رئیس شورای اروپا: ایران را به دلیل حمایت نظامی از روسیه تحریم کردیم

رئیس شورای اروپا ضمن تاکید بر لزوم افشار فشارها علیه روسیه، گفت تحریم‌هایی را علیه ایران بابت حمایت نظامی از مسکو در اوکراین اعمال کرده‌اند.

به گزارش مشرق، «شارل میشل» رئیس شورای اروپا و «اورسولا فون در لین» رئیس کمیسیون اروپا روز جمعه پس از برگزاری نشست کشورهای اتحادیه اروپا نشست خبر برگزار کردند.

میشل در این نشست خبری گفت: «درباره چگونگی ادامه حمایت از اوکراین گفت‌وگو کردیم. باید استقلال خود را به سطحی راهبردی توسعه دهیم و ارزش‌های خود را حفظ کنیم».

او درباره چین مدعی شد: «دولت چین به ارزش‌های ما و دموکراسی باور ندارد و از این رو گزینه‌های پیش رویمان درباره روابط با پکن را به بحث گذاشتیم. با این حال باید با چین در زمینه‌های مختلف از جمله حقوق بشر و تغییرات اقلیمی در ارتباط باشیم. در پی تقابل سیستماتیک با چین نیستیم».

این مقام اروپایی در ادامه گفت: «ما همچنین درباره افزایش توان دفاعی خود از طریق همکاری با ناتو گفت‌وگو کردیم. با توجه به تغییرات ژئوپولتیک، حفظ اهمیت اتحادیه اروپا به حفظ اتحاد آن بستگی دارد».

وی همچنین گفت: «باید فشارها علیه رژیم روسیه را تشدید کنیم. درباره حمایت ایران از روسیه از طریق رساندن پهپاد به روسیه گفت‌وگو کردیم. ما تحریم‌هایی را علیه ایران بابت حمایت نظامی از روسیه در اوکراین اعمال کرده‌ایم».

میشل همچنین گفت: «ما درباره توقیف اموال و دارایی‌های روس‌ها و استفاده از این اموال برای بازسازی اوکراین گفت‌وگو کردیم. در حال حاضر تصمیم ما این بوده که به اوکراین وضعیت نامزدی عضویت اتحادیه اروپا را اعطا کنیم».

فون در لین نیز در این نشست خبری اعلام کرد: «در مورد فراهم کردن کمک‌های مالی به اوکراین به مبلغ ۹ میلیارد یورو به توافق رسیده‌ایم. از وزرای اقتصاد کشورهای عضو درخواست کردیم مکانیسمی برای حمایت از اوکراین فارغ از اینکه جنگ چقدر طول بکشد فراهم کنند».

رئیس کمیسیون اروپا مدعی شد: «چین به تحکیم هژمونی خود در جهان و شرق آسیا ادامه می‌دهد. روابط نامحدودی بین چین و روسیه وجود دارد و این مسئله بر روابط ما و چین اثر می‌گذارد».

او همچنین گفت: «با توجه به درسی که از وابستگی به انرژی روسیه گرفته‌ایم باید هوشیار باشیم و به فناوری‌های چینی وابستگی نداشته باشیم».

رهبران اتحادیه اروپا دیروز و امروز در نشستی، به بررسی مسائل اوکراین و چین و بحران انرژی پرداختند. این نشست در حالی برگزار شد که جنگ در اوکراین شدت گرفته و اختلافات چین و کشورهای غربی در زمینه مسائل تجاری و بحران تایوان نیز تشدید شده‌اند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 16
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۷:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۹
    4 2
    دخالت چین و روسیه توی امور داخلی ما وطن فروشی نیست؟؟
    • ح IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۳
      0 0
      کدوم دخالت تو امور داخلی ما؟؟ اینکه دارین سلاح می‌فروشیم میشه دخالت تو امور داخلی؟؟ چرا خفه نمیشید حدااقل سنگین تر هستید!!
  • IR ۰۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
    0 0
    بی زحمت آمریکا رو هم بخاطر تامین کننده تسلیحات عربستان در جنگ یمن تحریم کنید...با تشکر از مسیولین فهیم اروپا
  • IR ۰۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
    0 0
    درس امروز در مورد "چین". اگر اقتصاد قوی و تولید داشته باشی، میترسن تحریمت کنن!!!
  • IR ۰۵:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
    0 0
    این زمستون یخ بزنید ببینید بی منطق بودن و دنبال آمریکا راه افتادن چه تبعاتی براتون داره! در ضمن دادن سلاح به اوکراین عامل اصلی ادامه جنگ هست و این به معنی حمایت از جنگ و جنگ سالار محور بودن اروپا هست و کشورهایی در این جایگاه نمی‌توانند ژست مخالف جنگ بودم بگیرند البته تمامی اینها هزینه دارد و اروپا هزینه سنگینی بابت جنگ طلبی اش خواهد پرداخت
  • حسين DE ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۳۰
    0 0
    از ابتداى جنگ اوكراين آمريكا و اتحاديه اروپا و ناتو بشدت اوكراين را تسليح كردند و همچنان سيل ارسال انواع و اقسام سلاح هاى فوق مدرن از جانب آنها به اوكراين جارى است ولى كسى اعتراضى نميكند ،اما ارسال سلاح از جانب ايران به روسيه مورد اعتراض مجموعه دنياى غرب أست،مسخره نيست؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس