به گزارش مشرق، نیروهای موشکی ارتش های آمریکا و استرالیا امروز شنبه رزمایشی با تمرین حملات موشکی دوربرد و با استفاده از سامانه «توپخانه موشکی با تحرک بالا» مشهور به هیمارس اجرا کردند.
«خبرگزاری فرانسه» نوشت، نیروهای دو کشور سری مانورهایی با استفاده از موشکهای واقعی هیمارس که اخیرا از سوی آمریکا به ارتش استرالیا فروخته شد را در مجتمع نظامی «خلیج شولواتر» واقع در ایالت «کوئینزلند» در شمال شرق استرالیا برگزار کردند.
این مانور موشکی در چارچوب رزمایش مشترکی که آمریکا و استرالیا هر دو سال یک بار تحت عنوان رزمایش Talisman Sabre برگزار میکنند اجرا شد. بیش از ۳۰۰۰۰ سرباز متعلق به ارتشهای ۱۳ کشور شامل ژاپن، فرانسه، آلمان و کره جنوبی قرار است در این رزمایش که در دو هفته آینده اجرا می شود شرکت کنند.
استرالیا اخیرا برنامه ای برای اصلاح و ارتقاء ارتش خود را از جمله با محوریت بخشیدن به تقویت توان حملات موشکی دوربرد به بهانه مقابله با تهدید احتمالی چین اعلام کرد.
سامانه هیمارس که میتواند اهدافی را تا فاصله ۸۰ کیلومتری هدف قرار دهد، یکی از پیچیدهترین سیستمهای تسلیحاتی است که آمریکا از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در اختیار کییف قرار داده است.
سرهنگ «تونی پردی»، یک افسر رده بالای ارتش استرالیا به تمجید از سامانه هیمارس پرداخته و ادعا کرد این سلاح «به تقویت چشمگیر توانمندی و دقت حملات دوربرد» در این ارتش میشود.
علیرغم تبلیغات دولت آمریکا روی موضوع اهدای سامانههای «هیمارس» به اوکراین، اما رسانه های غربی گزارش دادند، روسیه توانسته این سامانهها را بیاثر کند.
شبکه سیانان اواسط اردیبهشت ماه گزارش داد، ارتش روسیه با استفاده از روشهای جنگ الکترونیک و پارازیت، توانسته موشکهای سامانههای هیمارس را از مسیر خارج کند.
این سامانه در دهه ۱۹۹۰ توسط شرکت آمریکایی لاکهید مارتین برای ارتش آمریکا طراحی و تولید شد.
استرالیا طبق قراردادی که برای خرید این سامانه با آمریکا امضا کرده سال ۲۰۲۵ اولین بخش از آن را تحویل و در مدت دو سال بعد از تحویل آن را به کار میگیرد.
رزمایش آمریکا و استرالیا به دقت از سوی پکن دنبال میشود. رئیس ستاد عملیات ارتش استرالیا روز جمعه ادعا کرد، یک کشتی جاسوسی چین در نزدیکی ساحل شمال شرق کشورش همزمان با تدارکات برای اجرای رزمایش مذکور شناسایی شده است.
نیروهای شرکت کننده در رزمایش آمریکا و استرالیا به اجرای عملیات های فرود نیرو، رزم هوایی و عملیاتهای دریایی در چند ایالت و منطقه استرالیا خواهند پرداخت.
رزمایش امسال، بزرگترین رزمایش این سری از لحاظ تعداد نیروهای شرکت کننده و حوزه جغرافیایی اجرای آن محسوب میشود.