کد خبر 1457740
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۵
بچه‌پول‌دارها در والیبال ایران؛ سکه به جای پول!

تحمیل بازیکنان بی‌کیفیت به تیم‌های پایه باشگاهی و ملی یکی از اتفاقات تلخ والیبال ایران است. در گدشته کار به جایی رسیده بود که به برخی مربیان به جای پول، سکه پیشنهاد می‌شد.

به گزارش مشرق، یکی از مهمترین دلایل موفقیت والیبال ایران در چند سال اخیر، توجه و برنامه‌ریزی‌ مدون و گسترده فدراسیون والیبال در رده‌های پایه بوده است. این برنامه‌ریزی، قهرمانی در رقابت‌های نوجوانان و جوانان جهان را در پی داشته است؛ اما خطری که در چند سال گذشته تیم‌های پایه والیبال ایران را تهدید کرده و حتی در زمان‌هایی باعث آسیب به این تیم‌ها شده انتخاب بازیکنانی است که به لحاظ فنی صلاحیت حضور در تیم‌های پایه را نداشتند؛ اما توانستند به هر شکل ممکن خودشان را تحمیل کنند تا سابقه بازی در رویدادهای آسیایی و جهانی را کسب کنند.

هر چند در حال حاضر مربیانی در تیم‌های پایه مشغول به کار هستند که هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ اخلاقی سرآمد هستند و نمی‌توان به صحت عملکرد آنها در مواجهه با بازیکنانی که به زورِ پول می‌خواهند والیبالیست شوند خدشه‌ای وارد کرد؛ اما هنوز هستند خانواده‌هایی که به دنبال اغوای مربیان تیم‌های پایه هستند. البته این معضل تنها بخش کوچکی از بازیکنان تیم‌های پایه را شامل می‌شود و اکثریت این بازیکنان به دلیل توانایی فنی‌شان فرصت حضور در این تیم‌ها را پیدا کرده‌اند. با این حال نمی‌توان از همین بخش کوچک هم چشم‌پوشی کرد.

بچه‌پول‌دارها در والیبال ایران؛ سکه به جای پول!

رضا مومنی مقدم، سرمربی تیم والیبال جوانان ایران که تیمش با قهرمانی در آسیا جواز حضور در رقابت‌های قهرمانی جهان را به دست آورد در این خصوص گفت: «متاسفانه از سالیان گذشته تا به امروز این مسائل وجود دارد و برخی دوست دارند به هر قیمتی به تیم‌های پایه بازیکن تحمیل کنند. بدترین اتفاق این است که شاهد حضور چنین بازیکنان در تیم‌های ملی پایه باشیم. در این تیم‌ها باید به دنبال بهترین بازیکنان بود و نباید اجازه حضور بازیکنان بی‌کیفیت را داد.»

مومنی‌مقدم یکی از مربیانی بود که به دلیل مقاومت و رد پیشنهادهای مالی، مورد توهین و تهمت‌های زیادی در فضای مجازی شد. او در این خصوص عنوان کرد:«به من هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم پیشنهادهایی دادند تا فلان بازیکنان را در قبال دریافت پول به تیم ملی دعوت کنم؛ اما وقتی مقابل این مسائل مقاومت می کنیم دچار تبعاتی می‌شویم و به شکل‌های مختلف تحت فشار قرار می‌گیریم. با این حال باید در این خصوص وجدان را مدنظر قرار داد و من هم بر همین اساس کاری که می دانم درست است را انجام می‌دهم. حدود ۱۵ سال است که هم به عنوان مربی و هم به عنوان سرمربی در تیم های ملی پایه فعالیت می‌کنم و خداراشکر که مقابل این مسائل ایستاده‌ام. در این سال‌ها در انتخاب بازیکنان اجازه هیچ زدوبند و فسادی را نداده‌ام.

سرمربی تیم جوانان در این خصوص راهکاری هم داد:«باید در انتخاب مربیان پایه باشگاهی و ملی توجه خاصی کرد و سبقه آنها را مورد بررسی قرار داد. خوشبختانه در والیبال ایران مربیان شریف بسیاری حضور دارند؛ اما نباید اجازه فعالیت به آن عده کم را هم داد. ضمن اینکه معضل بازیکنان پولی در والیبال نسبت به سایر رشته‌ها بسیار کمتر است و امیدوارم همین تعداد کم هم دیگر نتوانند فعالیت خارج از چارچوبی داشته باشند.»

چندی پیش شنیده شد که مربی یکی از تیم‌های پایه از بازیکنی در ترکیب تیمش استفاده کرد که خانواده این بازیکن دارای بنیه مالی خوبی بودند و پس از اینکه فدراسیون والیبال متوجه این موضوع شد با این مربی قطع همکاری کرد. چنین اتفاقی نشان می‌دهد فدراسیون والیبال با چنین اتفاقاتی مماشات نمی‌کند؛ اما لازم است که مربیان متخلف اجازه فعالیت در لیگ را هم نداشته باشند. اتفاقی که در حال حاضر رخ می‌دهد حضور مربیانی در لیگ است که سابقه خوبی در این خصوص ندارند؛ با این حال همیشه جزو مربیان شاغل در لیگ هستند.

بچه‌پول‌دارها در والیبال ایران؛ سکه به جای پول!

آرش صادقیانی، سرمربی تیم والیبال زیر ۱۶ سال ایران که سابقه حضور در کادرفنی تیم نوجوانان را هم دارد یکی دیگر از مربیان بااخلاق والیبال ایران است. صادقیانی که سال‌ها عضو تیم ملی والیبال ایران هم بوده در مورد تلاش‌هایی که برای حضور بازیکنان پولی در تیم‌های پایه می‌شود، گفت: «خانواده ها برای موفقیت فرزندان‌شان هر کاری می‌کنند و این مسئله زمانی بد است که فرزندان آنها سطح فنی بالایی در والیبال ندارند؛ اما خانواده‌های آنها به راه‌های دیگری متوسل می شوند. تا به حال از این دست پیشنهادات به من نشده است. شاید دلیلش این باشد که تیم زیر ۱۶ سال به تازگی تشکیل شده است؛ اما قطعا اگر چنین پیشنهاداتی به من شود قاطعانه با آن مقابله خواهم کرد.»

صادقیانی ادامه داد:«متاسفانه گاهی اوقات مربیان نزد خانواده‌ها از فرزندان آنها تعریف و تمجید زیادی انجام می‌دهند و همین موضوع باعث می‌شود وقتی بازیکنان خط می‌خورند خانواده‌ها تصور کنند با راه‌های دیگر می‌توانند باعث حضور فرزندان‌شان در تیم ملی شوند.»

گفته می‌شود برخی مربیان در سال‌های گذشته که چنین اقداماتی انجام می‌دادند برای اینکه ردی از خود به جا نگذارند از خانواده‌ها به جای پول، سکه دریافت می‌کردند. این موضوع پیگیری جدی‌تر فدراسیون والیبال را می‌طلبد. حتی اگر در گذشته هم چنین اتفاقاتی رخ داده لازم است که مشخص شود چه کسانی در این خصوص تخلف کرده‌اند. والیبال ایران باید از وجود معضلاتی همچون تبانی، شرط‌بندی، جذب بازیکنان پولی و ... پاک شود؛ چرا که والیبال موفق‌ترین ورزش گروهی ایران محسوب می‌شود و حیف است که اینگونه و به خاطر منافع عده‌ای قلیل متضرر شود.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • میریاز IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
    0 0
    با این پولها می خواهند چکار کنند مگر غیر این است که می خوهند اشیا بخرند ایا شیی ارزش دارد یا آبرو.مگر انانی که تا خرخره میان پولند چگونه زندگی می کنند به چهره هایشان نگاه کنید صورتهای باد کرده.پریشان .عصبی تمام اینها مال بار زیاد است انسان باشید از تعداد سندهایتان کم کنید تا به ادمیت نزدیک شوید
  • سید فروزان CH ۱۶:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
    0 0
    وضع فدراسیون فوتبال و بازیکنان عیاش و بیسواد انرا مشخص کنید  یک رییس فدراسیون با چندین پرونده فساد و تخلف ،یک مشت بازیکن بی غیرت و عیاش ،
  • IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
    0 0
    چرا همه جا فساد است نانوایی نان بازار ازاد میفروشن نمیتونیو جلوی فیاد بکرید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس