به گزارش مشرق، با اعلام سازمان فضایی ایران، حسن سالاریه با اشاره به آخرین وضعیت اجرای پروژه منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی، اظهار کرد: سازمان فضایی ایران بر اساس تکلیف برنامه ۱۰ساله فضایی و به منظور خدماتدهی به مردم، دستگاهها و سازمانهای دولتی و همچنین ارائه خدمات به شرکتهای بخش خصوصی، موظف شده که یک منظومه ماهوارهای مخابراتی را در مدار زمین قرار دهد.
وی افزود: اجرای این پروژه که «پروژه شهید سلیمانی» نام دارد و در واقع نخستین پروژه منظومه ماهوارهای کشورمان محسوب میشود، به دلیل دستاوردهای حاصله در تولید سری ماهواره و شبکه سازی آن، از اهمیت بالایی برای کشور برخوردار است.
رییس سازمان فضایی ایران ادامه داد: بر همین مبنا، سازمان فضایی ایران از مدتها قبل و حتی پیش از نهایی شدن برنامه ۱۰ساله فضایی کشور در شورایعالی فضایی، برنامه اجرایی این پروژه را آماده کرده و طرح اجرایی منظومه مخابراتی باند باریک با سرویس محدود را مدون کرده بود و در حال حاضر با گذشت کمتر از یک ماه از تصویب برنامه ۱۰ساله فضایی که یکی از مهمترین بندهای آن اجرای پروژه شهید سلیمانی است، با شروع فرایند مناقصه و شناسایی شرکت یا شرکتهای مجری مرحله اجرایی این پروژه رسماً کلید زده شد.
سالاریه ادامه داد: هماکنون در قالب مناقصه، شرکتهای خصوصی داخلی در حال ارائه اسناد و مدارک جهت اثبات توانمندی خود هستند و پس از پایان بارگذاری مدارک، سازمان فضایی این اسناد را بررسی کرده و شرکتهای برتر را جهت ارائه طرح اجرایی بر مبنای طراحی اصلی که پیشتر توسط سازمان فضایی تهیه شده است، معرفی خواهد کرد.
وی اضافه کرد: پس از ارائه طرح اجرایی توسط شرکتهای خصوصی، پروژه به برترین طرح اجرایی سپرده شده و شرکت یا شرکتهای خصوصی پذیرفته شده، مرحله اجرایی این پروژه مهم را با طراحی و ساخت اولین ماهوارههای منظومه، آغاز خواهند کرد.
رییس سازمان فضایی ایران همچنین تاکید کرد: سازمان فضایی با توجه به ارزیابیهای انجام شده مبنی بر توانمند بودن بخش خصوصی در حوزه طراحی و ساخت نانو ماهوارهها، در نظر دارد در قالب این پروژه و در سال اشتغال دانش بنیان، در جهت تقویت شرکتهای دانش بنیان بخش خصوصی کشور، اجرای پروژه را به این شرکتها واگذار کند.
سالاریه تصریح کرد: سازمان فضایی تلاش کرده تا ضمن اینکه در توسعه منظومه گام برمیدارد، توانمندی کشور در ساخت ماهوارههای کوچک در بخش خصوصی نیز در تعریف پروژه لحاظ شود. بدیهی است با موفقیت در این گام، راه برای تکمیل و توسعه منظومه ماهواره و ارائه خدمات بیشتر در گامهای بعدی فراهم خواهد شد.