندیدند،ومعلم هم گفت ،کی بهت گفته واین کار نمی شود،،، بنظرم با توجه به تونل های و کانال های زمینی وآبی ژده شده در جهان،لمکان احدلث وجود‌دارد با فن آوری های جدید،،،،،اما باید،،ابتدا محاسن ومعایب را پیدا نمود ودوم اینکه قبل ازاحداث با تحقیقات وبررسی های علمی واطلاعات کشوزهای دیگر،،،بسیار خردمندانه اقدام کرد،،که کاریست بسیار مهم وظریف وبنیادی
  • سیدمیثم IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 2
    به نظر من منافع روسیه در این طرح مطرحه در حالی که ایران از بین می‌ره چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ ژیوپولتیکی . یه طرح خطرناک برای منافع ملی
  • عدالت IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    4 1
    کار بی خود و بی حاصل وقتی اولیوت های دیگه داریم
    • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 2
      اولویت آبه .....بدون آب چیزی وجود نداره .....جز چارتا چاه نفت و چند نفر فاحشه نفتی دورش .....حالا میخواهی کانال بزنی یا لوله بکشی یا هر کوفت دیگه .....آب باید تامین بشه.... شده با انفجار هسته ای.....
  • IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    13 0
    یک طرح به شدت مزخرف برای بازی گرفتن اذهان. آب دریای خزر شوره. این آب وقتی پمپاژ شد به کانال ها، به خاک منطقه هایی که جریان داره نفوذ میکنه و بعد از چند سال همه آب های زیر زمینی شور خواهند شد (آب چاه ها شور و منطقه غیر قابل سکونت خواهد شد). کل کشاورزی و اکوسیستم را تا صدها کیلومتر تحت تأثیر منفی قرار خواهد داد. حتی اگر این آب کانالی از محدوده کویرها عبور کنه و به ادعای بعضی ها برای تولید دریاچه های مصنوعی آب مورد استفاده قرار بگیره، به هیچ وجه باعث بارانزایی نمیشه. مگه آب رودخانه بزرگ کارون باعث باران زایی میشه؟؟؟ در حالی که تبخیر سطحی از آب های روان بیشتر هم هست. و مردم خوزستان نتیجه این تبخیر رو در رطوبت هوا به شدت حس می کنند. فرض محال هم باعث باران زایی بشه، هزینه انرژی پمپاژ به ازای هر لیتر تبخیری که عاقبت از سطح دشت ها به وسیله بادها (اونم بادهای سرکشی مثل بادهای سیستان) به سمت اقیانوس هند پراکنده میشن چقدره؟ جت استریم های تولید کننده باران که حامل شرایط جوانه زایی قطرات و ایجاد باران های پربرکت اند شرایط چندگانه ای دارند. فرض آخر هم اینه که بستر کانال ها عایق در برابر آب و تنها هدایت کننده آب از شمال به جنوب باشند تا شوری آب به شوره زار شدن محدوده و از بین رفتن منابع آب شرین ختم نشه و استفاده از کانال ها به هدف قایقرانی و تجارت صورت بگیره. خب ما اول طرح یک خط آهن مغناطیسی تجاری پر سرعت از جنوب به شمال رو که فقط نیازمند توسعه ریلی هست رو رها کنیم بچسبیم به این؟!!!. از این طرح بهتر اینه که محققین مون رو جمع کنید بریم طرف برق هسته ای و خط قطار های پرسرعت مغناطیسی. ولی اگر واقعا دست بردار از خیال توهمی این طرح نیستید، پیشنهاد من که زمینه کاریم موضوع فیلتراسیون بوده اینه که محققین ما در رشته های شیمی و مهندسی بسترهای شوری گیر بسازند و کانال ها پس از حفر با ضخامتی از این مواد دیواره سازی و کف پوشی بشه تا آب پس از نفوذ شوری زدایی بشه و به منابع زیرزمینی شیرین آسیب نرسونه. البته بحث به همین جا ختم نمیشه و طراحی مهندسی در این مورد خیلی باید خلاقانه و پرتلاش پی گیری بشه.
    • IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 2
      آقای متخصص جدارها و بسترهای شوری گیرت بالاخره یه روز اشباع میشه ....اونوقت که باید دوباره بکنیمشون .....مشکل کم آبی است نه انتقال کالا ....اصطکاک خط راه آهن کمتر از بدنه کشتی با آبه اونوقت ما چرا باید راه آهن را ول کنیم بچسبیم به کانال آب.....بهترین کار انتقال آب با تونل است ....اونم با روشهای جدید شیرین سازی(غشاهای فعال آب شیرین کن) و مشارکت مردمی بالا ....این همه قنات در فلات ایران را مردم ایجاد کردن نه دولت ها و پادشاهیها .....اگه همشون را طولی پشت سر هم قرار بدید طولشون چندبرابر مسافت خزر تا خلیج فارسه.....
    • NL ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      1 0
      لزوما اشباع نمیشن بستگی به طراحی داره اینا رو تو کانال های تلگرامی که می خونی نمی نویسند
  • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    7 2
    هشدار این طرح همان 5تیکه کردن ایران طبق نقشه صهیونیستی نیست؟یعنی در راستای همان طرح است . درواقع استکبار در قالب طرحهای جذاب وبرجسته کردن مزایای آن هدفی پنهان را دنبال می کند
  • حسن زاده IR ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    2 6
    با سلام اینک این پروژه خوب یا بد گردن کارشناسان و اهل فن اما الان ترکیه با سدسازی هایش و کشور افغانستان هم همین طور که اولویت اول و واجبات کشور خودشان تامین آب است از ترس اینک این پروژه باعث دوباره شدن کشور بشه یا دشمنان ایران نفوذ کنند این پروژه انجام نشه چندسال دیگر کشور ایران به بیابان های کره زمین اضافه میشه و این وضعیت باعث تخلیه کشور میشود . سوئیس چگونه محل انباشت پول های جهان شده است ایران از سوئیس چه چیزی کم دارد پس احداث کانال اصولی باعث سرسبزی ،شادابی، سیراب شدن سفره های زیرزمینی،جذب توریسم و... کشور میشه
    • IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      9 1
      با آب شور سر سبزی می خوای درست کنی؟ لابد از نوع جنگل های حرا و درختان گز
    • IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      1 5
      مشکل در شرق کشور عدم دسترسی فیزیکی به آبه بعد شما اومدی میگی درخت حرا و گز بده....اتفاقا جفتشون گیاهان مفیدی هستن .....آب هم قراره شیرین بشه بعد منتقل بشه ...حالا با لوله یا کانال یا هر چیز دیگه ای....قرار هم نیست جای را پاهاش پر کنن ....همون که مردم برای کشت و کارشون آب داشته باشن خودشون یه دریا ایجاد میکنن فقط رنگش بجای اینکه آبی باشه سبز خواهد بود.....بعضی ها چقدر بخیل هستن ....
    • IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      2 5
      محور گردشکری کشور، زیارتی هست. فکر می کنید حکومت ایران علاقمند است برای گردشگری زیارتی رقیب تراشی نماید؟
  • IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 0
    تونل بهترین راه حل است .....مثل قنات های بزرگ باستانی ایران .....روش تونل سازی باید متحول بشه .....برای پمپاژ آب به سطح زمین هم باید از انرژی های تجدیدپذیر استفاده بشه که ذخیره کردنش سخته .....شیرین سازی آب با استفاده وزن خود آب در عمق اقیانوس هند با حداقل مصرف انرژی ممکن است ....البته گفته شده در بستر اقیانوس هند منابع آب شیرین عظیمی وجود داره که از تکنولوژی سکوهای نفتی میشه استفاده کرد.....
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    2 0
    شما نمیتونید دو دریا رو جاده خاکی بزنید
  • ایرانی IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 0
    توی نظرات دوستان که گشتم دیدم کسی توجه به اختلاف ارتفاع خلیج فارس و دریای عمان که به آبهای آزاد دنیا راه دارند یعنی از تمام خشکی ها پایین ترند و دریای خزر که در حقیقت بزرگترین دریاچه جهان است و بالاتر سطح آبهای آزاد هست نکرده. به زبان ساده تر با ارتباط آب دریای خزر و خلیج فارس آب از سمت دریای خزر به خلیج فارس جریان پیدا میکند. در این حالت باید آنقدر آب از دریای خزر به خلیج فارس تخلیه شود تا هردو هم طراز شوند. این طرح از اساس اشکال دارد. تنها راه انتقال آب از طریق پمپاژ از خلیج فارس به دریای خزر است که آن هم یک پروژه بسیار سنگین و پرخرج است. بحث شیرین کردن آب هم برای شرب و کشاورزی هم بماند ....
