هزینه ۵۰۰ میلیار دلاری آمریکا برای توطئه ضد سوریه

تحلیلگر جهان عرب با استناد مشاهدات میدانی به واکنش مردم سوریه به تصمیم اتحادیه عرب برای بازگشت سوریه به این اتحادیه پرداخته است.

به گزارش مشرق، عبدالباری عطوان، تحلیلگر سرشناس عرب، در سرمقاله روزنامه رأی الیوم، با استناد به مشاهدات میدانی خود، به بررسی واکنش مردم و مقامات سوریه نسبت به بازگشت این کشور به اتحادیه عرب پرداخت.

وی واکنش مردم و مقامات سوریه نسبت به تصمیم اتحادیه عرب برای بازگشت سوریه به این اتحادیه را سرد توصیف کرد و در همین راستا به عدم برگزاری جشن‌های مردمی یا دولتی در نتیجه این رخداد و همچنین صدور بیانیه‌ای سرد از سوی وزارت خارجه سوریه نسبت به این موضوع اشاره کرد.

این تحلیلگر سرشناس عرب ادامه داد: به میان مردم در قلب پایتخت سوریه، دمشق رفتم و با پرسش از مردم در خصوص بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، سه دسته پاسخ دریافت کردم؛

دسته نخست، گروهی از مردم نسبت به این رخداد بی‌توجه و کاملا به اتحادیه عرب بی‌اعتماد بودند و سازمان‌های آن را بی‌اعتبار می‌دانستند.

دسته دوم، گروهی دیگر خشم شدید خود را نسبت به کشورهای عربی‌ که با توطئه ضد سوریه، از پشت به آن خنجر زده بودند، ابراز نمودند؛ کشورهایی که قصد داشتند امنیت و ثبات سوریه را برهم بزنند.

دسته سوم، این گروه، با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مخالفتی نداشتند و معتقد بودند که سوریه باید با این رخداد به شکلی عمل‌گرایانه برخورد کند و بازسازی سوریه و خروج از بحران‌های اقتصادی را با روحیه بخشندگی و نگاه روبه‌جلو، در اولویت خود قرار دهد.

به باور عبدالباری عطوان، دولتمردان سوریه، به ویژه بشار اسد، رییس جمهور این کشور، با دسته سوم هم‌عقیده هستند و از کشورهای عربی کینه‌ای به دل ندارند.

وی افزود: بشار اسد، در برقراری روابط با کشورهای عربی اولویتی قائل نیست و علاقه دارد با همه کشورهای عربی ارتباط داشته باشد.

عبدالباری عطوان در مقاله خود، به نشست پیش‌روی سران عرب و حضور بشار اسد در این نشست اشاره کرد و ادامه داد: دیدار بشار اسد از عربستان دو بخش دارد؛ بخش اول، شامل نشست‌های دوجانبه میان بشار اسد و سران دیگر کشورهای عضو اتحادیه عرب است و بخش دوم به حضور وی در نشست اتحادیه عرب مربوط می‌شود.

وی با اشاره به اخباری که از کاخ ریاست جمهوری سوریه به گوش می‌رسد، از تعمیق روابط دوستانه میان بشار اسد و محمد بن سلمان ولی عهد عربستان خبر داد و افزود: این روابط دوستانه می‌تواند به همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور، بازسازی سوریه و احیای ائتلاف تاریخی سوریه و عربستان بیانجامد.

این تحلیلگر جهان عرب، در ادامه مقاله خود به واکنش ایالات متحده آمریکا نسبت به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و چرخش دیدگاه کشورهای عربی نسبت به سوریه پرداخت و افزود: ترس آمریکا از این رخداد و تلاش این کشور در جهت سنگ‌اندازی در این مسیر در دو نکته اساسی نمود می‌یابد؛ بیانیه آمریکا در مخالفت با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و آمادگی برخی سناتورهای مجلس نمایندگان آمریکا برای تشدید تحریم‌های سوریه و مجازات کشورها و سازمان‌هایی که به روند بازگشت سوریه به اتحادیه عرب کمک می‌کنند.

عبدالباری عطوان با اشاره به هزینه ۵۰۰ میلیار دلاری آمریکا برای توطئه ضد سوریه تأکید کرد: دولت سوریه، بیشتر اراضی اشغالی را آزاد کرده و نبرد پیش‌رو به اخراج آمریکایی‌ها از پایگاه‌های تنف و شرق فرات که سرشار از چاه‌های نفت و گاز است و همچنین آزادسازی مناطق شمال غربی سوریه از اشغالگران ترکیه اختصاص دارد.

وی در پایان آورده است: مسئولان سوری در پاسخ به پرسش من در خصوص دلیل عدم واکنش سوریه به تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه پاسخ دادند که سوریه بخشی از محور مقاومت است و هدف رژیم صهیونیستی از این حملات، ممانعت از حفظ استقلال و یکپارچگی سرزمینی سوریه توسط ارتش سوریه بوده است؛ این در حالی است که اکنون شاهد نیرومندترشدن محور مقاومت هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۵
    0 0
    آمریکا اگر این پولهارو برای این کشورها خرج می کرد که الان آمریکا نبود کم دروغ بگید اون هم کشور ویران

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس