به گزارش مشرق، کانال تلگرامی دامغان نما متنی تحت عنوان دستاوردهای حجاب ارادی نوشته جعفر علیاننژادی را منتشر کرد:
اول. یکی از دستاوردهای مقاومت زنان کمحجاب در برابر کشف حجاب، ملموس شدن مفهوم «حجاب ارادی» است. شاید تا قبل از حوادث پاییز سال گذشته، معنای حجاب ارادی، اینگونه که اکنون میتوان از آن حرف زد، عینی و ملموس نبود.
دوم. ارزش این «مقاومت» وقتی روشنتر میشود که آن را در مقابل وضعیت فرضی «سازش» قرار دهیم. یعنی از خود بپرسیم اگر بجای این مقاومت، بانوان کم حجاب تصمیم به سازگاری و انفعال در برابر امواج سهمگین عملیات روانی و شناختی دشمن، میگرفتند، وضعیت ما چه میشد؟ محتمل ترین سناریو، ایجاد یک دوقطبی و شکاف عمیق بین دو قشر محجبه و مکشفه بود که امکان هر مدل اتحادی را در برابر دشمن واحد سلب میکرد، چراکه طیف مکشفه از رفتار دشمن، برداشت خصومت نداشت. اما اکنون این مقاومت، زمینه کنارهم قرارگرفتن دوطیف اصلی کمحجابان و محجبه ها را در امور و مصالح ملی، موجب شده است. در نماز عید فطر امسال یا راهپیمایی روز قدس و ۲۲ بهمن، چنین صحنههای هم افزایی و همدلی کم نبود.
سوم. ثمره دیگر چنین مقاومتی، تبدیل مسأله حجاب و پوشش از یک عرف و عادت روزمره به یک عمل ارادی آگاهانه بود. موضوعی که علی الخصوص در حجاب ارادی زنان کمحجاب نمایان بود.
چهارم. دستاورد دیگر این مقاومت، زمینهسازی آن برای اجرای یک قانون خوب بود. شفاف شدن صحنه و ملموس شدن حجاب ارادی، دست قانونگذار و مجری قانون را در تشخیص و برخورد با مصادیق بیحجابیهای سازمانیافته باز کرد. واقعیت آن است که اکنون شبکههای سازمانیافته معارض، برای ترویج فرهنگ برهنگی چارهای جز سوءاستفاده از رفتارهای بانوان بیحجاب، یا خرابکاری در قالب بیحجابی ندارد. کار آنها برای ترویج فرهنگ برهنگی در پوشش زنان کمحجاب خیلی سخت شده است و این اقدام برای آنها نوعی بازگشت به عقب محسوب میشود. این فضا همانگونه که گفته شد، امکان اعمال قانون را شفاف تر میسازد.
دستاوردهای چنین مقاومتی بسی بیشتر از این چند مورد کوتاه است که پیشنهاد میکنم اهالی تفکر و تأمل درباره آن بیشتر بیندیشند.