به گزارش مشرق، «میخائیل پودولیاک» مشاور رئیس جمهور اوکراین گفت که کییف هیچ پیشنهادی مبنی بر دادن سرزمین به ازای صلح با روسیه دریافت نکرده است.
پیشتر روزنامه سوئیسی «نئو زورچر زیتونگ» گزارش داده بود که رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اواسط ماه ژانویه (دی ماه) به کییف و مسکو طرح صلحی برای پایان دادن به جنگ اوکراین پیشنهاد داده بود.
بر اساس گزارش این روزنامه، این طرح شامل انتقال ۲۰ درصد از اراضی اوکراین به روسیه به ازای ایجاد صلح میان مسکو و کییف بوده است.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین روسیه نیز پیشتر این موضوع را رد کرده بود.
پودولیاک نیز در این باره در مصاحبه با روزنامه آلمانی « وی ولت» گفت: «هیچ کسی چه به طور رسمی و چه غیررسمی، پیشنهادی مبنی به مبادله سرزمین در مقابل صلح پیشنهاد نداده است و این موضوع کامل بی معنی است».
وی در ادامه گفت: «اگر قرار باشد ۱۰ یا ۲۰ یا ۳۰ درصد از سرزمینهای کشور به روسیه برود، هیچ صلحی وجود نخواهد داشت. در این حالت، جنگ به صورت و شکل دیگری ادامه خواهد یافت».
از سوی دیگر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز پنجشنبه گفت مسکو در تلاش است درگیری در اوکراین را که با کودتای تحت حمایت آمریکا در سال ۲۰۱۴ آغاز شد به پایان برساند.
ولادیمیر پوتین گفت: «اجازه بدهید تکرار کنم: ما فعالیتهای نظامی را آغاز نکردیم اما در تلاش هستیم آنها را به پایان برسانیم.»
پوتین این اظهارات را در جمع مدیران صنایع هوایی در مسکو مطرح کرد. او گفت: «آنها جنگ را آغاز کردند. برای ۸ سال، این جنگ ادامه پیدا کرد- جنگی برای نابود کردن مردمی که در آنجا زندگی میکنند و خودشان را از طریق خون و فرهنگ به روسیه متصل میدانند.چقدر باید این را تحمل میکردیم؟»
رئیسجمهور روسیه علاوه بر این در اظهاراتی که به توافقات مینسک اشاره داشت اوکراین را به نقض توافقنامهها و تعهدات منعقدشده با میانجیگری غرب متهم کرد.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.
دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.
به رغم حمایتهای غربیها، در صحنه میدانی روسیه توانسته لوهانسک در منطقه شرقی دونباس اوکراین را به کنترل خود درآورده و در تلاش برای تسلط بر همه مناطق دونتسک است.