دستورالعمل جدید عرضه خودرو عامل افت بورس/ بازار سرمایه در کف قیمتی قرار دارد

دستورالعمل جدید عرضه خودرو که صبح امروز توسط شورای رقابت منتشر شد، به نطر بسیاری از کارشناسان عامل افت بورس بوده است.

به گزارش مشرق، بازار سرمایه در روزهایی که هنوز ریسک‌های خارج از آن به بازار فشار می‌آورد، در حال دست و پنجه نرم کردن با فشار فروش از سوی سهامداران است.

خروجی پول که در ۱۰ روز گذشته و معاملات امروز تداوم داشته و نشان می‌دهد که اعتماد به بازار کاهش یافته است. در این میان کارشناسان معتقدند سیاست‌گذار همچنان فرصت دارد که از مجرای قانون بودجه و عرضه خودرو در بورس کالا اعتماد سرمایه‌گذاران را جلب و احیا کند.

البته با انتشار دستورالعمل جدید شورای رقابت و انحصاری خواندن همه خودروها، عرضه خودرو در بورس کاملا متوقف شده و همین مساله نیز باعث افت سهام خودرویی‌ها و در نهایت کل بازار سهام شده است.

برخی دیگر از تحلیلگران بازار سرمایه بر ریسک‌های سیاسی و سیستماتیک تأکید بیشتری دارند. البته در شرایط فعلی اوضاع کشور از نظر سیاست خارجی و داخلی در حال طی کردن امور همراه با آرامش است.

* اطلاعیه شورای رقابت بدون اشاره به بورس کالا

به نظر بسیاری از کارشناسان دستورالعمل جدید شورای رقابت عامل افت بازار سرمایه در نیمه دوم بازار بوده است. شورای رقابت امروز با انتشار اطلاعیه‌ای در مورد تصویب دستورالعمل تنظیم قیمت خودروی سواری به عرضه خودرو در بورس کالا هیچ اشاره‌ای نکرد و همین موضوع شاخص بورس را با ریزش سنگین به‌خصوص در گروه خودرویی همراه کرد.

* سیاست‌گذار ریسک جدید به بازار سرمایه تحمیل نکند

علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه، گفت: بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی در کف قیمتی قرار دارد و از نیمه سال ۱۳۹۹ تاکنون تقریباً تمامی بازارها رشد کرده‌اند و بازار طلا، خودرو و مسکن به نوعی در حداکثر قیمتی خود قرار دارند؛ اما بازار سهام رشد نکرده است.

وی ادامه داد: بنابراین در بلندمدت رویکرد سرمایه گذاران و انتظارات معامله گران باید سهامداری باشد و در آینده تمام ریسک‌های بازار به حداقل خواهد رسید و این بازار نیز رشد خواهد کرد. متأثر از رخدادهای سیاسی خواهد بود. اما در میان مدت نگاه بازار به بودجه ۱۴۰۲ است. رویکردهای دولت و مجلس در بودجه منعکس خواهد شد. رویکردهایی که در حوزه سیاست‌گذاری ارزی و نرخ انرژی برای بورسی‌ها اهمیت بیشتری دارند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: به نظر می ‌رسد بازار پتانسیل رشد بالایی دارد. انتظارات تورمی عامل مهمی در جهت رشد قیمت‌هاست و گروه‌ های لیدر مانند خودرو و بانکی‌ها می‌توانند بازار را بالا بکشند که البته به تصمیمات سیاست‌گذار مشروط است.

مومنی تصریح کرد: سیاست گذاران امور اقتصاد در شرایط فعلی خودشان تبدیل به یک ریسک بزرگ برای بازار شده‌اند و باید از تصمیماتی مانند دستورالعمل جدید عرضه خودرو که ریسک جدیدی را به بورس تحمیل می‌کند، خودداری کنند.

* افت یکپارچه شاخص های بورس

در جریان معاملات امروز بورس، شاخص کل با کاهش ۱۷ هزار و ۵۴ واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و ۵۴۰ هزار و ۱۸۹ واحد پائین آمد. بازدهی این شاخص منفی ۱.۱ درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با افت ۷ هزار و ۳۸۹ واحدی در رقم ۴۸۰ هزار و ۱۶۷ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۱.۵۴ درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، با ریزش ۲۱۳ واحدی در سطح ۲۰ هزار و ۳۷ واحد قرار گرفت.

* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۹ هزار و ۶۲۴ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۸ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان بود که ۴۱ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش ۹ درصدی به نسبت روز گذشته به رقم ۵ هزار و ۴۷۷ میلیارد تومان رسید.

* رشد خروج سرمایه از بورس

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای یازدهمین روز متوالی منفی بود و هزار و ۱۱۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه)، وبملت (بانک ملت) شپنا (پالایش نفت اصفهان) و فملی (ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت

در سوی دیگر، دانا (بیمه دانا)، ثجنوب (سرمایه گذاری مسکن جنوب) و کیسون (شرکت کیسون) بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کردند.

* افزایش ارزش صف‌های فروش بازار سهام

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، ۱۲۳ نماد رشد قیمت داشتند و ۵۳۳ نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، ۱۹ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۸۱ درصد بازار افت قیمت داشتند.

در معاملات یکشنبه، ۴۲ نماد صف خرید داشتند و ۱۹۴ نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صف‌های خرید با افت ۶۶ درصدی به ۱۷۷ میلیارد تومان رسید و ارزش صف‌های فروش نیز ۱۶۴ درصد افزایش یافت و هزار و ۱۰ میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات نماد غدانه (شرکت پنبه و دانه‌های روغنی خراسان)، ثجنوب (شرکت سرمایه‌گذاری مسکن جنوب) و غاذر (شرکت کشت و صنعت پیاذر) بیشترین صف خرید را داشتند.

در سوی دیگر، نمادهای خساپا (سایپا)، وساپا (سرمایه گذاری سایپا) و پخش (پخش البرز) بیشترین صف فروش را داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    4 0
    بی سوادی تیم اقتصادی دولت
  • IR ۲۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    5 1
    عامل افت بورس فقط و فقط دولته
  • IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    3 0
    بخاطر دارایکم و پالایش تمام پس اندازم رو از دست دادم
  • IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    4 1
    کاری کردن باهامون به دین و نظام هم دیگه بی اعتماد شدیم
  • IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    4 0
    پول دارایکم و پالایش رو پس بدینننننننننننننننننننننننن
  • IR ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    2 1
    رئیس بورس را اعدام کنید .
  • IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    5 0
    گناه ما این بوده اعتماد کردیم همین ....فکرش ونمیکردیم بورس بعد ۳ سال باز هم ریزش داشته باشه ....بعد ۳ سال ؟!!
  • IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    3 0
    لعنت بر دارا یکم لعنت خدااااااااا
  • IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    3 0
    دزدی و کلاهبرداری با دارایکم و پالایشی
  • IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    3 0
    کسی میدونه ربط پالایش و دارایکم به خودرو چیه که اینا رو منفی میکنن بخاطر بورس کالا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    2 0
    لعنت به بازار بورس.
  • IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    2 0
    طراح تاسیس صندوق دارایکم و پالایش حکومت را نجات داد با پول مفت مفت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس