افزایش ۳۰ درصدی صادرات نفت ایران در سه ماهه نخست ۲۰۲۲

در حالی که صادرات نفت کشورمان در سال ۱۳۹۹ حتی تا زیر ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده بود، اکنون صادرات نفت ایران، رکورد ۵۰ ماه اخیر را شکسته است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه  خود نوشت: روزنامه ایران در گزارش می نویسد: حدود ۵۰ ماه از زمان خروج آمریکا از برجام و دوران تحریم نفت ایران می‌گذرد. در این مدت، فروش نفت خام و میعانات گازی اگرچه صفر نشد، ولی در برخی دوره‌ها از جمله سال ۱۳۹۹ به ارقامی کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه در روز نیز سقوط کرد. در دولت سیزدهم اما شرایط تغییر کرد و میزان فروش نفت به‌واسطه بازارسازی و بازاریابی ۴۰ درصد بیشتر شد. حالا شنیده می‌شود که میزان صادرات در ماه گذشته به بالاترین رقم طی چند سال اخیر رسیده است.

در ماه اکتبر ۲۰۲۲ صادرات نفت کشور به بالاترین رقم ۵۰ ماه اخیر رسید. بعد از تحریم‌های آمریکا سابقه نداشته که این حجم از نفت ایران در یک ماه به فروش برسد، آن هم در شرایطی که در این ماه فشارهای تحریمی آمریکا در شدیدترین حد خود قرار دارد. بازارهای جدیدی در این ماه به بازار نفت ایران اضافه شد که در افزایش فروش بی‌تاثیر نبود. در همین حال تقاضای مشتریان نیز در این ماه برای ذخیره‌سازی بیشتر شد. در ماه گذشته بیش از ۴۰ درصد نسبت به ماه پایانی دولت دوازدهم بوده. درخصوص دریافت پول نفت، نیز شرایط مانند ماه‌های گذشته است. با وجود تحریم‌های بانکی اما پول فروش نفت توسط بانک مرکزی دریافت می‌شود و فروش نسیه نداریم. 

در حالی که چند ماهی است برای تشدید تحریم‌های نفتی ایران، آمریکا از هیچ اقدامی صرف‌نظر نکرده و حتی در آب‌ها به نفتکش‌های ایران حملات متعددی صورت گرفته، وزیر نفت می‌گوید: «صادرات نفت خام ایران بدون هیچ مشکلی به بازارهای هدف در حال انجام است.»

کارشناسان می‌گویند که ایران دیگر راه خنثی‌سازی تحریم‌های نفتی را پیدا کرده است. از جمله ممدوح سلامه اقتصاددان بین‌المللی نفت و استاد اقتصاد انرژی دانشگاه تجارت ESCP اروپا در لندن می‌گوید: «ایران هنر کاهش اثرات نامطلوب تحریم‌ها و خنثی‌سازی آنها را به کمال رسانده است. میزان صادرات نفت ایران در شرایط کنونی محرمانه است اما شنیده می‌شود که ایران حدود ۱.۲ تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز نفت صادر می‌کند که دو سوم آن بر خلاف تحریم‌های آمریکا به کشور چین می‌رود.

ایران در ماه‌های اخیر پالایشگاه داری فراسرزمینی را در بیش از ۶ کشور دنبال کرده که علاوه‌بر تحقق این آرزوی دیرینه و ایجاد همبستگی اقتصادی و سیاسی میان کشورها، افزایش صادرات نفت را نیز به همراه داشته است. از جمله راه‌اندازی نخستین پالایشگاه فراسرزمینی به نام ال‌پالیتو در ونزوئلا که پالایش روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت خام میدان‌های کشور در این پالایشگاه را طی دو ماه گذشته به دنبال داشته است. موضوع دیگر افزایش تعاملات با خریداران نفت خام به‌ویژه خریداران سنتی بوده است، به طوری که در یک سال اخیر کشور چین، بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران، علاوه‌بر افزایش واردات، حتی ۳ بار به‌طور رسمی خرید نفت ایران را اعلام کرد. در حالی که در شرایط تحریم و با وجود تحریم‌های ثانویه علیه خریداران، نفت ایران در بازار خاکستری و به شکل محرمانه صادر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • رضا IR ۰۲:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    0 0
    با اين تورم كمرشكن و گرانى هاى چند هزار درصدى و پولى كه عنقريب ارزشش از هیچی كمتر خواهد شد صادرات بيشتر نفت چه دردى از ملت دوا خواهد كرد ؟!
  • IR ۰۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    0 0
    آینده صنعت نفت و گاز ما روشن است مثل تصمیم به اجرای صنایع پائین دستی پتروشیمی که قرار است زیر ساخت هفت منطقه برای شرکت های دانش بنیان در استان های ساحلی و جنوبی کشورمان تا دو سال آینده آماده و فراهم بشه تا با تاسیس این صنایع که خوراک شان از صنایع بالادستی تامین میشود و احتمالا پالایشگاه هم در دستور کار باشد
  • . IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    0 0
    با دوری از گدایی غرب
  • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    0 0
    دستت درد نکنه
  • . IR ۰۸:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    0 0
    عالی
  • IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    2 0
    تنها راه موفقیت ما، مقاومت در برابر شیطان بزرگ حیله‌گر و عدم توافق است. هرگونه توافقی با دشمن غدار، قطعاً به ضرر ما تمام می‌شود؛ آمریکا هرگز تمام تحریم‌ها را لغو نخواهد کرد و با توافق یا بدون توافق، هر روز بر تحریم‌ها خواهد افزود. باید سلطه‌ی دلار را بشکنیم و تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر کنیم، از پیمان عدم اشاعه خارج شویم و به نظارت‌های پادمانی و فراپادمانی جاسوسان آژانس خاتمه دهیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس