به گزارش مشرق، این دیپلمات روسیه روز پنجشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرده است که برلین دلیلی برای از سرگیری مذاکرات وین نمیبیند. ظاهرا آلمان اهمیت عدم اشاعه هستهای و همچنین خطر تشدید جدی و حتی کنترل نشده شرایط در صورت بینتیجه ماندن گفت وگوها پیرامون برجام را دست کم میگیرد.
کریستوفر برگر سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان روز چهارشنبه در گفت وگو با رسانهها در برلین ادعا کرد: از دیدگاه ما، در حال حاضر هیچ نشانه یا دلیلی برای از سرگیری مذاکرات هستهای ایران وجود ندارد.
بر اساس گزارشها، وی با تکرار سیاستهای خصمانه برلین افزود: آلمان بارها به صراحت اعلام کرده است که "در حال حاضر، این مذاکرات انجام نخواهد شد. "
این مقام آلمانی با اذعان به اینکه تمرکز اصلی برلین بر حمایت از ناآرامیها در ایران است، گفت که کشورش بر آغاز سریع مذاکرات هستهای ایران متمرکز نیست.
وی با بیان اینکه "تمرکز ما در حال حاضر روی مذاکرات نیست"، مدعی شد ما از مردمی حمایت میکنیم که در خیابانهای ایران ایستادهاند تا بتوانند در آزادی و عزت زندگی کنند.
آلمان از ابتدای اغتشاشات در ایران مواضع غیرسازندهای را در پیش گرفته و ماه گذشته نیز روابط با تهران را مورد بازنگری قرار داد.
وزیر امور خارجه آلمان به بهانه پایین بودن سطح روابط دوجانبه میان دو کشور در سالهای اخیر و تکرار اتهامات حقوق بشری ادعا کرد، «اوضاع نمیتواند مانند سابق ادامه یابد، بنابراین ما رابطه خود را با شرایط تطبیق میدهیم.»
«آنالنا بائربوک» مدعی شد که در حال تعلیق گفتوگوهای دو جانبه میان کشور است و «معدود ابزارهای باقی مانده در روابط تجاری و مالی را مورد بازنگری قرار میدهیم. همچنین حضور موسسه ها فرهنگی فعال آلمان در ایران را کاهش خواهیم داد.»
در هفته های اخیر برخی از کشورهای اروپایی با توجه به دستگیری اتباع این کشورها در جریان ناآرامی های اخیر در ایران اقداماتی را برای تحت فشار قراردادن کشورمان با هدف آزادی این افراد در پیش گرفته اند.
در همین ارتباط ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان این هفته در نشست با خبرنگاران گفت: آنچه مسلم است اینکه در جریان اغتشاشات اخیر تعدادی از شهروندان کشورهای اروپایی با نسبتهای مختلفی از نقش آفرینی در جریان اغتشاشات بازداشت شدهاند و پرونده برخی از آنها تکمیل شده و برخی نیز در مرحله تحقیقات هستند.
وی با بیان اینکه تعداد اتباع این کشورها و تعلق آنها به کدام یک از کشورها مشخص است، افزود: اطلاع کنسولی و سیاسی به کشورهای متبوع آنها داده شده است؛ ملاقاتها و مذاکراتی هم در این رابطه صورت گرفته است و بنابراین نقش شهروندان تعدادی مشخص از کشورها به ویژه کشورهای حوزه اروپا و اروپای غربی در نقش آفرینی در اغتشاشات اخیر کاملا مسجل و روشن است و اطلاعات دقیق در این زمینه وجود دارد.
کنعانی اظهار داشت: برخی از آنها شرایطشان روشنتر است و اطلاع رسانی کافی درباره آن صورت گرفته است؛ متاسفانه برخی از این افراد مورد سوءاستفاده طرفهای دیگری قرار گرفتند و در این زمینه اطلاعات دقیق وجود دارد.
به گفته سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه برخی از کشورهای غربی نقش سیاسی غیرسازندهای در ارتباط با تحولات اخیر در ایران داشتهاند، نقش آنها را کاملاً تحریک کننده و دامن زننده به تندرویها و اغتشاشات توصیف کرد.
وی افزود: برخی از این افراد که تعداد آنها هم قابل توجه بود، در ایران بازداشت شدهاند و مقامات این کشورها در حوزههای رسانهای دیدگاههایی را در خصوص این افراد بازداشت شده اعلام میکنند یا در این زمینه گلایهها و اعتراضاتی را مطرح میکنند اما ما در نشستهای دیپلماتیک اطلاعات لازم را درباره جرم این افراد بیان کردهایم.
آلمان همسو با واشنگتن بر حوادث داخلی ایران تمرکز کرده و سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان با اذعان به اینکه برلین در مسیر واشنگتن حرکت میکند، مدعی شد: در حال حاضر تمرکز ما بر حمایت از مردم و اعمال فشار بر ایران است.
مشارکت در قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی و پیشنهاد برای برگزاری نشست ویژه در شورای حقوق بشر سازمان ملل، از دیگر تحرکات ضد ایرانی آلمان بوده تا اوج خصومت با جمهوری اسلامی ایران را به منصه ظهور بگذارد.
وزارت اقتصاد آلمان همچنین در واپسین روزهای سال ۲۰۲۲ میلادی اعلام کرد که برنامههای آموزش مدیران، برگزاری نمایشگاههای بازرگانی و «سایر فرمتهای اقتصادی» از جمله مذاکرات بر سر مسائل انرژی نیز تعلیق میشوند.