  • ali IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 0
    یکی از عوامل بی پروائی مسئولین در هزینه کرد برای پروژه های غیر ضروری و بی فایده و اکثراً ضد محیط زیستی و عمدتاً خسارت بار و زیان ده ، درآمدهای بی زحمت و بی دغدغه نفتی است که به مسئولین این توان را میدهد که بدون دلسوزی و بررسی ضرورت کار به ریخت و پاش منابع مالی کشور بپردازند ، این طرح هم در صورت عملی شدن نظیر خیلی از پروژه های دیگر ! کافی است مافیا متوجه شود تا به هر قیمتی آن را اجرا کند
  • IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 0
    از کجا پول بیاوریم؟؟ از دزدی ها و اختلاس ها کم کنید. برای نمونه خاوری ۳ میلیارد دلار، آقا بابک ۲ میلیارد دلار. جهت اطلاع هزینه ساخت آسمان خراش ۸۴۸ متری خلیفه برای دبی ۱ میلیارد دلار هزینه داشته.
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 0
    ۱۵ میلیارد دلار چیه.یه فقره اختلاس مسئولین
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 1
    کشور ما به خاطر داشتن معادن بزرگ , ذخائر انرژی , موقعیت استراتژیک و ... همواره مورد طمع قدرت های بزرگ و استعمارگر بوده و خواهد بود یعنی اگر روزی پرتغالی ها بهش طمع کردند قرن اخیر مورد طمع انگلیس و آمریکا بوده در صورت افول انگلیس و آمریکا باز مورد طمع قدرت های بعدی می تونه باشه حالا اگر چنین کانالی احداث بشه می تونه این طمع را 100 برابر کنه در نتیجه ما از معادله بازدارندگی می افتیم که می گیم اگر به ما حمله کنید فلان خسارات را به شما خواهیم زد خب یک کشور به ارزشی بی نهایت برسد دشمن حتی حاضر خواهد شد که هزاران نیروی خود را هم از دست بدهد خسارات شدید ببیند اما این کشور را داشته باشد پس این کانال می شود یک خطر امنیت ملی فزاینده برای ما و دومین خطر بزرگش هم اینه که کشور را رسما دو بخش می کنه بلحاظ اقتصادی , آب و توریسم هم نمی تونه کمک خاصی به کشور ما کنه اقتصادی که اشاره شد آب هم تبخیر می شه و چون ارتفاع خاصی در مرکز و شرق نداریم بارندگیش نصیب همسایگان شرقی می شه و در مورد توریسم , اتفاقا توریسم را تهدید می کند چون طبیعت کویری خود یک جاذبه بزرگ توریستیه و نهایتا ما با 14 میلیارد دلار می توانیم به 25 هزار کیلومتر خط ریلی استاندارد برسیم و آزادراه های شمالی جنوبی , شمال شرقی جنوب شرقی و شمال غربی جنوبی غربی را تکمیل کنیم احداث این کانال یک انحراف عظیم در توسعه کشور است شما این خطوط ریلی و آزادراهی را احداث و تکمیل کنید 1000 برابر بیشتر برامون سود داره و خطر امنیت ملی هم تولید نمی کنه مناطق محروم هم به شکل بنیادین از محرومیت درمیان , اگر در مناطقی که محروم است و راه ندارند مثلا جاسک قلعه گنج رودبار جنوب یا مسجدسلیمان اندیکا الیگودرز یا تبریز ورزقان خاروانا نوردوز یا ریمدان به سمت نیکشهر و بندرعباس بیاین بزرگراه بسازید یا مثلا چند صد مینی بوس و ون نو مناسب و نو بخرید برای مناطق محروم , مناطق حاشیه ایی و روستاها , خیلی خیلی اثرات مثبتش بیشتر خواهد بود مردم هم دعاگو خواهند بود اثرات اجتماعی وسیعی دارد می رسه به کسب سرمایه اجتماعی عظیم برای نظام یا اگر بحث آب است همین پول را می شود خرج طرح های آب و فاضلاب و توسعه زیرساخت های مهار و جمع آوری روان آب ها و سیلاب ها و ذخیره در دل زمین کرد جدا طرح ایران رود هیچ رقمه قابل دفاع نیست .
  • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    2 1
    ۱۴ میلیارد دلار پول مطالعات اولیه اش هم نمیشه تو این مملکت. اما خوبه واسه یه عده ای نون میکنه!!!
  • IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 0
    اینا نمیتونن یه دریاچه ارومیه رو درست کنن بعد میخوایی خزر رو به اقیانوس وصل کنن.
  • ناصر IR ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 0
    طرح های رویایی مجلس اتصال شمال به جنوب !!!شما هنوز بعد از ۴۰ سال یک اتوبان ۱۲۰ کیلومتری شما ل را نتوانسته اید بسازید
  • یک ترک IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    11 0
    خوب مدافعان این طرح حامیان ملکه انگلیس و یا افراد نفوذی آنان هستند برای نابودی اقتصاد کشور و از ان مهمتر اندک آبهای زیر زمینی موجود ارائه این طرح در محافل عمومی و حتی مجلس نشان از نفوذ انگلیس در رده های بالای مدیرتی کشورمان دارد متاسفانه و صد متاسفنه
  • FI ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 1
    این طرح زمانی طرفدار پیدا می‌کند ، که آنرا به مناقصه بین الملی به دلالی اصلاحات چی ها و رانت خواران کارگزار واگذار کنند.
  • علی IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    2 0
    شما همین پولو بیار توی جاده و راه اهن و بنادر کشور سرمایه گذاری کن ببین معجزه میشه یانه
  • معلم IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 1
    حق مردم ایران است که از آبهای اطراف کشور بهرمندشوند،خشکی فلات ایران باوجوددریاهایاطراف نشانه ی تنبلی مدیران است
  • IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 0
    با همین ظرفیتهایی که هست میشه کشور را بهشت کرد،لازم نیست طرحهای عجایب الخلقه را پیاده کنند.
  • IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 1
    باز یه پروژه غیر علمی فضاحت بار از سازمان محیط زیست بیسواد ایران... بودجه احیا دریاچه ارومیه رو خوردید. دریاچه شد کویر. حالا نوبت خزره که شکمهاتون رو با لقمه حرام پر کنید و فاتحه ا ونجا رو هم بخ نید بی همه چیزها
  • IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    7 1
    یک مقدار آب به دریاچه ارومیه برسونید بقیه پیش کش
  • کریم مسعودی IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 2
    با جلب نظر چند شرکت از کشورهای چین و روسیه و ایران و انجام سرمایه گذاری در صورتیکه عرض ۱۰۰متر و عمق حداقل ۱۰متری ازسطح تراز دریا انجام گیرد با احداث گمرکات هوایی و ریلی و ترابری در سواحل آن و ایجاددریاچه های مصنوعی توقف و گردش شناوری و...علاوه بر جهش تجاری موجبات تغذیه سفره آبهای زیرزمینی و ایجاد زیستبوم های آب پایه و تغذیه جنگلی مناسب وفواید دیگر میتواند بهترین گزینه تعالی ژئوپلتیک منطقه را ایجاد نموده رونقی بسیار فراتر حواشی دریا های مرز جنوبی را میسر می نماید امید که عزم جدی برای اجرای این پروژه بزودی فرهام وایجاد شود
  • حمید IR ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 0
    محمل است حتی یک کودک هم میداندارتفاع دریاچه خزر با آبهای آزاد متفاوت است از یک سمت خالی میشود پس چرت نگید
    • IR ۲۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      4 0
      حتی یک کودک هم میداند ارتفاع خزر 27 متر پایین تر از آب های آزاد است.....و روند کم آب شدن خزر هم شروع شده ....روزی که منبع آبی برای پر کردنش نباشه شما احتمالا مسئولیت خشک شدنش را قبول می کنی.....
  • GB ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    4 0
    چقدر آب میخوره رو فلان بگذار کنار چونکه این کار احمقانه یعنی‌ نابودی محیط زیست ایران و چند تیکه کردن مملکت!!
    • IR ۲۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      1 1
      محیط زیست ایران همین الانش هم بدلیل کم آبی نابوده .....البته اگر سهم آبش را نگیرن ببرن تو سدها که امثال شما را در شهرها سیراب کنن شاید یه نیم قرن دیگی هم دووم بیاره.....نشسته تو خونش قصه میبافه ....
  • حجت IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 0
    به مشت پرتو پلا سدسازان دیروز و کانال کشان امروز. یکی نیست بگه ایران رو فلات قاره قرار داره و بیش از هزار متر ارتفاع داره از سطح دریا. آخه پروفسور، مگه آب سربالا می‌ره که تو می خوای کانال بزنی؟ شاید تو ابعاد کم بشه این کارو کرد اما تو فاصله دو هزار کیلومتری غیر ممکنه. مگه اینکه عمق کانالت هزار متر باشه که آب سوار شه.
  • IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    2 3
    از کمک به سوریه کمتر است
  • IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    4 0
    مگه این کار اکوسیستم تعغییر نمیده
  • IR ۱۷:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    2 1
    اين نظريه مال پطر كبير بود ونقشه ي روسيه هست احمقانه ترين وجاه طلباته ترين ايده!!!!!!!!!
  • IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 3
    پرورش ماهی و میگو و جلبگ دریایی و آبزیان گرانقیمت از جمله مزایای فراموش شده این طرح است.
  • IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 1
    نسبت به اجرای پروژه آبرسانی به دریاچه ارومیه که حالا بطور کلی خشک شده و با وزیدن باد نمکهای موجود چندین استان در کشور را نابود خواهد کرد اقدام نمائید.
    • IR ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      1 1
      باید چاه های زده اطرافش را جمع کنن ....و صاحبان چاه ها را سربه نیست کنن که اعتراض نکنن ....شما گردن می گیری همین فردا شروع کنن.....قضیه کی بود کی بو من نبودم شده ....آب را میخورن نق هم می زنن....
    • IR ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      1 1
      باید چاه های زده اطرافش را جمع کنن ....و صاحبان چاه ها را سربه نیست کنن که اعتراض نکنن ....شما گردن می گیری همین فردا شروع کنن.....قضیه کی بود کی بو من نبودم شده ....آب را میخورن نق هم می زنن....
  • شاهرخ IR ۱۸:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 0
    خدایش کشور فعلا خوبه از این بدتر خرابش نکنید امیدی ب آبادی نداریم خرابترش نکنید
  • IR ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 0
    لایروبی رودخانه ها انجام بشه چند سیل بند زده بشه، نگذارید آب بره به دریاها، یواش یواش آب جمع میه
  • RO ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    2 0
    پیشنهاد میکنم در سواحل جنوب دهها نیروگاه اتمی به همراه اب شیرین کن ایجاد کنیم. تا علاوه بر تامین و فروش برق از اب های شیرین شده ان برای مناطق کم اب سیستان و بلوچستان و کرمان و یزد و...بهره ببریم. میتوانیم میلیاردها لیتر اب شیرین در روز به داخل کشور تزریق کنیم
  • IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    3 1
    من نشنیده بودم میخان خزرروبه فارس متصل کنن....شنیده بودم میخان ازخلیج فارس لوله بکشن به شهرهاو آبرسانی کنن!؟ ولی هرچیم هست طرح خوبیه امیدوارم اجرابشه برای نسلهای بعدهم لازمه....
  • ناشناس IR ۲۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 0
    پول براغارتگران دزدان اختلاسگران زیاده برااین طرح وجود ندارد همیشه
  • مردم IR ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 1
    مطمئن باش از حقوق ق های نجومی کمتر میشه
  • حاج علی محمد آیین IR ۲۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 0
    با سلام و عرض ادب ...مسیولان ..مردم ایران ..نیازی به این همه هزینه و حرف و حدیث نیست ...شما با ایجاد آب شیرین کن های بزرگ می توانید با خط لوله آب را به همه جای ایران که نیاز دارند آب شیرین پمپاژ نمایید ...ما گاز هایی داریم که دارد در جنوب می سوزد ..با ایجاد مخازن بزرگ و حرارت حاصل از این آتش خدادادی می توانید آب در یا را بخار و بخار آب شیرین را راهی لوله ها و نقاط مختلف کشور کرد و نمک حاصله را استفاده و یا به دریا ریخت....باید بمنظور ایجاد رطوبت بیشتر در کشور آب را در کویر بجریان در آورید با ایجاد دریاچه های مصنوعی ...سپس ابر های عبوری با جذب رطوبت حاصله شروع به بارش خواهند کرد ..والسلام علی عبادالله الصالحین
  • IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    5 0
    یک طرح مزخرف و نمایشی که هیچ دست آورد ملموسی نخواهد داشت و در طولانی مدت هزینه آن بسیار بیشتر از فایده اش است. این مسیر را می توان با احداث جاده و خطوط راه آهن با هزینه بسیار کمتر و فایده بسیار بیشتر ایجاد کرد.
  • محسن .ف IR ۲۱:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    1 1
    به داد دریاچه ارومیه برسید
  • IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 2
    میشود از(کشورهای که حوزه خزر وکشورهای که دراینده قرارهست با کشکرهای حوزه خزر ازاین آبراه کشتیرانی کنند)پیشاپیش پول یکسال ترددشان را حالا گرفت وهرچه زودتر این آبراه مهم حیاتی استراتژیک اقتصادی تجاری نظامی وفرهنگی ....را گرفت(فقط اشتباه نباید بشود که باعث نابودی وچهارتکه شدن ایران شود(شرف وغرب ایران با این آبراه جدا میشود وکشورهای شمالی وجنوبی بخاطر اختلافات احتمالیشان ایران را گوشت قربانی کنند(پس قبلش سلاح هسته اوجب واجبات هست)
  • محمدهادی IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 2
    انتقال آب دریای آزاد از جنوب به قلب سرزمین های خشک و گرم کشور،امری بسیار ضروری و استراتژیک است حالا چه به شکل ایجاد کانالی سرتاسری از دریای جنوب تا شمال چه توسط لوله کشی آب شیرین و انشعاب آن به قلب تشنه کشور و چه انتقال این آب و آزاد سازی آن به قلب کویر و دشت های بزرگ کشور به هرحال این آب برای سیراب کردن و بی اثر کردن کم بارشی و بی بارشی در سالهای آتی الزام آور است باید راه درست رو پیدا و اجرا کرد
  • IR ۲۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    2 1
    خزر نه کاسپین ما ایرانی،ومسلمانیم نه تورک یهودی لعنت بر زلنسکی خزری
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    2 0
    اول جاده تهران شمال را درست کنید ابراه پیش کش
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
    0 0
    هزینه شوازدزدابگیرید
    • محمد IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
      0 0
      مهمترین و جالب ترین و زیباترین و راحت ترین زندگی این است که در کنار اب مردم از قدیم زندگی میکردند اگر طرحی باشد باید جاهایی از شهر ها زیر زمینی پیش روی بشه جاهایی بصورت گسترده و جاهایی که شیب بیشتری دارد بصورت سد بند سد بند تشکیل میشود و جاهایی که سربالایی است باید با تنگ کردن مسیر دریاچه عبور کند .دست به خلقت خدا بردن نیاز به تدبیر میخواهد نیاز به مهندسین بدون دزدی میخواهد نیاز به یه مشت مردم با اتحاد میخواهد چطور مردم بهم موقع سیل زلزله یا کشوران دوستمان کمک میکنیم الان هم نیاز اول به نیروی انسانی هم هست .من یه فرد معمولی و کاسب هستم نه مومن مومن نه طرز فکرم اروپایی
  • IR ۰۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    چطور پول هست 90هزا میلیارد تومن ۴نفر بخورن اماپول برای آبادی مملکت نیست
  • همت US ۰۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    این کار شدنی نیست
  • تتن IR ۰۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    سلام اگه میخواین مشکل تنش ابی ایران رو حل کنید پیشنهاد میدم خط لوله ای از رود سند در پاکستان به سیستان بلوچستان و استان های کم اب بکشید و خط لوله ای از رود های ولگا و دن در روسیه کشیده و از اذربایجان رد کنید و وارد استان های شمال غربی ایران کنید این طرح ساخت کانال ابی بسیار اشتباهه
  • علی IR ۰۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    😂😂😂برج میلاد که یک برج مخابراتی هست وتعداد طبقاتش هم کلاً دوازده طبقه هست ۶طبقه بالای برج که به شکل سبد هستش و۶طبقه هم درابتدای برج که زمان ساخت یه برج۱۲طبقه‌ی ساده مثل میلادبیشترازهشت سال طول کشید بعدش مجلس میگه نهایت ساخت این کانال پانزده سال ویا بیست‌وپنج‌سال زمان میبره اولاًمحاله یه همچین کانالی رو با همچین مسئولانی که در هیت دولت هستندایران بتونه احداث کنه برفرض محال اگرهم اجرایی بشه بالای دویست ویاسیصدسال به راحتی زمان میبره البته اگه اختلاس و دزدی هایی که برخی مسئولان میکنند جلوش گرفته بشه از نظر بودجه مشکلی پیش نمیاد ولی در آن صورت هم بیشتراز دویست(200)سال طول میکشه توروبه خداجوک نگید
  • مهدی IR ۰۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    1 0
    عجب نون و آبی داره برای موافقان طرح. یا خائنین به سرزمین. آبهای ژرف را بکشید بیرون برای کشتیرانی؟ این سرزمین آب برای کشت و کار ندازه. ماشالله به عقل و تدبیر و خردتون.!!!!!!!
  • IR ۰۵:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    کریدور شمال جنوب درحال اجراست ولی خیلی کنده بزرگترین اسکله با ابخور 16متر درچابهار قسمتی ازش تکمیل شده که کشتی های غولپیکر رو ساپورت 100هزار تا 120هزار تن اگه راه اهنش تکمیل بشه شهر فرودگاهیش که تا حالا اجرا نشده بنا به دلایلی اگه تکمیل بشه دیگه نیازی نیست کانال کانال چکار میکنه کشتی میره بار میره یا مسافر اینا رو با ریل جاده خوب میشه انتقال داد این یک این یک افسانه با صد سال کار بکنن تکمیل نمیشه کی امده اینو اجرا بکنه ایران از جنوب شرق تاغرب همش دریاست دیگه دریا رو بیاره وسط اگه خودشو تبدیل میکنه به جزیره بله
  • علی IR ۰۶:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    اختلاف سطح زیاد دریای خزر نسبت به خلیج فارس زیاد است و این بدین معنی است که ما میتوانیم از دریای خزر فقط آب برداشت کنیم و چون میزان حوضه های آبریز به دریای خزر کم است سطح آب دریای خزر طی چند سال پایین میاید و این فاجعه زیست محیط خطرناکی برای کشور است
  • کامبیز IR ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    آقا یه سوال من متوجه نمیشم اگه کسی میتونه جواب منو بده آیا ارتفاع فلات ایران مانع این کار نمیشه؟؟؟؟؟؟
  • ناشناس DE ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    چقدر بعضی از مردم ساده هستن،کشور انگلستان و آمریکا هیج وقت اجازه نمیدن همچین طرح مهمی به اسم ایران رود در ایران اجرا بشه،این طرح مهم جهانی صدرصد توسط انگلیس و آمریکا تحریم میشه،و نفوذیها دشمن در مجلس و دولت مانع انجامش میشن،بیخودی خودمونو خسته نکنیم،وسلام
  • مهدی IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    مشکل اصلی کشور ما بی آبی هست به نظر من نیازی به وصل کردن این دو دریا بهم نیست باید از هر دو مورد به مناطق کم آب کشور به هر قیمتی که شده آب رساند .در حال حاضر خطر فرونشست اکثر استانهای کشور را تهدید میکند مخصوص کلان شهرها .۱۴ میلیارد برای این کشور با این همه ثروت پولی نیست .ایران به خاطر مدریت یک سری مسول نالایق به سختی دچار شده .اختلاس فولاد حدود سی میلیارد دلار بوده .فولاد یکی از چند هزار شرکت ایران میباشد .پس به راحتی میشود بودجه این کار را جور کرد .فقط تنها راهش این هست که خود رهبری معظم به این کار ورود کنند صد در صد شدنی هست .خیلی مهمه چند استان از خطر فرو نشست نجات خواهند یافت و صد در صد کشاورزی و دامداری کشور رونق چشم گیری پیدا خواهد کرد
  • کورش IR ۱۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    اول اتوبان شمال تمام کنید بعد
  • IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    سلام خوب ابن که کاری نداره بجای این کار خط ریلی جدید با ایجاد بارانداز در دونقطه شمال و جنوب این مشکل حل میشه بعد ۱۰۰ درصد هم بومی سازی هست و وابستگی خارجی هم نداره
  • IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    سلام خوب ابن که کاری نداره بجای این کار خط ریلی جدید با ایجاد بارانداز در دونقطه شمال و جنوب این مشکل حل میشه بعد ۱۰۰ درصد هم بومی سازی هست و وابستگی خارجی هم نداره
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    یک آپارتمان در آستارا خریدیم ببین با این طرح میتونید سطح آب خزر رو بالا ببرید ملک ما بره زیر آب
  • سید محمد اصغری JP ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    0 0
    در دهه پنجاه یکی اهداف احداث نیروگاه هسته ای تامین برق پمپهای آبی بود که آب خلیج فارس را به کویر ایران برساند ودر انسانها طبق نظریه بوم شناسان ایران تا پنجاه سال دیگر خوشک سالی خواهد شد که با این طرح بتونند کشور را از خشکی مطلق نجات دهند
  • ناصر IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
    1 0
    چقد تو این کنده کاری طلا پیدا میکنن که هزینه این طرح رو میشه با هنون طلاها پرداخت کرد البته انقد دزد داریم که نگو
  • IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
    0 0
    پول فولاد رو بگیرید بدید به این امر
  • یوسف اشرفی IR ۰۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
    1 0
    این احمقانه ترین فکر ممکن در دنیاست که دریاچه آب شیرین را به دریای آب شور اتصال داد واقعا کدام مغز بیماری چنین فکری کرده اکو سیستم دریای شمال مبتی بر آب شیرین است و استفاده از منابع آبی آن کم هزینه میباشد مخصوصا برای کشور خشک و کم آبی مثل ما این منبع بزرگ آب شیرین یک نعمت الهی است که هنوز راه استفاده درست آن را پیدا نکردیم به سراغ احمقانه ترین فکر ممکن رفته ایم
  • هادی IR ۰۵:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
    0 0
    از یک رود میترسین،، والا کشورهایی هست تو که هزار تیکه اند نمونه اش اندونزی و مالزی وکانااا وآمریکا وروسیه و....
  • مهدی سارانی GB ۰۵:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۸
    0 0
    این اب راه نیاز به تامین اب نداره میتونه ازاب دریاها استفاده کنه .میشه برای تامین هزینه از کشورهایی که از ان ابراه استفاده میکنن پیش پرداخت گرفت وبعداز افتتاحیه بهشون تخفیف داده بشه اگر واقعا تصمیم به ایجاد ابراه داشته باشیم انجام میشه وبه نماد ایران اسلامی .تبدیل میشه .خاستن توانستن هست
  • مهدی سارانی GB ۰۵:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۸
    0 0
    این اب راه نیاز به تامین اب نداره میتونه ازاب دریاها استفاده کنه .میشه برای تامین هزینه از کشورهایی که از ان ابراه استفاده میکنن پیش پرداخت گرفت وبعداز افتتاحیه بهشون تخفیف داده بشه اگر واقعا تصمیم به ایجاد ابراه داشته باشیم انجام میشه وبه نماد ایران اسلامی .تبدیل میشه .خاستن توانستن هست
  • IR ۰۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
    0 0
    سلام. اگه یه بندر در شمال و یک در جنوب نزدیک عمان و یک بزرگراه بزرگ مثلا بیست بانده بین المللی احداث بشه که جوابگوی انتقال ترانزیتی صادرات کشورهای حوزه خزر رو در بندر درست کنن و کنارش هم لوله بزرگ اب زیرزمینی. هم خرجش خیلی کمتره و هم با دو تیر چند نشان رو زدیم تهدید سیاسی و محیط زیستی هم نداره
  • سارا IR ۰۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۳
    0 0
    به نظر من اگه ایران بین دریای خلیج فارس و دریای مدیترانه یه کانال بسازه خیلی عالی می شه و این کانال هم از عراق و سوریه و لبنان عبور می کنه و به دریای مدیترانه وصل می شه و کشتی های ایرانی و غیرو به جای کانال سوئز ازش استفاده می کنن و ایران و عراق و سوریه هم براشون خوبه سوریه و عراق باید قبول کنن اینجوری خیلی عالی میشه و از دریای خرمشهر تا مدیترانه شاید ۱۵ساعت زمان می بره و دیگه نمی خواد لقمه رو دورسرشون بچرخونن و کانال سوئز حذف می شه برای ایران و هند و بعضیا و یه کانال بزرگ و عریض باشه هم کشتی رانی هم تفریحی
  • ناشناس IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
    0 0
    اگر بیست و پنج سال پیش شروع کرده بودند. الان پنج سال بود راه‌اندازی شده بود. و خرج آن نیز برگشته بود. حیف از اینهمه فرصت سوزی که از دست دادیم
  • رصا ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۲
    0 0
    سلام خب اگه حفر کانال مشکلات امنیتی دارد از طریق لوله گذاری انجام بدهی که مخاطرات امنیتی هم نداشته باشد
  • ناشناس IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
    0 0
    هردوماه یه بار گند دزدی های چندمیلیارددلاری درمیاد بعد براینکار بودجه ندارند
  • IR ۱۷:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۰
    0 0
    باز معلوم نیست واسه کدوم دکمه میخوان کت بدوزن؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس