کد خبر 1494178
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۶
طالبان- آمریکا

مطلوب آمریکا و انگلیس و اسرائیل - به عنوان پشت صحنه اتاق عملیات علیه ایران- بی‌ثبات‌سازی منطقه و فرسایش کشورهای همسایه در درگیری با یکدیگر است.

به گزارش مشرق، محمد ایمانی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

۱- ممکن است برخی حاکمان در میان کشورهای همسایه نفهمند یا اجازه نداشته باشند که بفهمند. اما جمهوری اسلامی به اقتضای شرع و عقل، همسایگی را فرصت همکاری و هم‌افزایی برای پیشرفت کشورهای منطقه می‌داند. این رویکرد، نقطه مقابل سیاست انگلیس و آمریکا و صهیونیسم بین‌الملل است که برای غارت کشورهای منطقه، تخم تفرقه کاشته و با استفاده از عوامل خود، دو به‌هم‌زنی کرده‌اند. راهبرد «صهیونیسم مسیحی»، جنگ‌افروزی و شرارت‌افکنی نیابتی در منطقه است و مهره‌هایی مانند صدام و داعش و برخی دولت‌های مرتجع هم به عنوان بخشی از واقعیت منطقه، کم شرارت نکرده‌اند. اما برآیند نگاه تمدن‌ساز و امنیت‌آفرین جمهوری اسلامی، تهدیدزدایی صبورانه و فرصت‌سازی برای تعمیق پیوند ملت‌ها در جهت پیشرفت هم‌افزا بوده است.

۲- همسایگان به گردن هم حق دارند. اما افغانستان و ایران، فقط همسایه نیستند. افغانستان، قرن‌ها پاره تن ایران بوده، و فرهنگ و مردمش، با ما عجین بوده‌اند. دست استعمار انگلیس، میان ما و افغانستان جدایی انداخت، چنانکه میان بسیاری از ملت‌های منطقه. افغانستان، دهه‌ها مستعمره انگلیس بود؛ تا اینکه پای شوروی و آمریکا به این کشور باز شد. چند بار هم در دو دهه اخیر، میان طالبان و دولت غربگرا دست به دست شد. با وجود همه این تحولات، تنها حاکمیتی که در دوران طولانی رنج و ناامنی، در کنار ملت افغانستان ایستاد و در حد توان از آلام آنها کاست، جمهوری اسلامی ایران بود. ایران تنها کشوری است که برادری خود را با ملت افغانستان ثابت نموده و حتی برای آن، هزینه پرداخته است.

۳- درباره گروه طالبان، بحث‌های دامنه‌داری در میان کارشناسان مطرح بوده، مبنی بر اینکه آیا یک جریان مستقل است، یا وابسته به برخی دولت‌ها مثل آمریکا، انگلیس، پاکستان، عربستان، امارات و قطر؟ گروهی واحد و متمرکز و منسجم است، یا دو پارگی و چنددستگی در آن جریان دارد؟ شرور و ستیزه‌جو و مسئولیت‌گریز است، یا می‌خواهد به عنوان دولتی مسئولیت‌پذیر و قائل به تعامل سازنده با همسایگان پذیرفته شود؟ در این باره، شواهد متناقضی از سوی طرفداران هر یک از دو دیدگاه ارائه می‌شود. برخی گروه‌های منتهی به تاسیس طالبان، توسط سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس و پاکستان و با دلارهای سعودی و مدارس وهابی (تکفیری)، تعلیم و تجهیز شدند.

۴- هنگامی که مجاهدان افغانستانی با ‌اشغالگران شوروی می‌جنگیدند، آمریکا (با کمک انگلیس) سران بخشی از جنگجویان را که طالبان بعدی را تشکیل دادند، تحت حمایت گرفت و آنها نیز «نه» نگفتند. هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا، سال ۲۰۰۹ در یکی از کمیته‌های کنگره گفت: «طالبان و القاعده که اکنون در حال جنگ با آن هستیم، ۲۰ سال پیش با حمایت ما شکل گرفت. ما نمی‌خواستیم شوروی بر آسیای میانه مسلط شود. با عربستان و پاکستان و دیگران همکاری کردیم و اسلام وهابی را وارد افغانستان کردیم. میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری کردیم و گفتیم فروپاشی شوروی، ارزشش را داشت».

اشاره او به تله‌گذاری علیه شوروی بود؛ همان که زبیگنیو برژینسکی (مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا) خرداد ۱۳۹۶ در گفت و گو با نشریه نوول ابزرواتور و با جزئیات بیشتر فاش کرد: «در روایت رسمی گفته می‌شود سازمان سیا، کمک به مجاهدان را بعد از اینکه ارتش شوروی، افغانستان را در ۲۴ دسامبر ۱۹۷۹‌ اشغال نمود، آغاز کرد. اما شش ماه قبل از ‌اشغال بود که کارتر، اولین کمک مستقیم و مخفیانه را برای مخالفین رژیم هوادار شوروی در کابل فرستاد. من به پرزیدنت کارتر نوشتم کمک‌ها، ارتش شوروی را به دخالت تحریک می‌کند. عملیات سرّی، این تاثیر را داشت که شوروی را با پای خود به تله بیندازد. روزی که روس‌ها از مرز گذشتند، من به کارتر نوشتم ما این فرصت را داریم که به روس‌ها «جنگ ویتنام‌شان» را نشان دهیم. برای ۱۰ سال، مسکو مجبور بود در جنگی وارد شود که توانایی پیشبرد آن را نداشت و ناامیدی به بار آورد و در نهایت باعث فروپاشی امپراطوری شوروی شد». برژینسکی همچنین در میان شماری از «جنگجویان ضد شوروی» گفته بود: «ما اعتقاد عمیق طالبان به خدا را می‌دانیم و مطمئن هستیم که آنها در این مبارزه پیروز خواهند شد. زیرا شما برحقید و خدا با شماست».

۵- شش سال پس از سخنان برژینسکی، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه، از تله‌گذاری مشابهی می‌گوید که علیه روسیه و این بار به قیمت ویرانی اوکراین انجام شد. او وقیحانه در دیدار با زلنسکی گفت: «روس‌ها دارند می‌میرند. این، بهترین پولی است که ما تا به حال خرج کرده‌ایم»! پیش از گراهام نیزُ رابرت کندی (نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) اذعان کرد: « در جنگ آمریکا علیه روسیه، ۳۰۰ هزار اوکراینی کشته شدند. لوید آستین وزیر دفاع آمریکا، آوریل ۲۰۲۲ گفته بود هدف ما از پای درآوردن ارتش روسیه است. از پای درآوردن یعنی چه؟ یعنی به کشتن دادن اوکراینی‌ها. بیایید صادق باشیم. این درواقع، جنگ آمریکا به خاطر مسائل ژئوپلیتیکی علیه روس‌هاست؛ دسیسه‌ای که توسط نهادهای اطلاعاتی و نومحافظه‌کاران در سال ۲۰۱۴ آغاز شد. ما ۳۰۰ هزار اوکراینی را به کشتن دادیم».

۶- آمریکایی‌ها در افغانستان برای شوروی تله گذاشتند، اما دو دهه بعد، خودشان در همان تله گرفتار شدند. آنها به هدف نهایی ۲۰ سال اشغال افغانستان که تهدید چین و از آن مهم‌تر ایران بود، نرسیدند و مجبور شدند پس از صرف هزینه‌های گزاف اقتصادی، انسانی و حیثیتی، نیروهای خود را خارج کنند. پس از این اتفاق،٩٠ ژنرال آمریکایی، ضمن مطالبه استعفای وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش نوشتند: «از دست رفتن میلیاردها دلار

تجهیزات نظامی فاجعه‌بار است. لطمه‌ای که به اعتبار ایالات متحده وارد شده، قابل توصیف و جبران نیست. تا سالیان دور در هر توافق یا عملیات چند ملیتی، شریکی غیرقابل اتکا دیده خواهیم شد. دشمنان، حالا به دلیل ضعفی که نشان داده شد، برای اقدام علیه ما جسور شده‌اند. ابتدا چین و بعد از آن روسیه، ایران، کره شمالی و دیگران، بیشترین نفع را می‌برند». مدتی بعد هم جو بایدن گفت: «ایالات متحده برخلاف ٢٠ سال پیش که وارد جنگ در افغانستان شد، فاقد هدف روشن و مشخص است. ما ٢٠ سال است روزانه ٣٠٠ میلیون دلار در افغانستان هزینه می‌کنیم و نمی‌توانستیم به این هدر دادن ادامه دهیم. دنیا در حال تغییر و تحول است. ما درگیر رقابت جدی هستیم. چین و روسیه آرزو دارند که آمریکا ۱۰ سال دیگر در افغانستان گرفتار شود».

۷- آمریکا و پادوهای منطقه‌ای آنها حماقت کردند و سال‌ها درگیر چالش‌های فرساینده در افغانستان، عراق، سوریه و یمن شدند و حالا آرزو و نقشه دارند که مثل خود احمق‌شان، ایران را هم درگیر چالش‌های مشابه با همسایگان کنند؛ یا از آن طرف، در مقابل ایجاد شرارت و ناامنی، منفعل نگه دارند و هزینه‌های امنیتی و سیاسی و اقتصادی تحمیل کنند. آمریکایی‌ها معتقدند دیگی که یرای من نمی‌جوشد، سر سگ در آن بجوشد. آمریکا در افغانستان شکست خورد اما به جریان رسانه‌ای و سیاسی مزدور ماموریت داد تا این سرشکستگی را برای ایران فاکتور کنند! بنابراین، بی‌غیرت‌های همیشگی، ناگهان غیور شدند و گفتند ایران باید به جنگ طالبان برود و به افغانستان حمله کند. دلقک‌هایی هم آن طرف مرز بودند که به دستور سرویس‌های جاسوسی، مرتکب برخی خبط‌ها شوند، یا ویدئو های تحریک‌آمیز پر کنند و برای عملیات روانی، در اختیار ستاد همکار موازی (غربگرایان ایرانی) قرار دهند.

۸- برخی تحلیلگران می‌گویند طالبان، طیفی از نیروهاست و قضاوت یکسره درباره همه آنها نمی‌تواند دقیق باشد. می‌گویند هم ضدآمریکایی دو آتشه در میان طالبان هست و هم کسانی که از گذشته، پیوند و تبانی با آمریکا (و برخی رژیم‌های مشابه) دارند، یا در مرور زمان خریده شده‌اند. طالبان از نگاه این تحلیلگران، سازمانی یکدست نبوده و بعضا حتی میان دو طیف درون آن، تسویه‌حساب‌های خونینی شکل گرفته است. هر چند تفاوت میان برخی طوایف حاضر در جرگه طالبان قابل انکار نیست، اما در عین حال، طالبان، حکومت مستقر در افغانستان است و بنابراین مسئولیت و پیامدهای هر نوع نقض حقوق همسایگان، با اوست. ضمنا دولت طالبان عمدتا با زور اسلحه مستقر شده و دارای مشروعیت کافی از نظر حقوق بین‌الملل نیست؛ بنابراین، باید بیش از هر دولت دیگری مراقب رفتار اجزای خود باشد.

۹- ما دشمن اصلی را گم نمی‌کنیم. مطلوب آمریکا و انگلیس و اسرائیل - به عنوان پشت صحنه اتاق عملیات علیه ایران- بی‌ثبات‌سازی منطقه و فرسایش کشورهای همسایه در درگیری با یکدیگر است؛ در حالی که راهبرد ما، دوستی و همکاری و هم‌افزایی میان کشورها بوده است. ترجیح جمهوری اسلامی در احقاق حقوق و تامین امنیت خود، گفت‌وگو و تعامل است و این مدل راهبردی را با هر دولت دیگری (به استثنای رژیم نامشروع صهیونیستی) به اجرا گذاشته است. اما در عین حال، آنجا که برای احقاق حق و تامین امنیت لازم بوده، از تأدیب متجاوز دریغ نکرده است؛ صدام بوده باشد، یا گروه‌های تروریستی در دیرالزور سوریه و کوی سنجق و اربیل عراق، و یا دزدان آمریکایی و انگلیسی در ماجرای نفتکش‌ها و پهپادهای متجاوز. نیروهای مقتدر ما، در اغلب این موارد، عملیات را با نقطه‌زنی دقیق و موثر، به سرانجام رسانده‌اند.

۱۰- منطق بازدارندگی این است که هر شرارتی، بلافاصله و متناسب پاسخ داده شود. این ماموریت مهم، باید با افزایش رصدهای اطلاعاتی و ماهواره‌ای و پهپادی، در مرز سیستان و بلوچستان و از طریق سامانه‌های عملیاتی پدافندی تقویت گردد. احترام متقابل، شرط رعایت حسن همجواری است و اگر همسایه‌ای مرتکب شرارت شود یا عناصر شرور را میزبانی کند، حرمت همسایگی را شکسته و مسئول عواقب آن خواهد بود. ما در صیانت از امنیت مرزهای خود، سر سوزنی اهمال و اغماض نمی‌کنیم؛ چنان‌که آیت‌الله مدرس گفته بود. شهید مدرس (ره) که مشی او پایه‌گذار اخراج انگلیس و آمریکا از ایران شد، یکصد سال قبل (۲۱ خرداد ۱۳۰۲) در جلسه ۲۸۴ مجلس شورای ملی فرمود:«ما نسبت به دُوَل دنیا، دوست هستیم، چه همسایه چه غیر همسایه، چه جنوب، چه شمال، چه شرق چه غرب. و هر کسی متعرض ما بشود، متعرض آن می‌شویم. هر چه باشد، هر که باشد، به قدری که ازمان برمی‌آید و ساخته ‌است. همین مذاکره را با مرحوم صدراعظم شهید عثمانی کردم. گفتم که اگر یک کسی از سرحد ایران، بدون اجازه دولت ایران، پایش را بگذارد در ایران، او را با تیر می‌زنیم و هیچ نمی‌بینیم که کلاه پوستی سرش است،یا عمامه یا شاپو.

بعد که گلوله خورد، دست می‌کنم ببینم ختنه شده ‌است یا نه. اگر ختنه شده، بر او نماز می‌کنیم و او را دفن می‌نماییم و الّا که هیچ. پس هیچ فرق نمی‌کند. دیانت ما عین سیاست ما هست، سیاست ما عین دیانت ماست. ما با همه دوستیم، مادامی که با ما دوست باشند و متعرض ما نباشند».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 10
  • IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    11 10
    خیلی وقیح و پررو هستین ... چرا آخه ؟؟ اینقدر یه آدم پررو ؟؟ جنبش اصیل منطقه چی شد ؟؟؟ زمستان سخت اروپا چی شد ؟؟؟ تحریمها را به سفره مردم گره نمیزنیم .. چاره اش شایسته سالاری است چی شد ؟؟؟
    • IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      5 7
      بخواب بابا لاحاف یخ کرد ایکبیری
    • حمیدرضا IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      2 1
      09/07 محترم .... بلحاظ پاسخ امورات داخلی که سفره مردم و شایسته سالاری است .. صحبت شما کاملا درست است اما بدانید با کمترین امکانات و بدون وابستگی رصد و اثر گذاری بر تصمیمات وجود دارد که ان شا‌‌‌لله نتیجه و برکت هم بوجود بیاورد ....‌‌اما پیرامون -- زمستان سرد --- این مهم تحقق داشته و رکن اصلی اقتصاد اروپا --- آلمان -- را اگر مثال بزنیم اقتصاد صنعتی متضرر و بسیار سخت و پرهزینه را دنبال می کند. آنها بدنبال بیرون رفت نه تنها آثار زمستان سخت بلکه -- آثار پسا کرونا -- نیز تحلیل و محل تامل شده است .
  • دانشجوی تاریخ IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    4 6
    کارهای که نیروهای امارت اسلامی افغانستان انجام می دهند، منو یاد کارهای اوایل انقلاب می اندازد. بهر حال ریاست جمهوری در جریان سفر به سیستان و بلوچستان صحبت های تندی ایراد نمودند که تحریک آمیز بود. گرچه رهبری تلاش نمودند که جو را تلطیف نمایند. شاید هم وزارت امور خارجه نتوانست آن طور که باید و شاید موضوع را برای دولت موقت امارت اسلامی توجیه و تفسیر نماید. بهرحال باید به دولتمردان جدید امارت فرصت داد که خود را با واقعیت های موجود تطبیق دهند. یادمان باشد که جنگجویان امارت اسلامی هم امریکا و قبل از آن دولت مجاهدان را شکست دادند. و ادعاهای گزافی دارند.
  • حمیدرضا IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    16 2
    *** ان شالله نظر و برکت شهدا دنبال یادداشت هایتان باشد ... خدا قوت .
  • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    10 2
    بازگشت طالبان محصول توطئه اسرائیل و آمریکا و انگلیس با همراهی قطر و ترکیه برای رگیری ایران هست
    • IR ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      6 3
      حالا که باهاتون بد شد نقشه آمریکا.کی بود می‌گفت جنبش اصیل منطقه؟
  • از شهرستان سراب IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    8 2
    شما فکر میکنید طالبان همه محبت های ایران رو نمیدونه؟ خیلی خوب میدونه منتها انها با زد و بند با امریکا دوباره روی کار اومدند قطعا اون عقب نشینی سریع امریکا یک تضمینی از جانب امریکا داشته وگرنه امریکا 20 سال هزینه و تلاش کرده بود براای تصرف افغانستان طالبان پلاس بر خلاف طالبان قبلی مهره خود امریکاست انها به بهانه های واهی با ایران اختلافات رو تشدید خواهند کرد و سکوت ایران اونها رو گستاخ تر خواهد کرد
    • IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      1 3
      مثل این که بگویید دولت جمهوری دمکراتیک ویتنام (شمالی) و مبارزان ویت کنگ با کمک و همراهی آمریکا کشورشان را از دست آمریکا آزاد کردند. شما در تحلیل های خودتان ناراحتی و نارضایتی مردم و بدنه دولت و نخبگان افغانی را در نظر نمی گیرید. شعارهای طالبان عدالت طلبانه بود که خیلی ها را جذب خودشان کردند
  • IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    7 6
    این دیگه از آن حرفهاست مگر خود شما نبودید طالبان کمک کردید وان را جنبش اصیل منطقه خواندید وبا آنها جلسه گذاشتید سفارت بهشان دادید خودرو های فراری به ایران را به آنها دادید سلاح به آنها دادید واز خوشحالی پیروزی آنها بر آمریکا گفتید حالا شدن عامل آمریکا واسرائیل وانگلیس شما که این تحلیل واضح که تمام مردم وکارشناسان به شما در برخورد با این گروه را تذکر داده بودند نادیده گرفتید حماقت از سر تا پای شما گرفته در حرف وشعار گنده گو ودر تفکر وعمل نادان متوهم بی خاصیت
    • اسماعیل منصوری IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      2 4
      عقل نداری لازم نیست نظر بدی،وقتی دولت اشرف غنی سقوط کرده بود و پیروزی حتمی بود ایران چیکار باید می کرد، باید بین داعش و طالبان یکی رو انتخاب می کرد
    • IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
      2 0
      در جواب جناب منصوری حداقل با کمک به شیعیان وجبهه شما ل وتقویت آنها یک شمشیر دمکلس بالا سر این قوم وحشی ایجاد می کردید وبا تقویت مرز با تجهیزات پیشرفته هر تهاجم آنها را با قدرت چند برابر وهزینه بسیار زیاد برایشان ایجاد می کردید که این وضع درست نشه شما خودتان برای اینکه نشان دهید آمریکا شکست خورده این چاقو را تیز کردید وگرنه با تعامل می شد جلو پیروزی این وحوش را گرفت توجیح شما بسیار ناپخته است البته آمریکا ودشمنی شما با آن دلیلی شد که آمریکا دیگر برای آرامش ممرز شرقی ما بهر دلیل هزینه نکنید وبا خالی کردن منطقه ما را با نتیجه اعمال خودمان آشنا کند بگذارید طالبان قدرت مطلق بشود باید روزی هزار بار التماس کنید که آمریکا برگردد
  • IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    0 0
    نگاه ایدئولوژیک تنها نگاهی است که ازدهه هاسال قبل اروپا وآمریکا دراین منطقه تنها سلاح برنده ایی میدانند که برنده گی آن ازاثر تجهیزات مدرن آنها بیشترست وبا توجه به هزینه وفایده ازین استراتژی سودهای هنگفتی را نصیب خودشان کرده اندوانتها هم ندارد تا منابع هست همین رویه خواهد بود وازهرفرصت طلایی که منجر به اختلافات شود حتی آب آشامیدنی،خشکسالی،طوفان،زلزله،کم بارشی،سیل ،قومیت گرایی استفاده میکنند ودرمیان همه اینهاآنها را ابزاری برای قدرت برتر جهانی وفشار بررقیبان خود بکارمیگیرند وعوامل جاسوسی مثل سیا شبانه روز روی آن کار میکنند چون منافع آنها درهمینهاست ویک عده ایی کم عقل ونافهم هستند که بدون توجه به عمق اهداف آنها درتور آنها قرار میگیرند پس عدم تهاجم غیرازعدم توانایی است کشورهایی هستند که تواناترند اما جرات انجام عمل مستقیم را ندارند بلکه مطالعه کردن وراه روزنه پیدا کردن را برای تسلط بر منابع بهترین شیوه میدانند .
  • محمود IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    0 0
    ما باید کاملا حواسمون جمع باشه به طالبان که همه عالم میدونن باآمریکا معامله پشت پرده کرده اند اعتماد نکنبم
  • IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۱
    0 0
    مشاهده و تجربه در چند سال اخیر بما آموخته تقریبا کلیه افغان ها تسلیم پول و شیفته قدرت هستند. البته باید مقداری هم ب آنها حق داد، اولا که فقر دراز مدت و رفاه نسبی مردم کشورهای دیگر آنها را ب طرف مادیات حریص تر کرده، در ثانی بازیچه کشورهای غربی نموده. در این میدان نباید توقع داشت چه طالبان و چه دیگر گروها رفتاری دیگری داشته باشند. هیچکدام وفاداری نسبت بدیگران ندارند. اما گزینه های ما چیست؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس