به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: روزنامه «جمهوری اسلامی» در نقش فتنهانگیزانه برخی عناصر محلی در شرارت اخیر تروریستها در سیستان و بلوچستان (زاهدان) نوشت: «وقایع تروریستی زاهدان که بعد از نمازجمعه این شهر و از نزدیکی مصلای جمعه اهل سنت شروع و سپس به بعضی نقاط دیگر شهر نیز کشیده شد، با نکات قابل تأملی همراه است.
یکی از این نکات که بسیار مهم است این است که برخلاف القائات دشمنان ملت ایران، ماجرای زاهدان و اصولاً ماجراهائی از این دست که مدتی است در کشورمان جریان دارند، ربطی به مسائل شیعه و سنی ندارد. روشنترین دلیل بر بطلان این القائات، به شهادت رسیدن یک بسیجی اهل سنت در وقایع جمعه زاهدان است که در برابر تروریستهای تجزیهطلب ایستاد و تا آخرین قطره خونش از تمامیت ارضی کشور دفاع کرد.
نکته بعدی این که مختصات تحرکات ماههای اخیر زاهدان و استان، دربردارنده نشانههای تجزیهطلبی هستند. اقدامات مسلحانه، تلاش برای تسخیر مراکز نظامی، به شهادت رساندن افراد کلیدی امنیت منطقه، فرمان گرفتن از خارج مرزها، حمایت شدن از ناحیه عناصر بظاهر ذینفوذ استان و برخورداری از پول و امکانات فوقالعاده، اقدامات تروریستی را از سطح اهداف باجخواهانه موقت و معمولی بالاتر برده و نشان دادهاند عناصری که وارد این بازی خطرناک شدهاند نقشه خارجی تجزیه را در دست اجرا دارند.
اطلاعات به دست آمده از افراد بازداشت شده نیز همین نکته را تأیید میکند. آنچه در این ماجرا بیش از همه باید مورد تأمل و بازنگری مسئولین قرار گیرد، نوع رفتار حاکمیتی با حامیان داخلی این تروریستهای تجزیهطلب است. این، یک واقعیت تلخ است که در طول دهههای اخیر حکمرانان ما روش صحیحی در رفتار با افراد بهظاهر ذینفوذ داخلی -اعم از سطح ملی و استانی- نداشتهاند و به تصور اینکه میتوانند از این قبیل افراد در زمان مقتضی به نفع کشور استفاده کنند و گاهی نیز به طمع بهرهبرداریهای جناحی، به آنها فرصت مطرح شدن و میدانداری کردن دادند.
برخلاف این تصور، این عناصر در شرایط حساس، از موقعیت بهظاهر اجتماعی خود به نفع اهداف دیگری که به آنها دیکته شده یا منافع شخصیشان اقتضا میکند بهرهبرداری میکنند. آنچه موجب تاسف بیشتر است این است که مسئولان، این تجربه تلخ را بارها تکرار میکنند و هرگز از آن درس نمیگیرند. آنکس که بنا به مصلحت آنی، اغتشاش را محکوم میکند و خواستار برخورد قاطع با اغتشاشگران میشود و ساعاتی بعد براساس برنامهای که به او دیکته شده اقدام به تکذیب آن میکند و از تروریستهای تجزیهطلب حمایت مینماید، روشن است که عامل چه کسانی است. میدان دادن به این قبیل افراد و بزرگ کردن آنها با امکانات ملی، سیاست قابل قبولی نیست».
درباره اشاره روزنامه مذکور به موضع «بهرهبرداری جناحی» باید یادآور شد که غربگرایان مدعی اصلاحات و اعتدال طی دو دوره در دو دهه اخیر، پیشگام استفاده جناحی و سیاسی و انتخاباتی از افراد بدسابقه مورد نظر روزنامه جمهوری اسلامی بودهاند. همچنین گروههای تروریستی مانند ریگی، در فتنه سبز علناً در کنار گروهک منافقین و... از فتنه سبز حمایت کردند که ننگی برای مدعیان اصلاحطلبی است.
در اغتشاشات اخیر هم قطعاً رد پا و ننگ خیانت افراطیون مدعی اصلاحات در آغاز تحریک به اغتشاش و موج سواری تروریستهای کومله و دموکرات و ریگی روی این خیانت، پاک نخواهد شد.