پرچم ایران نمایه

یک رسانه معروف آمریکایی با تاکید بر ناتوانی واشنگتن در مهار جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ایران در قدرتمندترین دوران خود طی ۴۰ سال گذشته به سر می‌برد.

به گزارش مشرق، کیهان در ویژه های خود نوشت:

المانیتور در تحلیل خود خاطرنشان کرد:هفته گذشته در قطر، دانا اشترول مدیر سیاست خاورمیانه‌ای پنتاگون درباره «راه‌های تقویت و درهم بافتن یک معماری امنیتی منطقه‌ای» و تقویت نیروهای مسلح این کشور گفت وگو کرد. در این میان، ژنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده سنتکام و دو فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در منطقه از سایت‌های نظامی عربستان سعودی بازدید کردند که از جمله آنها پایگاه‌های دریای سرخ و سکوهای موشکی پاتریوت در نزدیکی جده بود. اوایل این هفته هم کوریلا با رهبران نظامی اسرائیل و کویت دیدار داشت تا یک مسیر روان برای درهم بافتن سامانه‌های دفاع هوایی در سراسر منطقه را به بحث گذارد با این هدف که دفاع بهتری در برابر موشک‌ها و پهپادهای ایران انجام شود. وی همچنین درباره امکان پیوستن کویت به نیروی عملیاتی ۵۹ گفت وگو کرد.

مقام‌های رسمی کنونی و پیشین آمریکا می‌گویند که این پیشنهادها، بخشی از یک پیش‌نویس فراگیرتر است که در یک سال گذشته توسط سنتکام و با رهنمودهای کاخ سفید فراهم شده است. این ساختار امنیتی منطقه‌ای، نخستین چکش دولت بایدن برای حل مشکلی است که سیاستگذاران آمریکایی در دوران اوباما و ترامپ را درگیر خود کرده بود: اینکه چگونه متحدان خاورمیانه‌ای آمریکا را توانمند ‌سازیم که عمدتا با خوداتکایی از خودشان دفاع کنند تا واشنگتن بتواند نیروهای خود را برای هماوردی‌های آینده با چین، بازآرایی کند.

یک منبع آشنا با طراحی‌های آمریکا می‌گوید: پنتاگون هنوز باید راهبرد خاورمیانه‌ای خود را روشن سازد اما تا به اینجا، همه نشانه‌ها حکایت از یک رویکرد کمینه دارد. یک نقشه راه غیرمحرمانه سنتکام برای ابتکار امنیتی منطقه‌ای، فاقد پیوست‌های اقتصادی و سیاسی برای احیای ایده دوران ترامپ یعنی یک «ناتوی عربی» است.

هدف کنونی این است که با استفاده از تاسیسات موجود، رهبران نظامی منطقه درباره لجستیک، دفاع هوایی، پشتیبانی آتش و واکنش به بحران و نیز عملیات هوایی، دریایی و عملیات ویژه در سال‌های آینده آموزش ببینند. ژنرال جوزف وُتل، فرمانده پیشین سنتکام، به المانیتور می‌گوید: این ایده‌ها «به خوبی در دسترس هستند و می‌توان آنها را به روش نسبتا آسانی به پیش راند.»

به گفته دو مقام ارشد پیشین آمریکایی نزدیک به این مباحث، دولت کنونی آمریکا نیز همانند دولت‌های پیشین، علاقه‌ای به یک توافق دفاعی از نوع بند پنج با دولت‌های خاورمیانه ندارد به‌رغم آنکه دست‌کم سه دولت عربی خلیج‌فارس از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن، خواهان چنین توافقی شده‌اند.

یک مقام پیشین آمریکایی می‌گوید: «نخستین پیش‌نویسِ چارچوب راهبردی آمریکا- امارات، هیچ تضمینی برای دفاع متقابل را در خود ندارد و رهبران اماراتی منتظر پیشنهادهایی مشخص‌تر در دور آینده گفت‌وگوها هستند. شرکای واشنگتن در خاورمیانه همچنین می‌خواهند بدانند در صورت ساخت یک بمب هسته‌ای توسط ایران، آمریکا چه طرح‌های اضطراری‌ای در چنته دارد.»

به گزارش «دیپلماسی ایرانی»، سپهبد بازنشسته مایک ناگاتا Mike Nagata، رئیس پیشین نیروهای عملیات ویژه آمریکا در خاورمیانه در دوران باراک اوباما به المانیتور می‌گوید: «به باور من، ایران اکنون در نیرومندترین موضع راهبردی خود از زمان انقلاب ۱۹۷۹ است. موشک‌های بالستیک ایران، اکنون می‌توانند بخش‌هایی از اروپا را هم پوشش دهند.»

کارشناسان و مقام‌های پیشین آمریکایی می‌گویند، هر کشوری در خلیج‌فارس، فهرستی از سایت‌هایی را که باید از آنها دفاع شود، به‌عنوان اولویت خود دارد و مشکل این است که به ‌اندازه کافی، ردیاب‌های دفاع هوایی برای پوشش همه اینها وجود ندارد. حتی اگر کنگره، بودجه این کار را هم افزایش دهد، چند سالی طول می‌کشد تا اسرائیل آماده تحویل سخت‌افزارهای خود به دولت‌های خلیج‌فارس بشود.

بِکا واسر عضو مرکز امنیت آمریکای نوین، می‌گوید: اگر قرار باشد که آمریکا، محور کار قرار گیرد، نیاز بیشتری به برخی نیروهای دفاع موشکی و هوایی خواهد بود. ارتش آمریکا هم‌اکنون، از دفاع هوایی و موشکی کافی برای حفاظت از نیروهای خود هم برخوردار نیست چه رسد به دارایی‌هایی که برای شرکای منطقه‌ای، ارزشمند هستند.

در حال حاضر، سنتکام مجبور است با به‌کارگیری امکانات کمتر، کار بیشتری انجام دهد؛ چشم‌اندازی که احتمالا هراس‌آورتر هم می‌شود چنان‌که آتش بس یمن یا گفت‌وگوهای هسته‌ای وین یا هر دو از هم بپاشند. ناگاتا به المانیتور می‌گوید: «این یک بازی با حاصل جمع صفر است. اگر بخواهیم کار بیشتری در خاورمیانه انجام دهیم، باید کار کمتری در دیگر جاهای جهان انجام دهیم و این یک بحث آزاردهنده است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۲
    10 2
    قدرت ما با قطع امید از غرب و غرب پرستان بیشتر خواهد شد.
  • IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۲
    2 6
    قدرتمند بودن ایران یه مطلب هست و ضعیف شدن توانایی مردم چیز دیگری است
  • بختیاری IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۲
    7 2
    مشرق محترم لطفا همیشه تـــروریست بودن ســنـــتــکــام را ذکر کن. چون مرکز تــــــــــــــــــــــــــــروریـــــــــــــــســــــــتـــــــــی ســـــــــــنـــتـــکــــــــــــــــــام هست.! با تشکر
  • بلال خان IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۲
    5 0
    یه جمله دوستانه به دوستان مشرق نیوز برسد به دست آقای رئیسی در این روزها حواسها پرت اغتشاشات ولی روی دیگر نابود کردن بورس خیلی عجیب و بشدت با برنامه که ریزش و ضرر مردم دوبرابر بیشتر از دولت روحانی شده امروز ریزش سنگین بورس که همه نمادها منفی سنگین خوردن ولی شاخص کل ۲۰۰۰واحد ریزش رو نشون میده خیلی عجیب و اگر مثل دوسه هفته قبل بخاطر بورس تظاهرات بشه اونوقت معادلات خیلی متفاوت میشه حواستون به مدیران نالایق دولت قبل که همه در شرکتهای بورسی غالبا ریاستشون محفوظ مونده و وفادار به دولت قبل هستن و ناظر بی کفایت بازار باشه که اگه ایندفعه متضرران بازار سرمایه بیان خیابون تظاهرات و فتنه عجیبتری خواهد شد چون مطالبات به حق و دولت هم محکوم به کوتاهی و رها کردن بورس خواهد بود
    • ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۲
      0 1
      بورس یک سیستم مالی دارد که همیشه سود نمیکند به بوی مفت آمدی به بورس فکر کردی همیشه برنده ای ؟ نه جانم
    • IR ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۲
      1 0
      درود بر شما ،،، بزرگترین ظلم داره به سهامدار میشه عین خیالشون نیست ، یه خارجی هم با بورس اینکارو نمیکرد
  • IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۲
    0 0
    آمربکا بهتر از همه میدونه ایران روز بروز قدرتمند تر شده برا همین میخو.اد از ریشه خشک‌کنه از زن و خانواده ، زن رو به ....بکشونه و مردان را به بیکاری و اعتیاد و ولنگاری. دیگه نیازی به هزینه های جنگی و لشگر کشی نیست.
  • ابوالفضل IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۲
    0 0
    هیچ بقالی نمیگه ماست من ترشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس