به گزارش مشرق، سرویس اطلاعات خارجی روسیه امروز دوشنبه گزارش داده کشورهای عضو ناتو از دسامبر ۲۰۲۱ طیف گستردهای از سلاحهای سنگین را برای استفاده در جنگ تحویل اوکراین دادهاند.
مطابق این گزارش ۴۴۰ دستگاه تانک و ۱۵۱۰ خودروی نفربر از جمله تجهیزات نظامی ارسال شده به اوکراین بودهاند.
طبق گفته مقامهای روسیه، اوکراین ۱۷۱۰ فروند سیستم ضدهوایی و ۶۵۵ سامانه توپخانهای و همچنین ۹۸۰۰ راکت برای راکتانداز تحویل اوکراین داده است.
آژانس اطلاعات خارجی روسیه در عین حال تأکید کرده بخش زیادی از تجهیزات عرضهشده از سوی غرب توسط نیروهای روسیه نابود شدهاند.
این در حالی است که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته ارسال سلاح از چین به روسیه خط قرمز بروکسل خواهد بود.
هشدار بورل دو روز بعد از آن مطرح شده که «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا گفت چین احتمالاً در حال بررسی ارسال سلاحهای کشنده به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره گفتوگویی که روز شنبه با وانگ یی، وزیر خارجه چین انجام داده بود گفت: «من نگرانی شدید خود را ارسال سلاح از چین به روسیه ابراز کردم. از او خواستم این کار را انجام ندهد و نه تنها ابراز نگرانی کردم بلکه گفتم که این مسئله، خط قرمزی در روابط ما خواهد بود.»
بورل در ادامه گفت: «او به من گفت که این کار را نخواهند کرد و برنامهای برای انجام آن نداریم اما ما گوشبهزنگ خواهیم بود.»
پایگاه پولیتیکو نوشته دیگر وزیران خارجه اتحادیه اروپا که در یک نشست شورای روابط خارجی در بروکسل شرکت کرده بودند نیز به پکن هشدار دادند از این «خط قرمز» عبور نکند.
وزیر خارجه سوئد که ریاست چرخشی شورای اتحادیه اروپا را به عهده دارد گفت چنانچه چنین تصمیمی از سوی چین اتخاذ شود قطعاً تبعات خواهد داشت. او گفت که اتحادیه اروپا در این موضوع کاملاً در کنار ایالات متحده آمریکا خواهد بود.
وزیر خارجه لیتوانی هم گفت که چنانچه چین به روسیه سلاح ارسال کند اتحادیه اروپا با آمریکا همسو خواهد بود.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.
دولت اوکراین اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.
به رغم حمایتهای غربیها، در صحنه میدانی روسیه توانسته لوهانسک در منطقه شرقی دونباس اوکراین را به کنترل خود درآورده و در تلاش برای تسلط بر همه مناطق دونتسک است.
امروز دوشنبه رئیسجمهور آمریکا در جریان حضور ناگهانی خود در کییف از نیم میلیارد دلار کمک بیشتر به اوکراین خبر داد و گفت واشنگتن تحریمهای جدید علیه مسکو اعلام خواهد کرد.
بایدن گفت که «سفر تاریخی» وی به کییف برای تایید حمایت «تزلزلناپذیر» از اوکراین، اعلام کمک نظامی جدید و دور جدید تحریمهای ضد روسی انجام شده است.
شبکه آمریکایی سیانان گزارش داد بایدن در اظهاراتی که کنار زلنسکی بیان کرد، گفت بسته کمک جدید شامل تجهیزات نظامی بیشتر از جمله مهمات توپخانه و جاولینها و هویتزرهای بیشتر خواهد بود. وی همچنین مدعی شد: «زمانی که پوتین حدود یک سال قبل حمله خود را آغاز کرد، فکر میکرد اوکراین ضعیف است و غرب دچار تفرقه شده است. او فکر میکرد میتواند بیشتر از ما دوام آورد. اما در اشتباه بود».