به گزارش مشرق، سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در خصوص اینکه چه نوع واکسنهایی برای سفر به حج نیاز است، گفت: عربستان سه نوع واکسن مننژیت، دو دوز واکسن کرونا و واکسن فلج اطفال برای زائران حج تمتع امسال اعلام کرده که زائران ایرانی نیازی به واکسن فلج اطفال ندارند.
وی افزود: با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که هیچ موردی از بیماری فلج اطفال در ایران مشاهده نشده، گزینه واکسن فلج اطفال توسط مسئولان سعودی برای ایران حذف شد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با تاکید بر اینکه کارت تزریق واکسن های مننژیت و کرونا باید همراه زائران باشد، خاطرنشان کرد: کارت واکسن مننژیت که شکل بینالمللی دارد به زائران داده میشود. برگه واکسن کرونا را هم اینترنتی میتوانند دریافت کنند.
مرعشی در خصوص مشکلات مربوط به ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به عربستان که در سالهای قبل وجود داشت، گفت: در سالهای گذشته به علت اینکه مبادلات تجاری بین ایران و عربستان وجود نداشت و نمیتوانستیم داروهای مورد نیاز را در سیستم تجاری بازرگانی سعودیها ثبت کنیم، این کار با تاخیر انجام میشد اما امسال این مشکلات رفع شده و ۱۶ اردیبهشت تجهیزات پزشکی از ایران به مدینه ارسال خواهد شد.
وی با بیان اینکه میانگین سنی زائران در حج امسال نسبت به دورههای گذشته افزایش داشته، اظهار داشت: در حج امسال بیش از ۶۰ درصد زائران بالای ۷۰ سال سن دارند.
مرعشی افزود: ۲۳۰۰ زائر نیز در حج امسال حضور دارند که بالای ۸۰ سال سن دارند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در پاسخ به این سوال که با توجه به گرمای هوا در ایام حج چه برنامههایی برای حفظ سلامت زائرین در نظر گرفته شده، توضیح داد: بخشی از اقدامات مربوط به آموزشهای قبل از سفر است. نکات آموزشی به دو صورت حضوری(جلسات مربوط به کاروانها) و غیرحضوری (از طریق پیامک و ...) به زائران انتقال داده میشود.
وی همچنین گفت: با توجه به اینکه برخی پزشکان برای اولین بار است که به این سفر اعزام میشوند، از این رو آموزشهایی را هم برای خود پزشکان در نظر گرفته ایم. برای کارگزاران نیز آموزشهای خاص آنها در نظر گرفته شده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت تاکید کرد: در حج ۱۴۰۲، علاوه بر آموزشهای پزشکی، در طول سفر نیز کادر پزشکی به صورت مستمر زائران را معاینه کرده و وضعیت سلامت آنها را ارزیابی میکنند.